fbpx Το σχολείο Θηλέων ζει μέσα από τις αναμνήσεις των μαθητριών!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥΣ

Το σχολείο Θηλέων ζει μέσα από τις αναμνήσεις των μαθητριών!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχολείο Θυλέων
Αντάμωμα
Σχολεία
Νατάσα Λιβεριάδου

"Ήταν υπερβολική δόση συναισθήματος, σας ευχαριστώ από καρδιάς" παραδέχεται η καθηγήτρια γαλλικών κα. Σγουρού

Η γενιά του '76 βρέθηκε ξανά, κουβέντιασε, μοιράστηκε εμπειρίες και συγκινήσεις

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ήταν η τελευταία γενιά που αποφοίτησε από το παλιό σύστημα του ενιαίου γυμνασίου των έξι τάξεων. Οι νεότεροι έχουν συνηθίσει τον διαχωρισμό σε γυμνάσιο-λύκειο, αυτές οι κυρίες όμως μεγάλωσαν όχι μόνο στο ενιαίο γυμνάσιο αλλά και στο ιστορικό γυμνάσιο Θηλέων Κομοτηνής. Είναι η γενιά του '76, η οποία αντάμωσε ξανά, μαζί με κάποιες καθηγήτριές της, σαράντα χρόνια μετά την αποφοίτηση! 


Όλες μαζί κουβέντιασαν ξανά, μεταξύ τους και με τις τότε δασκάλες τους, μοιράστηκαν εμπειρίες και συγκινήσεις και συμφώνησαν πως το πλήρωμα του χρόνου μπορεί να συνεχίζει την πορεία του, ο φιλικός δεσμός ζωής όμως που έχουν αναπτύξει ανά τα χρόνια είναι "φλογερός" όσο πάντα. Κι έτσι θα παραμείνει.


Τα λόγια της καθηγήτριας Γαλλικών κας Σγουρού είναι ενδεικτικά της "έκρηξης" συναισθημάτων που πρόσφερε η συνάντηση. "Ήταν υπερβολική ...δόση συναισθήματος! Έλαβα τόση αγάπη από τις μαθήτριες! Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, χάρηκα με την καρδιά μου". Μαζί της και η μαθήτριά της και νυν πρόεδρος του ΙΕΚ Κομοτηνής Βούλα Νεστωράκη εξηγεί τη λατρεία προς την καθηγήτρια. "Δεν μας μετέδωσε μόνο τη γνώση γαλλικών, αλλά όλη την κουλτούρα, την ιστορία, τα πάντα, γι' αυτό τη λατρεύουμε".


Στη συνάντηση βρέθηκαν κι άλλες δασκάλες, όπως η κα. Χαραλαμπίδου που συγκίνησε με την παρουσία της, αλλά και η κα. Νατάσα Λιβεριάδου. Η τελευταία, μιας που είναι πρόεδρος στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής έχει διατηρήσει πιο "ζωντανή" σχέση με τις μαθήτριές της, αλλά και πάλι παρουσιάστηκε συγκινημένη. 


"Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, γι' αυτό άλλαξα όσες υποχρεώσεις είχα σήμερα. Ήταν δυο χρόνια μετά τον διορισμό μου, όταν είχα έρθει στο σχολείο. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρεθήκαμε ξανά, όλες υγιείς και ανταλλάξαμε πάρα πολλές εμπειρίες, αναμνήσεις ζωής", μας δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ για την ...επιστροφή της στα θρανία πρόσθεσε ότι "είχα αρκετό χρόνο να μπω στο σχολείο μου, γιατί κι εγώ το παλιό Θηλέων τελείωσα. Ήμασταν από τα τελευταία παιδιά που φοίτησαν στο εξατάξιο, γιατί μετά έγινε ο διαχωρισμός". Μάλιστα τα κορίτσια αποφοίτησαν έχοντας την κα. Λιβεριάδου ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής, αποχωρώντας από το σχολείο με τα καλύτερα συναισθήματα.


Αυτές είναι πρωτοβουλίες ζωής και πληθαίνουν σιγά-σιγά. Πριν ένα μήνα άλλωστε αντάμωσαν ξανά με τον δάσκαλό τους μαθητές του δημοτικού Ξυλαγανής. Ελπίζουμε να συναντηθούν δεκάδες ακόμη μαθητές με τους δασκάλους τους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φρονιμότερο και πιο συνετό πολιτικά και διπλωματικά,  είναι να υπάρχουν έστω και αποτυχημένες διερευνητικές επαφές,  αλλά και ανεπιτυχείς προσπάθειες διαλόγου,  παρά εντάσεις,  πολεμικές ιαχές,  καθώς και αδ