fbpx Σε κλίμα συγκίνησης, η τελευταία ορκωμοσία της Ζωής Γαβριηλίδου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00

Σε κλίμα συγκίνησης, η τελευταία ορκωμοσία της Ζωής Γαβριηλίδου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ορκομωσία
Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας
Ζωή Γαβριηλίδου

72 νέοι πτυχιούχοι του τμήματος, ορκίστηκαν στην χθεσινή τελετή


Ζ. Γαβριηλίδου: "Καταφέραμε τα πάντα μαζί, καθηγητές και φοιτητές"

Διονύσης Βοργιάς

Για τελευταία φορά παρευρέθη σε ορκωμοσία, με τον τίτλο της προέδρου, η πρόεδρος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ζωή Γαβριηλίδου.


"Σήμερα πέφτουν τίτλοι τέλος για εσάς, αλλά και τίτλοι τέλους για μένα", αποκάλυψε προς τους αποφοίτους, σε έκδηλο κλίμα συγκίνησης, καθότι η κα Γαβριηλίδου είναι αγαπητή στις τάξεις των φοιτητών και το έργο της έχει προσδώσει εξωστρέφεια στο τμήμα. 


Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης 72 απόφοιτοι του τμήματος παρέλαβαν τα πτυχία τους. Στη σειρά της πρώτευσε η Φωτεινή Πιπελέ, με άριστη επίδοση 9,61 βαθμών. 


Στην τελετή, μετά την ανάγνωση του όρκου από την πρωτεύσασα, απηύθυνε λόγο ο τελών χρέη πρύτανη Σταύρος Τουλουπίδης, ο οποίος χαρακτήρισε το πτυχίο ως μια επιβράβευση των αποφοίτων, γονέων, καθηγητών και προσωπικού της σχολής.


"Σήμερα δεν θέλω να σας αποχαιρετήσω, θέλω να σας διαβεβαιώσουμε ως ΔΠΘ ότι θα παραμείνουμε κοντά σας, σε ό,τι αποφασίσετε στο μέλλον", είπε προς τους αποφοίτους, ενώ για το τμήμα σχολίασε ότι "είναι το πιο δραστήριο τμήμα Φιλολογίας της χώρας, διαθέτει πάντα επικαιροποιημένο πρόγραμμα σπουδών, σύμφωνα με τις επιταγές της επιστήμης, και είναι αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, το τμήμα συνεργάζεται με πολλούς φορείς και ιδρύματα εντός κι εκτός Ελλάδας. Μέσα από το τμήμα έχετε παιδαγωγική επάρκεια και πολλά ερεθίσματα, που θα σας φανούν χρήσιμα στην πορεία σας". 


Στη συνέχεια, δεν έκρυψε από τους αποφοίτους τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και μίλησε για το 'αντίδοτο' της αισιοδοξίας. "Η αποφοίτησή σας συμπίπτει χρονικά με μια μακρά σε διάρκεια, πρωτοφανή και πολυποίκιλη κρίση, που περνάει η πατρίδα μας. Δεν θα σας κουράσω αναλύοντας τις επιπτώσεις της κρίσης ούτε με τις ευθύνες που έχει η δική μας γενιά. Θα βρείτε πολλές προκλήσεις μπροστά σας, αλλά θα πρέπει να διατηρείτε την αισιοδοξία σας, για να αρπάζετε κάθε ευκαιρία και να ανατρέψετε την κατάσταση για τη χώρα μας. Είμαι σίγουρος, ότι με τις στέρεες βάσεις και την εκπαίδευση που έχετε πάρει, θα το καταφέρετε", υπογράμμισε.


Κατόπιν, προς τους πτυχιούχους απευθύνθηκε με μεγάλη οικειότητα η Ζωή Γαβριηλίδου. "Ολοκληρώνεται ένα κεφάλαιο της ζωής σας, ίσως το πιο ξέγνοιαστο. Αυτά τα τέσσερα χρόνια είχαν απ' όλα για εσάς, διάβασμα, ξενύχτια, έρωτες, χωρισμούς, τα πάντα. Σκεφτείτε όμως ότι κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή, και κάθε ταξίδι αρχίζει πάντα με ένα πρώτο καινούργιο βήμα, σαν αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε. Μην φοβάστε τίποτα, έχετε το χάρισμα της νεότητας, απολαύστε το και ονειρευτείτε", ήταν η προτροπή της και πρόσθεσε ότι "είμαστε βέβαιοι ότι θα σκεφτείτε έντονα τα θέλω σας, τον δρόμο που θα ακολουθήσετε αι την πορεία που θα χαράξετε σε έναν κόσμο που δεν είναι σταθερός".


Έπειτα αποκάλυψε ότι, λόγω των επερχόμενων εκλογών, αυτή θα είναι η τελευταία της ορκωμοσία με την ιδιότητα της προέδρου, αφήνοντας ίσως ανοιχτό το "παράθυρο" για διεκδίκηση ενός άλλου αξιώματος. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε "σήμερα πέφτουν τίτλοι τέλος για εσάς, αλλά και τίτλοι τέλος για μένα. Η εισαγωγή σας στο τμήμα και η πορεία σας αυτά τα τέσσερα χρόνια, συνέπεσε με τη δική μου εκλογή στο αξίωμα της προέδρου του τμήματος. Η ορκωμοσία σας σηματοδοτεί και τη λήξη της δική μου θητείας, μιας που αυτή είναι η τελευταία ορκωμοσία στην οποία θα παραβρεθώ ως πρόεδρος. Μας ενώνει μια κοινή πορεία, ένας βιος παράλληλος".


Καταλήγοντας, ευχαρίστησε φοιτητές και καθηγητές, καθώς όλοι μαζί συνοδοιπόροι στη γνώση κατάφεραν να ανεβάσουν επίπεδο το τμήμα. "Όλα όσα έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο τμήμα, τα πετύχαμε μαζί. Αυτά τα χρόνια ξεκινήσαμε ως τμήμα μια προσπάθεια εδραίωσης στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Η Ελληνική Φιλολογία του ΔΠΘ, χάρη σε εσάς και τους εξαίρετους καθηγητές σας, απέκτησε αναγνωσιμότητα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό", είπε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε