fbpx Σάρωσε κεράσια και δρόμους η κακοκαιρία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020 - 10:00
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΑΣΜΟΥ

Σάρωσε κεράσια και δρόμους η κακοκαιρία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Ιάσμου
Πλημμύρα
κακοκαιρία

Πληγές στην κερασοπαραγωγή του Δήμου Ιάσμου – «βούλιαξε» ο δρόμος μεταξύ Ιάσμου και Κοπτερού αλλά όχι ο οικισμός

Διονύσης Βοργιάς

Κακοκαιρία έπληξε το νομό Ροδόπης τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Μαΐου. Στο «μάτι» του «κυκλώνα» βρέθηκε ο Δήμος Ιάσμου, όπου καταγράφηκαν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως κερασιών εποχής. Έντονες βροχοπτώσεις είχαμε σε όλο το νομό Ροδόπης, ενώ χαλαζοπτώσεις είχαμε κυρίως στον Δήμο Ιάσμου κυρίως σε Ασωμάτους, Αγίασμα και γύρω περιοχές, αλλά και σε Πελεκητή, Κοπτερό, Αμαξάδες.

Πληγές στα κεράσια
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές στα κεράσια, αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά τα επόμενα 24ωρα, όταν θα βρεθεί στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, όπως είπε στον «Χ» ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Την κατάσταση που παρατήρησε μάς μετέφερε κι ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ, σημειώνοντας: «Μετά από άμεση επικοινωνία με κατοίκους διαπιστώσαμε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές δημιούργησαν ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν εντός των οικισμών αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο», γνωστοποιώντας και τις περιοχές που αναφέρθηκαν.

Άντεξε ο Ίασμος
Με «νωπές» τις μνήμες των περσινών –καλοκαιρινών- καταστροφών εντός του οικισμού από τις νεροποντές, ο οικισμός Ιάσμου φάνηκε να ‘χει πάρει τα μέτρα του, κι έτσι δεν πλημμύρισε τόσο όσο το καλοκαίρι. «Έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού. Απέδωσε η τεχνική μας παρέμβαση στον Ίασμο. Οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοικτές, ο Ίασμος καθαρίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος Ιάσμου. Μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης δεν είχε καταγραφεί κάποια μεγάλη καταστροφή εντός του οικισμού.

«Βούλιαξε» ο δρόμος Ίασμος – Κοπτερό, υπό σχεδιασμό έργο
«Βούλιαξε» από την ισχυρή βροχόπτωση που «κατέβασε» λάσπη από το βουνό, ο δρόμος Ίασμος – Κοπτερό. Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στο 3ο χιλιόμετρο, όπου επενέβη η Πυροσβεστική και μηχανήματα της Περιφέρειας, προκειμένου να εκτονώσουν την κατάσταση. Πάντως, χρειάστηκε υπομονή των οδηγών, που για τουλάχιστον μισή ώρα παρέμειναν αναγκαστικά στις δύο «όχθες» των λασπόνερων.

Πάντως, στις αρχές Απριλίου 2020 έγινε γνωστή η είδηση ότι αναμένεται να γίνει ανακατασκευή του οδοστρώματος στο τμήμα Ίασμος – Κοπτερό, με μέριμνα της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς πολλές φορές έχουν εντοπιστεί από τις υπηρεσίες προβλήματα σ’ αυτό το τμήμα.  Επίσης, το έργο περιλαμβάνει μερικά τεχνικά έργα, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη διαχείριση υδάτων και ν’ αποφευχθούν τέτοια τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν ο ανώτατος  θρησκευτικός ηγέτης, όπως ο Αρχιεπίσκοπος, ολισθαίνει σε ένα ατόπημα όπως φάνηκε εκ των υστέρων και δηλώνει ότι   «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό κόμμα και είναι