fbpx Santa Run: Όταν η κοινωνική αλληλεγγύη συνάντησε τα Χριστούγεννα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ «ΧΡΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Santa Run: Όταν η κοινωνική αλληλεγγύη συνάντησε τα Χριστούγεννα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Santa Run
Χριστούγεννα Κομοτηνή
Δρομικό Κίνημα
Ηρόδικος
ΤΕΦΑΑ
Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα
Komorun
Σπάρτακος
Ορεινός Ημιμαραθώνιος Νυμφαίας

Το κίνημα που "αγκαλιάστηκε" από χίλιους και πλέον "Άγιους Βασίληδες"

Συγκεντρώθηκε λάδι για κοινωνικά ευπαθείς

 

 

Διονύσης Βοργιάς

Κάτι πρωτόγνωρο συμβαίνει στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο. Εκδηλώσεις, που τυχαίνουν μαζικής συμμετοχής, και δίνουν "χρώμα" στην Κομοτηνή!


Αυτή τη φορά το 1ο Santa Run έσμιξε κοινωνική αλληλεγγύη και διασκέδαση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες ακόμη και του πιο αισιόδοξου, με περίπου χίλιους "Αγιοβασίληδες" να κατακλύζουν τους κεντρικούς δρόμους, ξεκινώντας από την πανέμορφη Τσανάκλειο, ενώ ο σκοπός ήταν η κοινωνική προσφορά, με τη συγκέντρωση μπουκαλιών με λάδι για τους κοινωνικά ευπαθείς. Κάθε ενήλικος "Άη Βασίλης" και ένα μπουκάλι λάδι, με περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες να είναι άνω των 18!
Μικροί και μεγάλοι, με συλλόγους ή μεμονωμένα, ντόπιοι, φοιτητές, με αμαξίδια, σε μεγάλες παρέες, σε ζευγάρια, μέχρι και με συνοδεία ...σκύλων, όλοι φόρεσαν τον σκούφο τους, συνδυάζοντας μια κίνηση προσφοράς με μια βραδιά κεφιού.


Το δρομικό κίνημα, έμπνευση κι έργο εθελοντών, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εθελοντικής δράσης "ο Άη Βασίλης Άργησε μια μέρα", σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία Ηρόδικος, και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης KomoRun και  Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, με την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ, και ανέδειξε ότι η προσφορά μας αφορά όλους και πως οι ενωτικές προσπάθειες έχουν μεγάλη αποδοχή στην Κομοτηνή. 

 

 


Εκτός από συλλόγους, στο Santa Run παρευρέθηκαν και οι φύλακες "άγγελοι" κάθε τέτοιου κινήματος, οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης: μπράβο λοιπόν στους Στάθη Γκεβρέκη, Δημήτρη Τσολάκη, Κώστα Θεοδοσιάδη, Πόπη Καραντώνη, Λευτέρη Τσολάκη, Αργύρη Καντίρη, οι οποίοι είχαν τα μάτια τους δεκατέσσερα για τυχόν ατυχήματα.


Άρτεμις Τσολάκη: "Μαγική βραδιά"

Η επικεφαλής εθελοντικής δράσης "ο Άη Βασίλης Άργησε μια Μέρα" Άρτεμις Τσολάκη, χαρακτηρίζει τη βραδιά "μαζική". "Το γεγονός ότι οι Κομοτηναίοι αλλάζουν, συμμετέχουν, προσφέρουν και ενεργοποιούνται, είναι για μένα μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τα τελευταία χρόνια είχα βαρεθεί να ακούω για τους Ξανθιώτες που είναι καλύτεροι από εμάς, γιατί κάνουν περισσότερες δράσεις. Τελικά μπορούμε κι εμείς και κάνουμε πολλά πράγματα! Βλέπουμε μπροστά και θέλουμε να κάνουμε όλο και καλύτερα πράγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ξεχωριστούς συμπολίτες μας!", τονίζει.


Νατάσα Λιβεριάδου: "Η εκδήλωση θα γίνει θεσμός"

"Χαρά και κέφι!" είναι τα συναισθήματα της προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού, Νατάσας Λιβεριάδου, η οποία στοχεύει στο να γίνει "η εκδήλωση θεσμός, γιατί βοηθάμε τον συνάνθρωπο και παράλληλα δίνουμε χρώμα στην πόλη".


"Ο εθελοντισμός, η αγάπη και η αλληλεγγύη υπάρχουν στην πόλη μας! Αυτό είναι πολύ σημαντικό και το έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια. Όποια δράση γίνεται, έχει μεγάλη συμμετοχή από όλες τις πλευρές. Στο Santa Run συμμετείχαν οι πάντες, είτε με ομάδες είτε ατομικά. Η δράση έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, κι αυτός επετεύχθη. Το λάδι που συγκεντρώθηκε θα βοηθήσει τις οικογένειες, έστω για τις γιορτές, μαζί με τα τρόφιμα που θα μοιράσει ο Δήμος", καταλήγει.


Μιχάλης Ραγκούσης: "Δρομικό κίνημα ανοιχτό προς όλους"

"Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η διεξαγωγής μιας γιορτής που θα την χαρούν τα παιδιά. Παράλληλα, υπήρξε σημαντική ανταπόκριση στη συλλογή λαδιού, η οποία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν, ιδίως τους φοιτητές. Ήταν μία πάρα πολύ ωραία βραδιά, η οποία "έδεσε" και με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Χαρήκαμε που το κέφι συνεχίστηκε και στήθηκαν διάφορα πάρτι σε μαγαζιά από φορείς που συμμετείχαν", αναδεικνύει ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου για άτομα με αναπηρία Ηρόδικος, Μιχάλης Ραγκούσης.


"Ένα δρομικό κίνημα ανοιχτό προς όλους και μία καλή βάση για του χρόνου, όπου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, ακόμη περισσότεροι και με ακόμη πιο πολλές παράλληλες εκδηλώσεις", είναι τα σχέδια για την ερχόμενη χρονιά.

 

(Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ)

 

ΣΕ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Κομοτηνή μία πόλη επιτέλους Χριστουγεννιάτικη!

 

 

Τα γιορτινά της "φόρεσε" κι επίσημα η Κομοτηνή, αφού από το βράδυ της Τετάρτης "άναψε" το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, με αρωγούς όλα τα μικρά παιδιά του Δήμου Κομοτηνής, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, των παιδιών του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ "Άγιοι Θεόδωροι", "άναψαν" το δέντρο, ενώ όλη η εκδήλωση "ντύθηκε" χάρη στις γιορτινές μελωδίες της χορωδίας ο "Εύμολπος". Στον χώρο και εκατοντάδες "Άγιοι Βασίληδες", μετά τον τερματισμό τους από το Santa Run, συνέχισαν τη γιορτή.

Κάντε κι εσείς σήμερα μία βραδινή βόλτα στην πλατεία. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα, απλώς αφήστε το γιορτινό κλίμα να σας φτιάξει τη διάθεση.

 

(Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ)

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κυβέρνηση  και υπουργοί, προσπαθούν  να δώσουν μία άκρως ενθαρρυντική και αισιόδοξη εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα με δόσεις και  με σταδιακές βελτιώσεις σε  εστίαση και   διασκέδαση.