fbpx Σ. Μενεσελίδου: "Κάναμε το θέατρο της Κομοτηνής υπόθεση των ανθρώπων της"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σ. Μενεσελίδου: "Κάναμε το θέατρο της Κομοτηνής υπόθεση των ανθρώπων της"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοφία Μενεσελίδου
ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Κοπή πίτας

Αποχαιρετά μετά από 20 και πλέον χρόνια τον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης κι έχει να συνδέσει το όνομά της μεταξύ άλλων και με την ταχέως αναπτυσσόμενη πορεία του τοπικού θεάτρου

Διονύσης Βοργιάς

Εμφανώς συγκινημένη παρουσιάστηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής δημοτική σύμβουλος Σοφία Μενεσελίδου, στο πλαίσιο της ετήσιας κοπής πίτας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το πρωί της Κυριακής 3/2 στο καφέ-μπαρ Οκτώ. Εκεί άδραξε της ευκαιρίας και ανακοίνωσε επίσημα, κάτι που ήταν καιρό γνωστό στους κύκλους της, ότι δεν αναμένεται να συμμετάσχει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, άρα δεν θα είναι και ξανά πρόεδρος στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. 

"Είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, γιατί για μένα προσωπικά αυτή η πίτα σηματοδοτεί το τέλος μίας 20χρονης πορείας στην τοπική αυτοδιοίκηση", είπε λίγο πριν κόψει την πίτα, ευχαριστώντας πάνω από όλα τους εργαζομένους του θεάτρου, τα μέλη της διοίκησης που πορεύτηκαν με σύμπνοια, τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν τις δράσεις του θεάτρου και όλως ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Πετρίδη που την τίμησε με αυτό το πόστο πολιτισμού. "Κλείνω το ταξίδι μου στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον ωραιότερο τρόπο, με την θητεία μου ως πρόεδρος σε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια αυτής της πόλης, στο θέατρο", αναγνώρισε η κα Μενεσελίδου.

Διηγήθηκε, κατόπιν, πως "για εμάς το πιο σημαντικό στην διάρκεια αυτών των χρόνων δεν ήταν ο προορισμός, αλλά οι συνοδοιπόροι που ήταν καταρχάς οι άνθρωποι της Κομοτηνής, τα τμήματα και τα μέλη των θεατρικών μας εργαστηρίων, οι συνάδελφοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που συμμετείχαν σε όλες μας τις δράσεις και συμπορεύτηκαν μαζί μας, το σημαντικό επαγγελματικό και ερασιτεχνικό έμψυχο δυναμικό της πόλης, που δικαίωσε την αρχική μας άποψη - εμμονή θα έλεγα - να επενδύσουμε στην ντόπια δημιουργία και σε καλλιτέχνες που δεν έχουν ως προς τίποτα να ζηλέψουν σε ικανότητα και ταλέντο από καλλιτέχνες των Αθηνών. Μέσα από αυτούς καταστήσαμε το θέατρο υπόθεση της ίδιας της πόλης".
Ανέδειξε, επίσης, κάποιες από τις σημαίνουσες επιτυχίες των τελευταίων ετών, όπως η συνεργασία με τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών και την Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, ώστε να ανεβαίνουν παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, αλλά και την ανάδειξη του θεάτρου των Βαλκανίων, όπως για παράδειγμα επιτυχημένες παραστάσεις που ανέβηκαν από τουρκικούς θιάσους στην Κομοτηνή.

"Κάναμε το θέατρο της Κομοτηνής υπόθεση των ανθρώπων της", είπε σε ένα καταληκτικό της σχόλιο, για να ευχηθεί από καρδιάς "αυτή η πορεία να αποτελέσει έναν οδοδείκτη και για τις επόμενες διοικήσεις και ως προς την σύμπνοια με την οποία εργαστήκαμε και ως προς τα αποτελέσματα που παράταξε".

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στην διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δημοτικός σύμβουλος Χασάν Χασάν τον οποίο η πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αφροδίτη Καρελιάδου, Εμρέ Αχμέτ, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, προσωπικό του θέατρο, μέλη των εργαστηρίων και πολλοί φίλοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επόμενο ήταν ότι το ένα και μοναδικό κρούσμα που δηλώθηκε στη Ροδόπη προχθές, από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας,  ήταν εκτός πραγματικότητας.