fbpx Ροδόπη: Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «σταυρώνει» τη Νέα Δημοκρατία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:00
ΜΙΛΗΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΛΕΠΤΑ

Ροδόπη: Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «σταυρώνει» τη Νέα Δημοκρατία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Σταμάτης Σακκελίων
Δημήτρης Χαρίτου
Οζγκιούρ Φερχάτ

Σακελλίων, Χαρίτου και Οζγκιούρ έστησαν στον τοίχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική του

Θανάσης Τσολάκης

Μία ολόκληρη ώρα χρειάστηκαν ο Σταμάτης Σακελλίων, ο Δημήτρης Χαρίτου και ο Φερχάτ Οζγκιούρ για να αρθρώσουν την κριτική τους στις 100 και πλέον μέρες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2020. Η αλήθεια είναι ότι δεν εκόμισαν γλαύκα εις Αθήνας, καθώς η πλειοψηφία των ζητημάτων που ετέθησαν είναι πάγιες θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκφράζονται ευκαιρίας δοθείσης.

Ο Ροδοπίτης βουλευτής, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό παρατήρησε ότι το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «με τις μεγάλες φοροελαφρύνσεις από τη μία στις επιχειρήσεις και στην συρρίκνωση από την άλλη μισθών, κοινωνικών επιδομάτων κλπ, θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε στο παρελθόν και απέτυχε. Είναι οι συνταγές που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και στην περιπέτεια των μνημονίων».

Ο κος Χαρίτου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στον επικείμενο εορτασμό των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης το 2020, καλώντας όλους να αναστοχαστούν, χωρίς όμως να βγάζουν από το κάδρο το χαρακτηριστικό της πολυπολιτισμικότητας που διέπει τον πληθυσμό της Θράκης.

Σ. Σακελλίων: «Στη Νέα Δημοκρατία, το πάνω χέρι έχουν οι ακροδεξιοί»
Ο Σταμάτης Σακελλίων, που άνοιξε και την συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, έθιξε και το μειονοτικό ζήτημα για να εκφράσει τους ενδοιασμούς του για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία πάγωσε τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τις Ευρωεκλογές «για τα ζητήματα της μειονότητας όσον αφορά τα βακούφια και το θέμα του Μουφτή και που ουσιαστικά σε ένα μεγάλο βαθμό έλυναν παθογένειας δεκαετιών». Η ανησυχία που μοιράζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο είναι «όσον αφορά τα ζητήματα τα «δικαιωματικά» (εν. της μειονότητας), το πάνω χέρι μέσα στη Νέα Δημοκρατία δεν το έχουν οι φιλελεύθεροι, αλλά η ακροδεξιά συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ο κος Σαμαράς και οι φίλοι του», είπε ο κος Σακελλίων.

Φ. Οζγκιούρ: «Παραδώσαμε το Νοσοκομείο Κομοτηνής με μηδέν ληξιπρόθεσμες οφειλές»
Στη δική του τοποθέτηση, ο υπεύθυνος για θέματα υγείας της ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να επικαλεστεί δικαιολογίες ότι παρέλαβε «άδεια» νοσοκομεία (είτε σε προσωπικό, είτε ταμειακά) και σημείωσε για το Σισμανόγλειο: 

«Το 2015 το Σισμανόγλειο χρωστούσε προς ιδιώτες 5.5 εκ ευρώ ενώ τα ταμειακά του διαθέσιμα ήταν μηδαμινά. Σήμερα (δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές) έχει μηδέν ληξιπρόθεσμες οφειλές και 5.8 εκ ευρώ ταμειακό διαθέσιμο».

Όσο για την νέα του Διοικήτρια, μάλλον την πήρε και «αυτήν η μπάλα», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δει τα βιογραφικά των διορισθέντων διοικητών, παρά το γεγονός ότι τα έχει ζητήσει και ως εκ τούτου πιστεύει ότι «το μόνο προσόν που έχουν είναι ότι είναι παλαιά κομματικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας ή φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη», σύμφωνα πάντα με τον κο Σακελλίων.

Είναι νωρίς για δημοσκοπήσεις (;)
Πάντως, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την εν Ελλάδι πραγματικότητα ως πολύ ζοφερή, αλλά δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη και οι ψηφοφόροι. 

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των εκλογέων και αρκετά «μακριά» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κατά Σακελλίων θεώρηση λέει ότι «μέσα σε 5-6 μήνες, είναι δύσκολο για κάποιον να πάρει πίσω τη στήριξη του από τη ΝΔ. Εμείς πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχουμε διαφορετικές δημοσκοπήσεις.

Επίσης υπάρχει μία τεράστια επιχείρηση αγιοποίησης του κου Μητσοτάκη. Και τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν να εξαφανίσουν ότι ενοχλεί την κυβέρνηση».

Η κατά Χαρίτου θεώρηση λέει: «Είναι γεγονός ότι δημιουργήθηκαν ψηλές προσδοκίες από τη ΝΔ και ακόμη και σήμερα υπάρχουν προσδοκίες, αλλά οι πολιτικές της ΝΔ θα έρχονται σε αναντιστοιχία με τις προσδοκίες που καλλιέργησε και τότε η κοινωνία θα αρχίσει να σκέφτεται νέες επιλογές».

Αμφότεροι πάντως συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση αναστοχασμού ώστε να δημιουργήσει τη νέα προοδευτική δύναμη που θα κερδίσει την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και την οποία στηρίζουν πολλά νέα κομματικά μέλη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε μέρα  ένα διαφορετικό χτύπημα, μία νέα επιθετική ενέργεια εν είδη  εκβιαστικής ρητορικής από τον Ταγίπ Ερντογάν,  που περνάει από την γραφικότητα  και τη ανυπόστατη διπλωματία, σε επικίνδυνα μονοπάτια.