fbpx Ροδόπη: Η πρώτη χιονόπτωση δεν έφερε μεγάλα προβλήματα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
ΧΙΟΝΙΣΕ (ΚΥΡΙΩΣ) ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ

Ροδόπη: Η πρώτη χιονόπτωση δεν έφερε μεγάλα προβλήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χιονόπτωση
ορεινή Ροδόπη
Δήμος Αρριανών

Κλειστά σήμερα λόγω κακοκαιρίας τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κέχρου και Οργάνης του Δήμου Αρριανών

Διονύσης Βοργιάς

Χωρίς μεγάλα προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι τις 19:00 της Τετάρτης 05/02, πέρασε ο πρώτος χιονιάς του 2020 στο νομό Ροδόπης. Πάραυτα, λόγω των κακών υποδομών του νομού, τουλάχιστον σε δύο ιρλανδικές διαβάσεις απαγορεύτηκε η διέλευση οχημάτων, ενώ σε όλο τον ορεινό όγκο οι δρόμοι έγιναν «λευκοί» και τα συνεργεία βρέθηκαν επί ποδός για τον καθαρισμό τους, χωρίς σημαντικά παράπονα από δημότες του ορεινού όγκου.

Η χιονόστρωση ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα σύνορα Ροδόπης – Βουλγαρίας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας χιόνισε όχι μόνο στον ορεινό όγκο, αλλά και σε άλλες περιοχές, ακόμη και παραλιακά στη Μαρώνεια. Οι μεγαλύτερες χιονοστρώσεις πάντως, συναντήθηκαν στα ορεινά και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Κέχρου και Οργάνης του Δήμου Αρριανών.

Το φαινόμενο δεν ήταν μόνο τοπικό, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά όλης της Βορείου Ελλάδος, αλλά και της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, είχαμε φαινόμενα χιονόστρωσης. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, για σήμερα Πέμπτη 06/02 αναμένεται να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Τα μικροπροβλήματα
Μικροπροβλήματα είχαμε σημειακά στο νομό Ροδόπης, καθώς μερικά αυτοκίνητα «εγκλωβίστηκαν» στα σύνορα Ροδόπης – Βουλγαρίας, διότι οι οδηγοί τους δεν είχαν κατάλληλα εξοπλίσει με αντιολησθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα τα οχήματά τους. Ευτυχώς, μέχρι πάντα τις 19:00 της Τετάρτης 05/02, δεν καταγράφηκε κάποιο σοβαρό τροχαίο περιστατικό ελέω κακοκαιρίας.

Αναφορικά με την κυκλοφορία, ολημερίς χθες η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα εξής τρία οδικά δίκτυα:

  1. Επαρχιακή οδός Καλλυντηρίου – Οργάνης, από 5ο χλμ
  2. Επαρχιακή οδός Ν. Σάντας – Κέχρου, από 5ο χλμ
  3. Επαρχιακή οδός Δαρμένης – Ραγάδας – Εσοχής, από 5ο χλμ

Επίσης, απαγορευτικό μπήκε στις δύο πιο προβληματικές ιρλανδικές διαβάσεις του νομού, δηλαδή στην Αγία Μαρίνα Ιμέρου και στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού.

Στην Ξάνθη, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εθνική οδό Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 42ο έως 50ο χλμ. Στην Δράμα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στα εξής οδικά δίκτυα: Εθνική οδός Δράμας – Εξοχής, από 17ο έως 53ο χλμ, Επαρχιακή οδός Δράμας – Σιδηρόνερου, από 21ο έως 42ο χλμ.

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Αρριανών
Το χιόνι έπεσε πυκνό χθες ιδίως στον ορεινό όγκο του Δήμου Αρριανών. Ως εκ τούτου, με απόφαση του δημάρχου Αρριανών -κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- ανεστάλη η λειτουργία των σχολικών μονάδων στις Δημοτικές Ενότητες Κέχρου και Οργάνης για σήμερα Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός, ολισθηρότητα).

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αρριανών «εφιστά την προσοχή στους δημότες και στους επισκέπτες της περιοχής, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης. Η πρόσβαση στις ΔΕ Οργάνης και Κέχρου γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προλειαίνουν το έδαφος για να διαχειριστούν το τέλος του αποθέματος της αντιπολιτευτικής υπομονής  στο Σύριζα, ώστε να περάσουν  στην αντεπίθεση,  με διευρυμένη παροχολογία.