ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, 2018 - 16:36
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Πυροβόλησαν άγρια άλογα στο Δέλτα Έβρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δέλτα Έβρου
Άγρια Άλογα
Πυροβολισμός

Συνολικά ανασύρθηκαν πέντε άλογα και τάφηκαν

Πέντε νεκρά άγρια άλογα εντοπίστηκαν σήμερα να επιπλέουν σε απόσταση μικρή το ένα από το άλλο, σε κανάλι στο Δέλτα του Έβρου. Συγκεκριμένα ένα αρσενικό, δύο θηλυκά και δύο πουλαράκια βρέθηκαν νεκρά να επιπλέουν στο κανάλι της περιοχής του αντλιοστασίου στο Δέλτα του Έβρου από ψαράδες που διαμένουν στις καλύβες. Αυτοί ειδοποίησαν αμέσως τον αντιδήμαρχο Φερών Νικόλαο Γκότση, το δασαρχείο, την κτηνιατρική υπηρεσία, τον Φορέα διαχείρισης, προκειμένου να καταγραφεί το αποτρόπαιο συμβάν και να αναζητηθούν οι αιτίες του φαινομένου. Επί τόπου έσπευσαν ο εκπρόσωπος της κτηνιατρικής Γιώργος Αρχοντάκης, του δασαρχείου Άκης Σεργάκης, του ΤΟΕΒ Σάκης Μπιριντζής και χειριστής τσάπας. Ψαράδες με μπλάβες τους μετέφεραν στο σημείο όπου βρισκόταν σε τυμπανιαία κατάσταση τα άλλοτε περήφανα ζώα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ "Χ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

 Ανθρώπινος παράγοντας, πνιγμός ή νόσος, τέθηκε ως ερώτημα για το τι οδήγησε στον θάνατο τα άλογα. Η απάντηση με την ανάσυρσή τους που έγινε κατόπιν επιχείρησης για να απομακρυνθούν από το νερό και να ταφούν. Όπως διαπιστώθηκε τα  άλογα είχαν πυροβοληθεί.  Με το ενδιαφέρον των ανθρώπων της περιοχής τα άλογα μεταφέρθηκαν στην όχθη και τάφηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.