fbpx Προβληματικά σημεία στους δρόμους, αργούν οι λύσεις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Προβληματικά σημεία στους δρόμους, αργούν οι λύσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδικό Δίκτυο
Κυκλοφορία

Έξι τροχαία σε ενάμιση χρόνο στην Σκεπαστού και Βοσπόρου - Πολλά τροχαία στην Θάσου και Κουρτίδη

Πότε θα μπουν τα προστατευτικά και τα φανάρια (αντίστοιχα) που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, αναρωτιούνται κάτοικοι και διερχόμενοι

Διονύσης Βοργιάς

Αφορμή για προβληματισμό αναφορικά με την βραδυκινησία των διαδικασιών, αποτελεί το έκτο σε ενάμιση χρόνο τροχαίο ατύχημα στη συμβολή των οδών Σκεπαστού και Βοσπόρου, ακριβώς στο ύψος όπου βρίσκεται το "Κέντρο Στήριξης και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS". 

Τόσο σε αυτό το σημείο όσο και στη γνωστή διασταύρωση για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων Θάσου - Κουρτίδη, το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει, στα τέλη Μαΐου, αποφάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στα συγκεκριμένα σημεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση που αφορά στο σημείο που οι οδοί Σκεπαστού και Βοσπόρου συναντιούνται, έχει ληφθεί απόφαση περί τοποθέτησης προστατευτικού κιγκλιδώματος στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν των γραφείων του Κέντρου Στήριξης. Άξιο αναφοράς είναι πως σε ένα από τα τροχαία που έχει καταγράψει ο "Χ", τζιπ σχεδόν εισχώρησε μέσα στο κτίριο που βρίσκεται στο ισόγειο της οικοδομής. Συνεπώς, περιττεύει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το σημείο για διερχομένους πεζούς, οδηγούς, ακόμη κι ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα κτίρια.

Σύμφωνα με την απόφαση που αφορά στη διασταύρωση Θάσου και Κουρτίδη, εκεί κρίθηκε αναγκαία από το δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, καθώς τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, όπως η χάραξη σήμανσης ΣΤΟΠ ακόμη και στην άσφαλτο ή η μετακίνηση κάδων δεν έχουν ευοδώσει. Θυμίζουμε περιστατικό πριν λίγο διάστημα όπου τροχαίο ατύχημα έστειλε στο νοσοκομείο επιβάτες και οδηγούς. 

Την ίδια ώρα όχι μόνο η τοποθέτηση σηματοδοτών δεν έχει προχωρήσει με ταχύτητα, όπως θα έπρεπε δεδομένης της επικινδυνότητας του σημείου, αλλά ούτε έχει μπει τάξη στο ζήτημα των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων της περιοχής, που περιορίζουν την ορατότητα στη διασταύρωση.

Παρόλα αυτά, παρά την βραδυκινησία - όχι μόνο εφαρμογής των ληφθέντων μέτρων αλλά και εξαρχής λήψης τους - άξιο αναφοράς είναι πως ο Δήμος Κομοτηνής δεν έχει "κλείσει" τα μάτια στα προβλήματα και προσπαθεί να βρει τις -κατά την κρίση των δημοτικών συμβούλων - πιο σωστές λύσεις. 

Τέλος, άξιος αναφοράς, ίσως και μεγαλύτερης σημασίας από τα όποια μέτρα, είναι ο παράγοντας άνθρωπος. Τα περισσότερα τροχαία που καταγράφουμε στην Κομοτηνή "κρύβουν" πίσω τους ασυνείδητους οδηγούς και ντροπιαστικές οδικές συμπεριφορές. Γι' αυτό, πρώτα και κύρια, καλούμαστε όλοι μας να πειθαρχούμε στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ