fbpx Πρωτόγνωρες εικόνες στην Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
ΧΡΩΜΑ-ΔΙΑΘΕΣΗ-ΧΟΡΟΣ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Πρωτόγνωρες εικόνες στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
KomOnParty
Καρναβάλι
Αποκριά
Κομοτηνή
Νατάσα Λιβεριάδου
ΔΚΕΠΠΑΚ
Σταύρος Πάττας
Trelecademy
Χρήστος Χατζηπέμου
Σύλλογος Εβριτών Νομού Ροδόπης

Πάνω από 1.000 οι καρναβαλιστές και 2.000 θεατές, 36 σύλλογοι σε θεματικές ομάδες

Διονύσης Βοργιάς

Η κρίση θέλει καλοπέραση λέει το ρητό, το οποίο επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην Κομοτηνή. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, ντόπιοι και φοιτητές, αφήνοντας τα προβλήματα για μια μέρα σπίτι, φορώντας τη στολή τους, την καρναβαλική τους διάθεση, το χαμόγελο!


Το βράδυ του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου οι καρναβαλιστές άρχισαν να συγκεντρώνονται επί της οδού Σοφούλη, μπροστά από το Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκεί, μπήκαν στο ρυθμό με δυνατή μουσική από το συντονισμένο πρόγραμμα των ραδιοφώνων της περιοχής, που σε συνεργασία με τον δήμο είχαν μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ήχος σε όλη τη διαδρομή. 


Μπροστάρηδες ήταν οι Trel@cademy όμως ακολούθησαν με διάθεση στα ύψη άλλοι 35 σύλλογοι, μεταξύ τους και ο συνδιοργανωτής σύλλογος Εβριτών, αλλά και ο σύλλογος Φερών και η Ευρωκατασκήνωση Θάσου. Αυτές ήταν και οι δυο οργανωμένες συμμετοχές που προήλθαν εκτός Κομοτηνής κι αποδεικνύουν την τάση διεύρυνσης της εκδήλωσης.


Η παρέλαση μπορεί να ξεκίνησε αντί στις 8μιση περί τις 9μιση, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, όμως το κέφι παρέμεινε αμείωτο. Σφυρίχτρες, καραμούζες, κρουστά κι ό,τι λογής αντικείμενο παράγει ήχο συνόδευαν τη μουσική συνθέτοντας μια ...αναρχία ήχου, η οποία πάντα συνάδει με το καρναβάλι!


Οι καρναβαλιστές, εκατοντάδες, πολύχρωμοι, άλλοι με στολές, άλλοι βαμμένοι και οι περισσότεροι και τα δυο, παρέλασαν είτε οργανωμένα με κάποιον από τους 36 συλλόγους είτε μόνοι τους, καθώς κανένας δεν είπε όχι σε όποιον ήθελε να βιώσει τον παλμό εκ των έσω.


Το σήμα δόθηκε και οι σύλλογοι σε πλήρη σύνθεση διέσχισαν τη Βενιζέλου και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ειρήνης, με την παρέλαση να διαρκεί περίπου 45 λεπτά και τον κόσμο να πλαισιώνει τους καρναβαλιστές. Ο κόσμος εμψύχωνε, οι καρναβαλιστές έλεγαν το δικό τους "ευχαριστώ" πετώντας μπογιές, αφρούς και σερπαντίνες ακόμη και στον πιο ...ξινό.


Στην πλατεία τα πάντα ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τους καρναβαλιστές. Το 2ο KOM.on.PARTY παρατεταγμένο με dj και μουσική σκηνή. Το καρναβάλι μεταφέρθηκε πλατεία, η πλατεία "βούλιαξε" από κόσμο, κι όλοι μια αγκαλιά έπλασαν μια Κομοτηνή διαφορετική, καρναβαλική!

 

 


Στο καρναβάλι συμμετείχαν οι:
1. Τrel@cademy απ τον κουμπάρο samba!
2. Σύλλογος Φερών Κ.Ε.Φ.Υ.
3. Σύλλογος Εβριτών
4. Greek Nasa
5. Εστιατόριο Αδέρφια
6. Cafe Mikel 
7. Avant Garde- Omnia
8. Σύλλογος Αρμενίων
9. ΠΑΣ Πρωταθλητών
10. Ακαδημία Πανθρακικού
11.Ευρωκατασκήνωση Θάσου
12. Σύλλογος Κρητών
13. Κομμωτήριο Gossip
14. Σύλλογος Ηπειρωτών
15. Καφενείο Το Μασάλι
16. Σχολή χορού Let's Dance
17. Σύλλογος Θρακών
18. Γυμναστήριο Action
19. Cafe Σβούρα
20. Σύλλογος Γρατίνος
21. Λέσχη Κομοτηναίων
22. Σύλλογος Ποντίων ''Εύξεινος Πόντος''
23. Κομμωτήριο ''Όραμα''
24. State -Lobby
25. Γυμναστήριο Will & Steel
26. Ρακάδικο
27. Πρατήριο Καυσίμων ''Βελκόπουλος''
28. Cafe Ραχάτι
29. Θρακικό Ωδείο
30. Αθλητικός Σύλλογος Ying Yang 
31. Τσιπουράδικο Θ.κομ
32. Alma Libre
33. Trel@cademy Hippies
34. Coffee Lab
35. Horror movie stars
36. Σύλλογος Περπατώ

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε