fbpx Πρωτοετείς φοιτητές συμβουλεύουν τους ...υποψήφιους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Πρωτοετείς φοιτητές συμβουλεύουν τους ...υποψήφιους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλήνιες
Φροντιστήριο Ερελιάδης
Μαθητές
Σχολεία

Τέσσερις επιτυχόντες οι Ηρώ Ζαρμπούνη, Αγγελική Παπαζούδη, Δημήτρης Πεχλιβάνης, Διαμαντής Ζάμπας, και η μαθήτρια Β' Λυκείου Αθηνά Γιαγτζόγλου δίνουν τις συμβουλές τους


"Οικογενειακή" προσπάθεια στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Δημήτρη Ερελιάδη

Η εμπειρία είναι ακόμη "νωπή", για τους πρωτοετείς φοιτητές Ηρώ Ζαρμπούνη, Αγγελική Παπαζούδη, Δημήτρη Πεχλιβάνη, Διαμαντή Ζάμπα, οι οποίοι πέρασαν τη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων πριν έναν χρόνο. Πλέον, με την ιδιότητα των φοιτητών, στις σχολές πρώτης επιλογής τους, συμβουλεύουν με μια φωνή τους υποψηφίους να αποβάλλουν το άγχος. Αυτοί τα κατάφεραν να παραμείνουν ψύχραιμοι και καλά προετοιμασμένοι, καθώς έκαναν την επιλογή "κλειδί", το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Δημήτρη Ερελιάδη.


Μια από τους επιτυχόντες, η Ηρώ Ζαρμπούνη, πέρασε πρώτη στην Ελληνική Φιλολογία ΔΠΘ και δίνει τα εύσημα στους καθηγητές της για το μάθημα των λατινικών που έκανε στο φροντιστήριο. "Χωρίς τους καθηγητές μου δεν θα έκανα τίποτα. Μου παρείχαν μεγάλη στήριξη, εκτός από τη διδασκαλία, και στην ψυχολογία. Ένα παιδί στα 17 του χρόνια αντιμετωπίζει τις πανελλήνιες ως ένα ...βουνό, γι' αυτό χρειάζεται καλό πρόγραμμα και στήριξη από τους καθηγητές", αναφέρει και -απευθυνόμενη προς τους υποψηφίους τους καλεί να έχουν "πίστη στον εαυτό τους και προγραμματισμό. Μπήκαν στην τελική ευθεία και δεν χρειάζεται να αγχώνονται, γιατί το άγχος δεν προσθέτει τίποτα στην προσπάθεια τους". 
Στην Κομοτηνή παρέμεινε και η Αγγελική Παπαζούδη, προκειμένου να φοιτήσει στο Οικονομικό ΔΠΘ.

"Η αλήθεια είναι πως ήμουν πάρα πολύ αγχωμένη σε όλη τη χρονιά, κάτι που κατάφερα να περιορίσω με τη βοήθεια των ανθρώπων που είχα γύρω μου, όπως οικογένεια και καθηγητές. Κατάφερα να ξεπεράσω το άγχος και να πιστέψω στον εαυτό μου. Στο φροντιστήριο έμεινα πολύ ευχαριστημένη, όχι μόνο από τις ασκήσεις και τον σωστό προγραμματισμό στα μαθήματα, αλλά κι από το πόσο δεθήκαμε σαν άνθρωποι", μας εξηγεί για την προσπάθεια της και τα τρία μαθήματα, έκθεση, βιολογία και ΑΕΠ που έκανε στο συγκεκριμένο φροντιστήριο.

"Τα παιδιά πρέπει να πιστεύουν στον εαυτό τους και να έχουν πρόγραμμα. Προσωπικά με βοηθούσε να κάνω μια μικρή καθημερινή βόλτα, έστω και στο τετράγωνο, όταν τελείωνα το διάβασμά μου", είναι η συμβουλή της.


Μαζί της στο Οικονομικό και ο Δημήτρης Πεχλιβανίδης, που έκανε όλα τα του μαθήματα εκεί. "Ήμουν στο φροντιστήριο από την πρώτη λυκείου και με βοήθησε πάρα πολύ ότι τα τμήματα είναι κλειστά και μικρά. Δεν περίμενα να γράψω τόσο καλά στην αρχή της χρονιάς αλλά κάναμε καλή δουλειά και τα κατάφερα. Στην αρχή έθεσα τον στόχο μου και ρώτησα τους καθηγητές τι χρειαζόταν για να τον πετύχω. Μου απάντησαν συνέπεια και προσήλωση στον στόχο. Ακολούθησα τις συμβουλές και τελικά μπήκα στο πανεπιστήμιο", αναφέρει, και στη συνέχεια συμβουλεύει το εξής: "Μιας που σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι εξετάσεις, θα συμβούλευα λιγότερο άγχος".


Επίσης στο Οικονομικό και ο Διαμαντής Ζάμπας, αναδεικνύει το οικογενειακό κλίμα ως "αρωγό" στην επιτυχία. "Ο στόχος που έβαλα στην αρχή της χρονιάς ήταν κι αυτός που τελικά πέτυχα, χάρη στη βοήθεια των καθηγητών μου, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική. Το οικογενειακό κλίμα μεταξύ παιδιών και καθηγητών, ακόμη και η διαφορετική διάταξη που έχει το φροντιστήριο, που μοιάζει σαν σπίτι, βοηθάει όλα τα παιδιά. Αυτό φάνηκε στις καλές επιδόσεις.

Όταν περνάς τόσες ώρες σε ένα φροντιστήριο, επιζητάς να περνάς και καλά. Οι καθηγητές είναι πάντα φιλικοί και στις τάξεις δεν είμαστε πάνω από τέσσερις μαθητές". Με ώριμη σκέψη αναδεικνύει πως οι πανελλήνιες είναι ευκολότερες από τη ...ζωή. Έτσι, ο φοιτητής συνιστά "ψυχραιμία, γιατί η ζωή συνεχίζεται. Οι πανελλήνιες είναι μια εμπειρία και υπάρχουν πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις που θα βιώσει κανείς στη ζωή του. Για παράδειγμα, μόλις παίρνεις πτυχίο, μετά πρέπει να παλέψεις κόντρα στην ανεργία, που είναι σαφώς μεγαλύτερη δυσκολία".


Φυσικά, οι απόφοιτοι του φροντιστηρίου είναι πρωτοετείς φοιτητές σε πολλές πόλεις, άρα εμείς συνομιλήσαμε με όσους παρέμειναν στην Κομοτηνή.


Εκτός από το οικογενειακό κλίμα και την ποιότητα στη διδασκαλία, ένα τρίτο "κλειδί" επιτυχίας αποτελεί το ευέλικτο ωράριο. Η περίπτωση της Αθηνάς Γιαγτζόγλου, μαθήτριας Β' Λυκείου και πρωταθλήτριας στην ελευθέρα πάλη, είναι χαρακτηριστική. Η μαθήτρια διδάσκεται φυσική κατεύθυνσης και γενικής παιδείας, καθώς κανείς δεν σε ...αναγκάζει να επιλέξεις το φροντιστήριο για όλα τα μαθήματα. "Οι καθηγητές με έχουν βοηθήσει πολύ, γιατί έχουμε προσαρμόσει το πρόγραμμα για μένα.

Έχουν ξοδέψει πολύ ...υπομονή, γιατί κάθε μέρα προπονούμαι 17:00-21:00", μας λέει η μαθήτρια και μιλάει για τον στόχο της: "θέλω να περάσω ιατρική και σε αυτό με βοηθάει αφενός το φροντιστήριο κι αφετέρου η μοριοδότηση 8% που έχω, επειδή πέρσι βγήκα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη στην άμμο, κι ευελπιστώ να την αυξήσω φέτος στο 15%. Δε νιώθω τόσο άγχος, γιατί πιστεύω πως δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε στην τρίτη λυκείου, απλώς πρέπει να γίνεται μεθοδική δουλειά και χημεία μεταξύ καθηγητή-φοιτητή".


Αν θέλετε κι εσείς μια ακαδημαϊκή οικογένεια, ένα φιλικό περιβάλλον το πολύ με τετραμελή τμήματα, καθηγητές με γνώσεις αλλά και ανθρωπιά, σε συνδυασμό με στοχευμένες κι ευέλικτες ώρες μαθημάτων, τότε στην Σοφοκλέους Κομνηνού 2, και στο φροντιστήριο Δημήτρης Ερελιάδης, θα βρείτε τη "χρυσή" τομή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ