fbpx Το πρώτο KOMOmeeting έφερε κοντά νέους της πόλης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΘΗΚΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Το πρώτο KOMOmeeting έφερε κοντά νέους της πόλης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
KOMOmeeting
εθελοντικές ομάδες
Europe Direct Κομοτηνής

Με στόχο να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα και να κάνουν ένα άνοιγμα προς τους νέους της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκδήλωση

Διονύσης Βοργιάς

Το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF Κομοτηνής), σε συνεργασία με την ELSA Komotini, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος – EYP Greece, τον ελληνικό οργανισμό Πολιτικών επιστημόνων – αντιπροσωπεία Κομοτηνής, την κοινότητα νέων Κομοτηνής, τη νεανική ΜΚΟ System and G Greece,  τον Ρητορικό Όμιλο Κομοτηνής, την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, την ερασιτεχνική δημοσιογραφική και καλλιτεχνική ομάδα "Exarticis", την ερασιτεχνική, φοιτητική και θεατρική ομάδα "Αποχρώσεις", και τον σύλλογο καλλιτεχνών Ροδόπης "Αθηνίων", πραγματοποίησαν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τη 1 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ στον υπόγειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων εκδήλωση γνωριμίας με τίτλο "ΚΟΜΟmeeting: Γνωριζόμαστε, συνεργαζόμαστε, δημιουργούμε".

Στον χώρο της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν σταθμοί ενημέρωσης (info stands), των συμμετεχόντων, όπου ενδιαφερόμενοι, κυρίως νέοι, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πρωτοβουλίες και δράσεις σε διάφορους τομείς του εθελοντισμού, από τους εκπροσώπους των φορέων.

Δικτύωση και γνωριμία
"Έχουμε έρθει εδώ για να καλωσορίσουμε τους πρωτοετείς φοιτητές αλλά και να γνωριστούμε μεταξύ μας γιατί τα μέλη (σ.σ. των φοιτητικών φορέων) ανανεώνονται συνεχώς καθώς απαρτίζονται κυρίως από φοιτητές", μας εξήγησε το στέλεχος του κέντρου ευρωπαϊκής πληροφόρησης Κομοτηνής Χρήστος Δερβεντλής, σημειώνοντας κατόπιν πως "είμαστε - σαν Europe Direct - σε επικοινωνία με τους Ευρωπαίους νέους Φεντεραλιστές, οι οποίοι ήταν αυτοί που μας πρότειναν να γίνει κάτι τέτοιο". Και εξήγησε τον σκοπό της όλης εκδήλωσης: "Το γεγονός ότι είμαστε εδώ και συνομιλούμε ο ένας φορέας με τον άλλο, μας επιτρέπει να δούμε ο καθένας τους στόχους του άλλου και μέσα από όλα αυτά μπορούμε να δούμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε ή να δημιουργήσουμε μία νέα δράση".


Κάλεσμα για νέους εθελοντές
Ο Χρ. Δερβεντλής απηύθυνε και το κάλεσμά του προς φοιτητές κι ευρύτερα νέους, ώστε να επισκεφτούν το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Κομοτηνής επί της Ν. Τσανακλή 15 (έναντι του Βαρόσι), όπου ως τις 19 Οκτωβρίου γίνονται οι πρώτες εγγραφές εθελοντών. "Η 19η Οκτωβρίου είναι μία ενδεικτική ημερομηνία, γιατί δεχόμαστε εθελοντές όλη την χρονιά. Απλώς θέλουμε να δούμε μία πρώτη δυναμική. Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι 21η Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη μεγάλη συνάντηση εθελοντών, το απόγευμα, για να συναντηθούν, οργανωθούν, χωρισθούν", είπε το στέλεχος του κέντρου καλώντας τους νέους "να έρθουν να μας γνωρίσουν από κοντά". Πάντως, δεν παραγνώρισε ότι κάθε χρόνο πολλοί είναι οι εθελοντές που ξεκινούν, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς - λόγω υποχρεώσεων ή ενδιαφερόντων - ο αριθμός τους μειώνεται, αλλά ο Χρ. Δερβεντλής το βλέπει με θετικότητα γιατί "αυτό δείχνει ποιοι πραγματικά έχουν ενδιαφέρον, και αυτοί οι εθελοντές λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την επόμενη χρονιά".


Δραστηριοποίηση εντός κι εκτός Κομοτηνής
Ο αντιπρόεδρος εξωτερικών υποθέσεων των νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF Κομοτηνής) φοιτητής τρίτου έτους Πολιτικών Επιστημών Παντελής Ευγενιάδης, μας μίλησε για τη δική τους συνεισφορά, γενικά αλλά και ειδικά στην συγκεκριμένη εκδήλωση. "Είμαστε ένας ΜΚΟ, δεν έχουμε δηλαδή κομματικό ή παραταξιακό πρόσχημα, αντίθετα στόχος μας είναι οι δράσεις, τα συνέδρια ανοιχτού ή κλειστού τύπου, η ενημέρωση του κόσμου και η δική μας επιμόρφωση. Συνεδριάζουμε κάθε εβδομάδα, μπορεί να γίνει μέλος όποιος θέλει, όχι μόνο φοιτητές Πολιτικών Επιστημών. Οργανώνουμε ταξίδια τα οποία χρηματοδοτεί η JEF Ευρώπης, που έχει ως στόχο να μάθουμε άλλους πολιτισμούς, να γίνουν ευρωπαϊκά σεμινάρια", ήταν μερικές από τις γενικές πληροφορίες που μας έδωσε για τον φορέα που εκπροσωπεί.

Στόχος της JEF Κομοτηνής, κατά τον ίδιο, είναι "να περάσουμε το μήνυμα ότι στηρίζουμε την Ευρώπη και την συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών. Η Ευρώπη περνάει μία κρίση αυτή την περίοδο κι εμείς θέλουμε να δείξουμε το τι μπορεί να καταφέρει μία ενωμένη Ευρώπη", γιατί παρατηρεί ότι ακόμη και οι νέοι δεν είναι τόσο δραστήριοι σε ευρωπαϊκά ζητήματα, γι' αυτό "εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε και να προσελκύσουμε νέους αναφορικά με αυτό που κάνουμε". Καταληκτικά σημείωσε πως "στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να μαζευτούν όλες οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής, να μιλήσουμε και να επικοινωνήσουμε ακόμη καλύτερα, ώστε να δούμε αν υπάρχει μελλοντική συνεργασία, κάτι που είναι και κύριος σκοπός μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε