ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

Προορισμός η Ιερουσαλήμ για τις Γαλλίδες που έκαναν στάση στους Προσκυνητές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταξίδια
Προσκυνητές

Στην επικοινωνία μαζί τους βοήθησε η άριστη γνώση της γαλλικής γλώσσας από τον ψάλτη της ενορίας Κώστα Θεοδοσιάδη ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στη Γαλλία

Δυο νεαρές Γαλλίδες φιλοξενήθηκαν και διανυκτέρευσαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην ενορία των Προσκυνητών. Το ταξίδι τους ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Γαλλία οδικώς με τα πόδια με στόχο τον Απρίλιο να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους την πόλη της Ιερουσαλήμ.

Στην επικοινωνία μαζί τους βοήθησε η άριστη γνώση της γαλλικής γλώσσας από τον ψάλτη της ενορίας Κώστα Θεοδοσιάδη οποίος έζησε πολλά χρόνια στη Γαλλία. Φυσικά παρών στην υποδοχή αυτών των ιδιαίτερων τουριστριών ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πάνος Παρασκελίδης που μετέφερε διαδικτυακά την ενδιαφέρουσα ιστορία τους και έδωσε την αφορμή σε περισσότερους για να την μάθουν.

Οι νεαρές Γαλλίδες διανύουν καθημερινά 30 χιλιόμετρα και καθώς εισήλθαν από τη Βουλγαρία μείνανε ένα βράδυ στον οικισμό της Καρυδιάς πριν έλθουν στο δικό μας. Την Κυριακή μετά τον εκκλησιασμό τους στο ναό του Αγίου Γεωργίου ξεκίνησαν την πορεία τους. Ο κος Παρασκελίδης και όσοι στους Προσκυνητές τις συνάντησαν ευχήθηκαν στις δύο κοπέλες να έχουν καλό δρόμο και ψυχικό όφελος στο ταξίδι τους στην ιερή πόλη.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα