fbpx Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ δίνει ευκαιρίες σε όλους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ "ΠΕΡΠΑΤΩ"

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ δίνει ευκαιρίες σε όλους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
πρόγραμμα ΤΕΒΑ
ευκαιρίες
Εκδήλωση
Περπατώ

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δράσης δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που έτρεξε φέτος στον σύλλογο "Περπατώ"

Διονύσης Βοργιάς

Ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων της πράξης "Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016"- ΚΣ Ροδόπης του Ε.Π. "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ" ως δικαιούχος της πράξης και επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Ροδόπης, πραγματοποίησε, το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου "Περπατώ" ημερίδα με τίτλο "Ο ρόλος της δημιουργικής απασχόλησης στην κοινωνικοποίηση των παιδιών".

Ν. Σωτηρακόπουλος: Δεν θα φεύγει ευρώ από την Ροδόπη
Για το πρόγραμμα ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος. Πληροφόρησε ότι το ΤΕΒΑ έχει πάρει παράταση μέχρι και το τέλος του 2020, ενώ άλλες συμπράξεις δεν έχουν καταφέρει να κινήσουν διαδικασίες τόσο γρήγορα όσο  Δήμος Κομοτηνής. Εξήγησε ότι ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω του προγράμματος διανέμει τρόφιμα και υλοποιεί με επιτυχία τα συνοδευτικά μέτρα. "Δεν φεύγει ευρώ από την Ροδόπη", υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ο κος Σωτηρακόπουλος, εξηγώντας ότι ο Δήμος αξιοποιεί ακόμη και τις εκπτώσεις από τους διαγωνισμούς, προκηρύσσοντας νέους διαγωνισμούς για υλικά διανομών τροφίμων. Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να τρέχει και το νέο ΤΕΒΑ, για το οποίο ο Δήμος είναι 100% έτοιμος, και σε αυτό ο κος Σωτηρακόπουλος δίνει τα εύσημα στην αντιδημαρχία Οικονομικών, ενώ για τις διανομές ευχαριστεί την Τεχνική υπηρεσία.

Ομαδικές δραστηριότητες για παιδιά
Η κοινωνική λειτουργός του Περπατώ Βιλντάν Γιουσούφ ανέδειξε ότι η ημερίδα ήταν κυρίως απολογιστική των δράσεων που έλαβαν χώρα στον Περπατώ. Εκεί τρεις φορές τη εβδομάδα, περί των είκοσι παιδιών ωφελούμενων οικογενειών απασχολούνταν δημιουργικά. "Προσπαθούμε να εντάξουμε όλα τα παιδιά στην κοινωνία, γιατί να μην αποκλειστεί κανένα από αυτά λόγω φτώχειας. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως χορός, θέατρο, ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες, μουσική, και άλλα", ενημέρωσε η κοινωνική λειτουργός.

Χορός για όλους
Ακολούθησε η εισήγηση της Βενετίας Λασκαρίδη, καθηγήτριας φυσικής αγωγής και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού Let's Dance, η οποία μίλησε για τον χορό για άτομα με κινητική αναπηρία. Τόσο στην σχολή όσο και σε συνεργασία με τον Περπατώ, προτάσσουν το μότο "χορός για όλους", όπως είπε, με δράσεις εντός κι εκτός Ελλάδας. Ανέδειξε την εμπειρία της στον χώρο, για να εξηγήσει ότι στόχος είναι όλοι μαζί, άτομα με αναπηρία και χωρίς, να διασκεδάζουν μέσα από τον χορό από κοινού. "Η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις", τόνισε.

Δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς
Για τις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στο πλαίσιο του προγράμματος, πληροφόρησε η Μαρία Τσαγγάρη εκπαιδευτικός του συλλόγου Περπατώ. "Η δημιουργική απασχόληση στοχεύει στην ανάγκη των παιδιών για ψυχαγωγία και εναλλακτική διασκέδαση", είπε, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα "προσφέρει την δυνατότητα σε πολλά παιδιά να αποκτήσουν γνώση, αυτενέργεια και αυτοπεποίθηση μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, το θέατρο, αφήγηση παραμυθιών και άφθονο παιχνίδι". Ακολουθώντας παιδαγωγική μέθοδο που εφαρμόζει τη συνεργατική και βιωματική μάθηση, οι μαθητές αναπτύσσουν θετικές στάσεις απέναντι σε νέα περιβάλλοντα, βελτιώνουν επίσης συμπεριφορές και μαθαίνουν να εκδηλώνουν συναισθήματα στο πλαίσιο μιας ομάδας, ανέδειξε συνοπτικά η εκπαιδευτικός.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επόμενο ήταν ότι το ένα και μοναδικό κρούσμα που δηλώθηκε στη Ροδόπη προχθές, από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας,  ήταν εκτός πραγματικότητας.