fbpx Προφυλακιστέος ο 15χρονος, ομολόγησε τη δολοφονία και τον βιασμό του 6χρονου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ

Προφυλακιστέος ο 15χρονος, ομολόγησε τη δολοφονία και τον βιασμό του 6χρονου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Νότης Χαραλαμπίδης
Δημήτρης Μήλιογλου
Τραγωδία
Θάνατος

Θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων του 15χρονου, οι οποίοι θα αναζητηθούν προκειμένου να δώσουν κατάθεση

Δήμητρα Συμεωνίδου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 15χρονος, ο οποίος ομολόγησε κατά την χθεσινή του παρουσία στην ανακρίτρια τη δολοφονία και τον βιασμό του 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή. Σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων, το μοναδικό στην Κόρινθο, αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες ο 15χρονος. Μετά την σχεδόν τρίωρη ανάκρισή του ο 15χρονος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που ήταν παρόντες χθες στα δικαστήρια. Στο μεταξύ και μόλις περατωθεί η ανάκριση, θα οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δε μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από 6 μήνες ή υπό προϋποθέσεις για 9 μήνες. Η ανάκρισή του έγινε παρουσία πιστοποιημένου διερμηνέα από την Θεσσαλονίκη, ενώπιον της ανακρίτριας, στην οποία ομολόγησε τις πράξεις τους. 


Ομολόγησε τις πράξεις του και τον εκ προθέσεως φόνο, τον βιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκου, ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της ανάκρισης, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Δημήτρης Μήλιογλου. Ο κ. Μήλιογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δίκη θα οριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, διότι είναι μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον και όχι μόνο νομικό. 


Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου κ. Νότης Χαραλαμπίδης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σημείωσε ότι παρόλη τη λύπη τους, η πλευρά των γονέων είναι ικανοποιημένη από την απόφαση της προφυλάκισης. Παρόλα αυτά αυτό που προέχει, και για αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με την αρμόδια εισαγγελέα, είναι ο προσδιορισμός της δίκης, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση, και σε κάθε περίπτωση εντός του επόμενου εξαμήνου, διότι οι ανήλικοι δεν μπορούν να κρατηθούν προσωρινά πέρα από 6 μήνες, υπό προϋποθέσεις μέχρι 9. Για αυτό και εξέφρασε την ελπίδα πως μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχει γίνει και η δίκη.


Στο μεταξύ η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορουμένου, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχίατρο που έχει σαν αντικείμενο την ψυχοδιαγνωστική εξέταση του κατηγορούμενου, για να γίνουν κατανοητά τα αίτια της επίθεσης και της δολοφονίας. Αυτή η εξέταση ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη. 


Επίσης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε βάρος των γονέων του 15χρονου. Οι γονείς θα αναζητηθούν προκειμένου και αυτοί να δώσουν κατάθεση. 


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας του διαμένει εδώ και καιρό στην Βουλγαρία όπου εργάζεται ως τσομπάνης, ενώ το που βρίσκεται η μητέρα παραμένει άγνωστο. Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου είχαν ληφθεί καταθέσεις από τη μητέρα και το θείο του εξάχρονου θύματος, με τον δεύτερο να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό το 6χρονο παιδί. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά