ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Προφυλακιστέοι οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετανάστες
Διακινητής

Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: "Η υπόθεση αυτή τσαλάκωσε το ηθικό των συνοριοφυλάκων του Έβρου"

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στις φυλακές των Γρεβενών θα οδηγηθούν -πιθανότατα αύριο Τετάρτη- οι δύο αστυνομικοί από τον Έβρο που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών. 

Οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 46 και 49 ετών αντίστοιχα, απολογήθηκαν χθες Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας στο Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης - σε μία διαδικασία που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας οι δύο αστυνομικοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι με προσωρινή κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης και μεταγωγή στα Γρεβενά έως ότου οριστεί η ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης που θα γίνει στο Κακουργιοδικείο της Κομοτηνής.

Δικογραφία 1.800 σελίδων
Η συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Μαρία Καραγεωργίου προτίμησε να μην κάνει εκτενείς δηλώσεις ενώ περιορίστηκε απλώς στο να επιβεβαιώσει την προφυλάκιση των πελατών της. 

Η ίδια πάντως καλείται να διαχειριστεί μία ογκοδέστατη δικογραφία που μετράει 1.800 σελίδες εκ των οποίων μάλιστα οι 1300 είναι οι απομαγνητοφωνήσεις των κλήσεων των τριών ανδρών. 

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τους δύο αστυνομικούς είχε συλληφθεί και ένας αγρότης ο οποίος απολογείται σήμερα (Τρίτη).

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου
Από πολύ κοντά παρακολουθεί την υπόθεση και η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, ο πρόεδρος της οποίας ήταν παρών στο Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια της απολογίας των (πρώην) συναδέλφων του. 

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο κος Γιαλαμάς έκανε λόγο για ένα συμβάν "που μας έχει τσαλακώσει το ηθικό", ωστόσο μετέφερε την άποψη των συναδέλφων του που επιθυμούν την τιμωρία των συλληφθέντων, εφόσον φυσικά κριθούν ένοχοι, αλλά και την αποκατάσταση της υπόληψης της Αστυνομίας, η οποία δεν μπορεί να αμαυρώνεται από μεμονωμένα περιστατικά. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Θα πάρουμε μέτρα και στοχευμένα μάλιστα,  αλλά στο προσεχές μέλλον,  εναντίον της Τουρκίας,  απεφάνθη ο βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, για τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην αν