fbpx Προετοιμασία για τις πανελλαδικές στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2017 - 10:37
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Προετοιμασία για τις πανελλαδικές στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλήνιες
Μαθητές
Μαίρη Κοσμίδου

Στη Ροδόπη λειτουργούν κάθε χρόνο επτά εξεταστικά κέντρα, ενημέρωσε η προϊσταμένη Μαίρη Κοσμίδου και ένα ειδικό για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μερικές εβδομάδες απέμειναν για την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και οι προετοιμασίες στο Νομό Ροδόπης είναι στην τελική ευθεία, αφού πριν από μερικές ημέρες έφτασε στο γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας. 


Η εγκύκλιος εστάλη στις 13 Απριλίου και όπως εξήγησε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, η προϊσταμένη κα Μαίρη Κοσμίδου, δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα διαδικαστικά θέματα των εξετάσεων: «Έχει έρθει μια εγκύκλιος στις 13/4 με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων του γενικού Λυκείου για το 2017, είναι όλο το νομικό πλαίσιο και υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα ορισθούν οι επιτροπές οι οποίες είναι στα πλαίσια των δευτεροβαθμίων εξετάσεων. Είναι ένας ορισμός ο οποίος θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τις 25 Απριλίου όπως επίσης και ο καθορισμός των εξεταστικών κέντρων σε κάθε Διεύθυνση.

Είναι στάνταρ η διαδικασία αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι τα ίδια άτομα στις επιτροπές και πιθανόν να έχουν αυξομειωθεί και τα εξεταστικά κέντρα. Με βάση αυτή την εγκύκλιο ορίζονται και κάποιες άλλες λεπτομέρειες οι οποίες είναι διαδικαστικές, είναι η διακίνηση των γραπτών, είναι ο τρόπος βαθμολογίας και είναι και οι οδηγίες προς τους επιτηρητές οι οποίοι θα αναλάβουν την επιτήρηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Θα πρέπει να διασφαλιστεί όπως κάθε χρόνο η αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο του συστήματος αυτού».


Στη Ροδόπη λειτουργούν κάθε χρόνο επτά εξεταστικά κέντρα, ενημέρωσε η κα Κοσμίδου και ένα ειδικό για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Στόχος των αρμοδίων πάντως είναι να εξασφαλίσουν αφενός το αδιάβλητο της διαδικασίας, αλλά και ένα ήρεμο περιβάλλον για τους μαθητές ώστε να εξεταστούν με απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο τους. Επίσης, όπως τόνισε η κα Κοσμίδου φέτος υπάρχει μόνο ένα σύστημα εξέτασης στις πανελλαδικές, και αυτό απλοποιεί κάπως τα πράγματα: «Φέτος έχουμε μόνο ένα σύστημα εξετάσεων δηλαδή δεν έχουμε όπως πέρσι εξεταστέους με βάση το παλαιό σύστημα και υποψηφίους με βάση το νέο σύστημα άρα έχουμε ένα μόνο σύστημα εξετάσεων, τα πράγματα είναι πιο σαφή και πιο δεδομένα όπως επίσης η εγκύκλιος καθορίζει τις εξετάσεις των υποψηφίων των γενικών λυκείων εσπερινών και ημερησίων».


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η εγκύκλιος για τις εξετάσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια, η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Πάντως εκεί θα ισχύσουν διαφορετικά πράγματα σε σχέση με αυτά που ισχύουν στα Επαγγελματικά Λύκεια, ενημέρωσε η κα Κοσμίδου. 


Όσο για τα Γυμνάσια, σε αυτά η χρονιά ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς θα είναι εύκολος: «Τα γυμνάσια θα τελειώσουν με κάθε είδους εξετάσεις στις 30 Ιουνίου αφού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δώσουν μέσα στον Ιούνιο δύο εξετάσεις τις προαγωγικές που θα τους οδηγήσουν στην επόμενη χρονιά. Ενώ οι μαθητές της τρίτης γυμνασίου και τρίτης λυκείου έχουν ακόμη μια ευκαιρία σε εξεταστική τον Σεπτέμβρη ώστε να μπορέσουν να απολυθούν εντός των πλαισίων και να μην χάσουν χρονιά. Έτσι ευελπιστούμε στις 30 Ιουνίου να μπορούμε να προγραμματίσουμε καλύτερα τα γυμνάσιά μας και την μετάβαση στην πρώτη λυκείου, το πόσα παιδιά θα έχουμε ως νέες εγγραφές».


ΣΤΙΣ 2 ΜΑΪΟΥ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ
Παράλληλα με τα των εξετάσεων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «τρέχει» και τις διαδικασίες για τη φετινή Μαθητιάδα, η αφή της φλόγας της οποίας έχει οριστεί να γίνει στις 2 Μαΐου. 


Με δεδομένο ότι η διοργάνωση φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κομοτηνή η κα Κοσμίδου κάλεσε τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και να πάρουν από κοντά τις πληροφορίες για τα αθλήματα της Μαθητιάδας, ενώ ο στόχος είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να αποτελέσει πρότυπο για τις επόμενες χρονιές.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά