fbpx "Πράσινο φως" για μπαγκαλόους ΑμεΑ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

"Πράσινο φως" για μπαγκαλόους ΑμεΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σωματείο ΑμΕΑ Ροδόπης
ΑμΕΑ
Προσβασιμότητα
Φανάρι

Ο δήμαρχος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης Τρύφωνα Καρούντζο, επίκειται αυτοψία στα μπαγκαλόους μαζί με τον αντιδήμαρχο Γ. Μουρτίδη

Διονύσης Βοργιάς

Πράσινο φως έδωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης στην διαμόρφωση τριών τουλάχιστον μπαγκαλόους για άτομα με αναπηρία στο Φανάρι Δήμου Κομοτηνής. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης Τρύφωνα Καρούντζο, παρόντος και του τεχνικού συμβούλου του σωματείου κου Θεοδοσίου, προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές διαμόρφωσης σπιτιών ειδικά προσβάσιμων για άτομα με αναπηρία στο Φανάρι.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης φαίνεται πως όχι μόνο έδωσε το πράσινο φως, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά από την επόμενη εβδομάδα κιόλας, στα μπαγκαλόους θα κάνουν αυτοψία ο Τρύφωνας Καρούντζος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας Γιάννη Μουρτίδη και την διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής Δέσποινα Πάσσου. Άλλωστε, υπάρχουν ήδη τρία κενά σπιτάκια, τα οποία θα επισκεφτούν, προκειμένου να τα δουν από κοντά και σιγά-σιγά να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να καταστούν προσβάσιμα για ΑμεΑ. Θα αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, ώστε οι υποδομές να διαμορφωθούν κατάλληλα. 

Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που συνοδεύει το δημοσίευμα, τα σπιτάκια είναι σχετικά κοντά και στο seatrack Φαναρίου. Πρόκειται για τον μηχανισμό αυτόνομης εισόδου - εξόδου ατόμων με αναπηρία (αλλά και με κινητικές δυσκολίες) στην παραλία, ο οποίος εδώ και δύο καλοκαίρια τοποθετείται στην θέση Ιουλία Φαναρίου. Την πρώτη χρονιά τοποθετήθηκε απλώς ο μηχανισμός και κάποιες βασικές συνοδευτικές υποδομές, ενώ την δεύτερη χρονιά έγινε μία αισθητή αναβάθμιση του χώρου προς το καλύτερο. Του χρόνου οι άνθρωποι του σωματείου, όπως και ο Δήμος, προσδοκούν να κάνουν κάποιες επιπλέον βελτιωτικές προσθήκες.

Μιλώντας στον "Χ" ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Τρύφωνας Καρούντζος δήλωσε αισιόδοξος ότι τουλάχιστον τρία σπιτάκια θα είναι έτοιμα το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ διευκρίνισε πως "στόχος δεν είναι το κέρδος σε καμία περίπτωση, αλλά η ανάδειξη του θεραπευτικού τουρισμού, ο οποίος προχωράει σιγά-σιγά στην περιοχή του Φαναρίου Κομοτηνής". Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μπαγκαλόους θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες αυτών.

"Με την προσέλευση του θεραπευτικού τουρισμού επωφελείται ευρύτερα η πόλη, ενισχύεται η τοπική οικονομία και η αναγνωρισιμότητά της ως προσβάσιμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο", εξήγησε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας πως "με την υλοποίηση του έργου αυτού η Κομοτηνή καθίσταται κέντρο θεραπευτικού-ιατρικού τουρισμού συμπαρασύροντας την ευρύτερη κοινωνία στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων και των οικογενειών αυτών αλλά και στη δημιουργία αντίστοιχων μελλοντικών δράσεων".

Όλα δείχνουν πως το έργο θα προχωρήσει, μιας που και ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, θέλει να ολοκληρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα από τα σχεδιαζόμενα έργα πριν παραδώσει στον επόμενο δήμαρχο, μιας που έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ