fbpx Πως θα γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, 2017 - 11:00
ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Πως θα γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ροδόπη
Σχολεία
κακοκαιρία
χιόνι

Η νομοθεσία προβλέπει περικοπή περιπάτων και εκδρομών και πολυήμερων εκδρομών, αξιοποίηση των σχολικών εορτών με παράλληλη πραγματοποίηση και μαθημάτων

Δήμος Μπακιρτζάκης

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία του νομού Ροδόπης για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Οι αποφάσεις ελήφθησαν χθες από τους τέσσερις δημάρχους του νομού, οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προβλέψεις έντονου παγετού για τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 12-01-2017, αποφάσισαν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, θα παραμείνουν κλειστά. Εξαίρεση αποτελούν οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά.
"Κατανοώ τους γονείς ειδικά των μικρότερων παιδιών, από την άλλη όμως φανταστείτε να πάρουμε τα παιδάκια και να τα βάλουμε σε αίθουσες που έχουν 10 βαθμούς", θα πει η Μαίρη Κοσμίδου προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, προσθέτοντας πως "όλες αυτές τις ημέρες τα σχολικά κτίρια της δευτεροβάθμιας, τουλάχιστον, εκπαίδευσης και το ίδιο ισχύει και στην πρωτοβάθμια, θερμαίνονται με σκοπό να έχουμε ανθρώπινες διαδικασίες. Τα καλοριφέρ ανέβαζαν 10 βαθμούς θερμοκρασία σε αίθουσες που είναι ημιυπόγειες, σε κάποια σχολεία στους 6 με 8 βαθμούς. Όποιος αμφισβητεί θα μπορούσε να έρθει μαζί μας και να κάνει μια απόπειρα να διδάξει".
Το ερώτημα βέβαια είναι πλέον πως θα γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Σύμφωνα με την κ. Κοσμίδου "εφόσον έχουμε μεγάλη απώλεια διδακτικών ωρών η αναπλήρωση εξασφαλίζεται λέει ο νόμος 4326/2015. Προβλέπει περικοπή περιπάτων και εκδρομών και πολυήμερων εκδρομών, με αξιοποίηση των σχολικών εορτών και την παράλληλη πραγματοποίηση εορτών και μαθημάτων. Αλλά αυτό είναι απόφαση κάθε σχολείου με βάση το πόσο πίσω έχουνε μείνει τα παιδιά στην διδακτέα ύλη".


Περιφερειακή Διεύθυνση: Διευθυντές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σχολεία τους


Ανακοίνωση για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων εξέδωσε και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή το χθες δελτίο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης  και ιδιαιτέρα το προτρεπτικό σκέλος αυτού, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Παρακαλούνται οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να βρίσκονται στα σχολεία τους προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτήρια».


Η Περιφερειακή Διεύθυνση ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για τα εξής: Το προσωπικό - Διευθυντές και εκπαιδευτικοί - όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας, μεταξύ των οποίων και αυτών που βρίσκονται εντός του γεωγραφικού χώρου που περικλείει το Δήμο Αλεξανδρούπολης, όλες αυτές τις ημέρες, από τις 08-01-2017, που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί προσωρινά, εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση, προκειμένου να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα καταστήσει πιο εύκολη, ομαλή και ταχεία την επαναλειτουργία τους, με τους Διευθυντές αυτών να έχουν καθημερινή παρουσία στα σχολεία όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, η προαναφερθείσα προτροπή του Δήμου κρίνεται, επιεικώς, περιττή.


Επιπρόσθετα, σε οποιαδήποτε μελλοντική, αντίστοιχη ανάγκη του Δήμου αλλά και οποιουδήποτε άλλου φορέα, να επικοινωνήσει με εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς μας, συνιστούμε να το πράξει διά των αντίστοιχων Διευθύνσεων Π/θμιας ή/και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, πρακτική που και η υπηρεσία μας ακολουθεί, όταν απευθύνεται σε δημόσιους υπαλλήλους άλλου φορέα, είτε του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είτε άλλου υπουργείου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δύσκολου πάλι καλοκαιριού τουριστικά στην ΑΜΘ, εξαγγέλθηκε με το κυβερνητικό-πολιτικό- αυτοδιοικητικό «αλαλούμ»,  ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης μας,  με το αδικαιολόγητ