ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 30 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

Πολύτιμη κάθε βοήθεια προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Η δωρεά της ΔΕΜΠ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΜΠ
Δωρεά
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Το περασμένο έτος συστάθηκε σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, σημαντική η δράση του στην στήριξη του σχολείου 

Τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν τα δώρα, αφού κάθισαν αναπαυτικά για να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να χαμογελάσουν

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το πόσο πολύτιμη είναι κάθε βοήθεια προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, ανέδειξε η δωρεά που έκανε χθες η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής. Ο πρόεδρος Σελήμ Ισά και ο αντιπρόεδρος Σαλή Σαλή της ΔΕΜΠ επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου τον χώρο του σχολείου για να προχωρήσουν στην παράδοση καθισμάτων, πουφ και θρανίων για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Εκεί τους υποδέχτηκε η Αγοραστή Ματατάκη, κοινωνική λειτουργός και διευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το προσωπικό του σχολείου, ευχαριστώντας για αυτή τους την ενέργεια και παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για την λειτουργία του σχολείου.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 30 μαθητές και μαθήτριες από όλο το νομό. Συστεγάζεται μαζί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο που σήμερα φιλοξενεί τρία νήπια. Η μεταφορά των μαθητών από και προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο γίνεται είτε με ιδιωτικά μέσα των γονέων και κηδεμόνων τους, είτε με μισθωμένα, μέσω Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ταξί, είτε με σχολικό λεωφορείο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος για όσα παιδιά διαμένουν εκτός της πόλης, ενδεικτικά Σάπες και Αρριανά.  Επίσης, φέτος, για πρώτη χρονιά, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διόρισε οδηγό και συνοδό για την μεταφορά. Τα προηγούμενα χρόνια ο Στράτος διέθετε οδηγό και συνοδό για την μεταφορά των μαθητών με το σχολικό λεωφορείο του Δήμου. 

Στόχος της λειτουργίας του σχολείου, όπως τον περιέγραψε η διευθύντρια του είναι κυρίως "η κοινωνικοποίηση των παιδιών και βλέποντας την οικογένεια ως σύστημα προσπαθεί να παρέχει βοήθεια και προς την οικογένεια. Αυτό σημαίνει στήριξη, ενημέρωση, θεραπεία ακόμη και βοήθεια ώστε στην οικογένεια να αποδεχτούν το παιδί τους". Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο υπηρετούν άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων δάσκαλοι, γυμναστής, εκπαιδευτικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεατρικής αγωγής, εικαστικών, μουσικής, επίσης κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, φυσιοθεραπευτής, θεραπευτής, νοσηλευτής και βοηθητικό προσωπικό. 

Πέρσι στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο δημιουργήθηκε σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και μέσω αυτού είναι πιο εύκολη η προσπάθεια στήριξης του σχολείου.  "Σε αυτόν τον τομέα έχουμε ένα μεγάλο άνοιγμα και είναι μεγάλο και το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία, γιατί μαζί με τον σύλλογο συζητώντας τις ανάγκες μας, τις μεταφέρουν έξω και έχουμε από πέρσι αρκετές δωρεές στο σχολείο που ικανοποιούν αυτές τις ανάγκες". Την ίδια στιγμή βέβαια, όπως τόνισε η κα Ματακάκη, η σχολική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής βρίσκεται κοντά στις ανάγκες του σχολείου, εξυπηρετώντας σε εποπτικό υλικό και όχι μόνο. 

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μπορεί να κάνει την δωρεά του είτε σε χρήματα, είτε σε εξοπλισμό, μέσω της σχολικής επιτροπής ή μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Στην περίπτωση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής η δωρεά έγινε κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη του συλλόγου και ήδη τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν  τα δώρα, αφού κάθισαν αναπαυτικά εκεί για να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να χαμογελάσουν.  Άλλωστε τα ίδια τα παιδιά είναι οι αποδέκτες της κάθε δωρεάς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα