fbpx Πολύτιμες εμπειρίες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ΑμεΑ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΣΤΗ ΘΑΣΟ Ο «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» ΚΑΙ Ο «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Πολύτιμες εμπειρίες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ΑμεΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περπατώ
Μιχάλης Ραγκούσης
ΑμΕΑ

Διοργανώθηκε για 5η χρονιά με συμμετοχή εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου στο ίδιο μέρος

Φωτο: Νίκος Οικονομίδης
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και φέτος το σεμινάριο «Άτομα με Αναπηρία σε Περιβάλλον Κατασκηνώσεων - Σχεδιασμός και Εφαρμογή Προγραμμάτων Ενσωμάτωσης» που έγινε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Pitsas Camp στη Θάσο και σε αυτό συμμετείχαν μέλη των συλλόγων «Ηρόδικος» και «Περπατώ». 


Η αίσθηση που αποκόμισαν και φέτος οι συμμετέχοντες ήταν πολύ καλή, όπως είπε και στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο πρόεδρος του «Ηρόδικου», Μιχάλης Ραγκούσης: «Το ευχαριστήθηκαν τα άτομα με αναπηρία που ήταν εκεί και κυρίως μετέδωσαν την γνώση όλοι αυτοί οι επαγγελματίες είτε υφιστάμενοι είτε μελλοντικοί του χώρου να έχουν την δυνατότητα σε οποιαδήποτε κατασκήνωση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα να μπορούν να δέχονται ένα άτομο με αναπηρία γνωρίζοντας τρόπους ορθολογικής χρήσης», είπε χαρακτηριστικά. 


Φέτος στο σεμινάριο βρέθηκαν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από διάφορες χώρες, όπως περιέγραψε ο κος Ραγκούσης: «Είχαμε την χαρά να έχουμε συμμετέχοντες στην κατασκήνωση στο πρόγραμμα από Αγγλία, από Κύπρο, από Λιθουανία, από Γερμανία, από Πολωνία, από Γερμανία. Ήρθαν δύο γκρουπ, το ένα ήταν φοιτητές από μια σχολή φυσιοθεραπείας.

Επίσης είχαμε φοιτητές από την Κομοτηνή, από τις Σέρρες και από την Αθήνα, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, μια μεγάλη γκάμα ομιλητών οι οποίοι ήρθανε και δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό και μετά έδωσαν στα παιδιά είτε με αναπηρία είτε χωρίς ένα μεγάλο όγκο εμπειρίας και γνώσεων. Ήτανε μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση για μερικούς ίσως η καλύτερη από τις πέντε που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».


Φυσικά το ραντεβού ισχύει και για την επόμενη χρονιά, με τον κο Ραγκούση να εξηγεί το σκοπό αυτών των σεμιναρίων, ως εξής: «Ο σκοπός είναι να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία στους ανθρώπους που θα δουλέψουν πάνω στο χώρο της αναπηρίας. Να ξέρουν οι άνθρωποι αυτοί ότι υπάρχει ένας σύλλογος και κάποιοι εξειδικευμένοι που μπορούν να μας δώσουν τις λύσεις αλλά και οι ίδιοι να έχουν αποκτήσει την εμπειρία του ότι ναι γίνεται και γίνεται με αυτούς τους τρόπους. Όλα είχαν πρακτική εφαρμογή, από εναέρια γιόγκα μέχρι βοήθεια από σκύλους συνοδούς, είχαμε μια τεράστια γκάμα ομιλιών και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους. Στην Θάσο ραντεβού τον επόμενο χρόνο».


ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ
Να σημειώσουμε εδώ, ότι το βανάκι του «Ηρόδικου» που μετέφερε τους συμμετέχοντες στη Θάσο πλήρωσε κανονικά τα διόδια γιατί δεν λογίζεται ως αναπηρικό...! Απίστευτο, ναι, αλλά δείτε πώς περιγράφει το γεγονός ο κος Ραγκούσης: «Το βανάκι του συλλόγου πληρώνει διόδια, γιατί δεν θεωρείται αναπηρικό αυτοκίνητο παρόλο που είναι για χρήση αποκλειστικά ατόμων με αναπηρία. Έχει μέσα έξι άτομα με αναπηρία και πληρώνει διόδια ενώ εγώ στο δικό μου σαν ατομικό αυτοκίνητο δεν πληρώνω!»

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ