fbpx Πολλές σκηνές και γιορτινό κλίμα στην γιορτή κρασιού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΓΙΑ 6η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πολλές σκηνές και γιορτινό κλίμα στην γιορτή κρασιού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιορτή Κρασιού
Αλεξανδρούπολη

Στη σκηνή θα βρεθούν η Ελένη Φουρέιρα και ο Γιάννης Πάριος, πολλοί "αποχωρούν" από την Κομοτηνή γι' αυτές τις συναυλίες

Διονύσης Βοργιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες η Γιορτή Κρασιού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η Γιορτή ξεκίνησε με τη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου και υποστηρίζεται από περίπου 15 Συλλόγους της πόλης. Στις επόμενες βραδιές μετά τη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου ακολούθησαν θρακιώτικο και ποντιακό γλέντι, ενώ έπονται: Κρητικό γλέντι σήμερα (Σάββατο), συναυλία της Ελένης Φουρέιρα, συναυλία του Γιάννη Πάριου και θρακιώτικο-σαρακατσάνικο γλέντι, διαδοχικά μέχρι την Τρίτη 28 Αυγούστου, οπότε και πέφτει η αυλαία για φέτος.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Γιορτή φιλοξενείται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίπλα στην πλαζ του ΕΟΤ κι όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τους διοργανωτές, το κλίμα είναι γιορτινό και ο κόσμος πολύς.
Σημειώνεται ότι η φετινή Γιορτή Κρασιού απασχόλησε ιδιαίτερα την επικαιρότητα των γειτόνων μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) είχε ανακοινώσει την απόφαση της να μη λάβει μέρος και σε αυτήν συντονίστηκαν πολλοί Σύλλογοι. Στις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις τύπου της συγκεκριμένης περιόδου είχαν ακουστεί διάφορες κατηγορίες από την ΕΠΟΦΕ προς τη δημοτική αρχή και αντίστροφα και αυτό το χάσμα επιχείρησε να γεφυρώσει ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης, καλώντας όσους έφυγαν από την αγκαλιά του δήμου να επιστρέψουν.


Ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης είπε χαρακτηριστικά: "(...) Και ταυτόχρονα καλώ για ενότητα όλους όσους πίστεψαν ότι αποχωρώντας από την αγκαλιά του Δήμου, μπορούν τα πράγματα να τα έχουν στα χέρια τους και να είναι καλοί όσον αφορά τον Πολιτισμό στην πόλη μας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε στον Πολιτισμό. Ο διχασμός για την Ελλάδα κόστισε διαχρονικά. Φτάνει πια! Αγάπη, φιλία, προσέγγιση… ας δώσουμε ο ένας στον άλλο το χέρι και ας διασκεδάσουμε, ας γλεντήσουμε όπως απόψε με το Ρόκκο. Καλή διασκέδαση".


Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΟΦΕ θα σχολιάσει δημόσια τη φετινή διοργάνωση μετά την ολοκλήρωσή της χωρίς όμως να είναι γνωστό το πλαίσιο του σχολιασμού. Όπως κι αν έχει, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, εδώ στην Κομοτηνή, είναι το συναυλιακό πρόγραμμα όπως αυτό αναφέρθηκε. Η είσοδος κοστίζει 2,5 ευρώ τις ημέρες που δεν υπάρχουν συναυλίες, ενώ στο Live της Ελένης Φουρέιρα το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και σε αυτό του Γιάννη Πάριου κοστίζει 12. Τα σουβλάκια πωλούνται προς 1,5 ευρώ ανά τεμάχιο και πέρα από το κρασί που διατίθεται δωρεάν (λευκό και κόκκινο), στο χώρο πωλούνται επίσης αναψυκτικά και μπύρες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε