ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ

Πολλά τα παράπονα για την καθαριότητα σε όλο το παραλιακό μέτωπο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ
Υπηρεσία Καθαριότητας
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών

Στις εκκλήσεις των παραθεριστών για καθαριότητα η ανταπόκριση των αρμοδίων δεν είναι η δέουσα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τουριστική ανάπτυξη ευαγγελίζονται οι κατά καιρούς διοικούντες και διεκδικούντες τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών. Μία προοπτική που φαντάζει δύσκολη, τουλάχιστον στον βαθμό που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη μέσω τουρισμού, όταν δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα αυτονόητα. Στα αυτονόητα ανήκει η καθαριότητα, η αποκομιδή αυτών σε τακτικούς χρόνους, η περιποίηση του πρασίνου σε οικισμούς και παραλίες. Είναι όλα αυτά που δεν γίνονται, όπως μαρτυρούν, άνθρωποι που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Από την μία άκρη του παραλιακού μετώπου μέχρι την άλλη άκρη τα προβλήματα κοινά, για όσους απευθύνονται στον Δήμο για την καθαριότητα και το πράσινο.

Η ανταπόκριση στις εκκλήσεις των πολιτών δεν είναι η δέουσα, με αποτέλεσμα επί μέρες ακόμη και επί εβδομάδες να στοιβάζονται σοροί από χόρτα και σκουπίδια. Στους οικισμούς που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας οι διαμένοντες πληθαίνουν, όπως και τα σκουπίδια, όμως οι έχοντες την ευθύνη αποκομιδής αυτών δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Τα παράπονα πολλά και από τους ανθρώπους στη Μαρώνεια που βλέπουν την κατάσταση στον παραδοσιακό οικισμό και απογοητεύονται. Σκουπίδια και χόρτα, υποδομές που χρήζουν αναβάθμισης και απουσία μέριμνας εκ μέρους του Δήμου για τα βασικά. Τι και αν πρόσφατα ο  Δήμος ενισχύθηκε με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας μέσω της προκήρυξης 3Κ. Ο σχεδιασμός είναι ανεπαρκής αν κρίνει κανείς από την εικόνα που παρουσιάζουν οικισμοί όπως η Μαρώνεια αλλά και επιμέρους παραλιακά τμήματα  του Δήμου. 

Οι δημότες των οικισμών δείχνουν έναν Δήμο που τρέχει με τον «αυτόματο πιλότο» και εξοργίζονται από όσους επιμένουν να επενδύουν σε μεγάλα λόγια περί τουριστικής ανάπτυξης, όταν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου στα μάτια των δημοτών μοιάζει να έχει παρατηθεί από τα καθήκοντά της, δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σε βασικές ανάγκες, με τους δημότες να επιζητούν επίμονα λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά από 22 χρόνια …πιλοτικής εφαρμογής των προγραμμάτων εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων στην περιοχή της Θράκης,  φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τα συνεχίσει.