fbpx Πολιτικοί τριγμοί με «φόντο» το Νοσοκομείο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πολιτικοί τριγμοί με «φόντο» το Νοσοκομείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Δημήτρης Χαρίτου
Μάγδα Γιαμουστάρη

Σειρά ανακοινώσεων από τους τοπικούς φορείς σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη και τις επαφές του Δ. Χαρίτου

Ανδρέας Αγελαρίδης

Την Δευτέρα 12/10 ο βουλευτής ν. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Ο βουλευτής είχε σειρά συναντήσεων  με την διοικήτρια Μάγδα Γιαμουστάρη και τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων.

Ο βουλευτής μετά την λήξη της συνάντησης τόνισε ότι είναι «επείγουσα ανάγκη η κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της τάξης του 30%, όπως επίσης και σε ιατρικό προσωπικό της τάξης του 40%, όπως κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, ενώ οι νέες μόνιμες θέσεις εργασίας που ζητούν οι εργαζόμενοι μπορούν να καλυφθούν αν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 15.000 εργαζομένων στον χώρο της υγείας».

Στον απόηχο της συνάντησης υπήρξε μια σειρά ανακοινώσεων από τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής, την Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ροδόπης (πρώην ΝΟΔΕ) και τον δήμο Κομοτηνής.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου τονίζεται:
«Αναφορικά με την ισχνή ενίσχυση σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες που αναφέρει ο Δημήτρης Χαρίτου, το Γ.Ν. Κομοτηνής,  αυτό το 9μηνο ενισχύθηκε με 39 εργαζόμενους (νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό), 5 νοσηλευτές ειδικοτήτων, 10 επικουρικούς ιατρούς ενώ αναμένονται 9 από προκηρύξεις που τρέχουν. Σχετικά με τις κλίνες της Μ.Ε.Θ. υπάρχουν 4 αναπτυγμένες ενώ ετοιμάζεται και 5η.

Όσον αφορά το επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρετούν στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ενημερώνουμε ότι υπήρξε ήδη ανανέωση της θητείας προ τετραημέρου για ένα χρόνο καθώς και των 35 εργαζομένων από τα κοινωφελή προγράμματα του Γ.Ν. Κομοτηνής.

Επί του ζητήματος της προ-νοσοκομειακής διαχείρισης της πανδημίας ήδη 156 Κέντρα Υγείας πανελλαδικά μπαίνουν στην μάχη όπως το Κέντρο Υγείας Ιάσμου στην περιοχή μας και έπεται συνέχεια. Ήδη έγιναν εκπαιδεύσεις από κλιμάκια των νοσοκομείου στα Κ.Υ. τόσο στο ιατρικό όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Τονίστηκε η ζωτικής σημασίας λειτουργία μοριακού αναλυτή στο Γ.Ν.Κ., δωρεά του Δήμου ώστε να εξάγονται σε τάχιστο χρόνο τα test  COVID και να γίνεται σωστή διαχείριση των περιστατικών.

Θα περιμέναμε επίσημη δέσμευση του (του Δημήτρη Χαρίτου), ενώπιον των  Μ.Μ.Ε., ότι  σε περίπτωση αλλαγής πολιτικού σκηνικού, θα έχουμε αυτόματη επαναφορά  του νομικού πλαισίου του νοσοκομείου σε δημόσιο χαρακτήρα».

Τέλος, τονίζουν ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της πανδημίας με ασφάλεια, αποτρέποντας  την διασπορά   και  την επιμόλυνση του προσωπικού του.

Στην ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ροδόπης αναφέρονται και δύο επιπλέον τοποθετήσεις: 

«Κατηγόρησε (ο Δημήτρης Χαρίτου) την κυβέρνηση και ζήτησε την ανανέωση συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, ενώ τρείς μέρες πριν ο Υπουργός Υγείας τις ανανέωσε μέχρι τα τέλη του 2021.

Η όλη προετοιμασία και τα μέτρα που πάρθηκαν από το Μάρτιο, με συνεχείς παρεμβάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο, με την αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε τέσσερις (ενώ ετοιμάζεται και 5η),  έτσι ώστε  να προστατεύσει και να προστατευτεί. Αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν το να μην μολυνθεί  κανείς εργαζόμενος και να μην υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Και όλα αυτά (οι ενισχύσεις του νοσοκομείου) με το συνεχές ενδιαφέρον και τις διαρκείς παρεμβάσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και με  τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και τις πολύτιμες δωρεές. Εξάλλου, ο συντονισμένος αγώνας της Διοικήτριας και όλων των εργαζομένων συνετέλεσαν καθοριστικά  στη μέχρι στιγμής επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στο Νομό μας».

Η ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π. Ροδόπης καταλήγει ότι το σύστημα υγείας αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης αλλά η προσπάθεια αυτή απαιτεί ρεαλισμό και όχι επικοινωνιακή προσέγγιση.

Στον «χορό» και ο Δήμος Κομοτηνής
Στο «χορό» των ανακοινώσεων επί του θέματος μπήκε και η δημοτική αρχή του δήμου Κομοτηνής, δηλώνοντας έκπληκτη με την ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ροδόπης (πρώην ΝΟΔΕ).

«Ο Δήμος Κομοτηνής αγόρασε και δώρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής έναν αυτόματο μοριακό αναλυτή, καθώς και έναν  αριθμό αντιδραστηρίων, που απαιτούνται για την ανίχνευση του SARS-COV-2, ιού που προκαλεί το CVOVID-19, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

Επίσης, αγόρασε και δώρισε ένα monitor βυσματούμενου τύπου για την παρακολούθηση ζωτικών οργάνων παραμέτρων σε ασθενείς όλων των ηλικιών, δύο αναπνευστήρες εντατικής θεραπείας και οκτώ  ογκομετρικές αντλίες, συνολικής αξίας 42.300 ευρώ», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Κομοτηνής. 

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζει: «Επέδειξε (ο δήμος Κομοτηνής) άμεσα πολιτικά αντανακλαστικά και στήριξε έμπρακτα με 102.300 ευρώ τη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Ο λόγος –όταν εκφέρεται δημόσια- οφείλει να έχει ως κύριο γνώρισμά του την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία».

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωση εξέδωσε κι ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, μεταφέροντας 11 σημεία. Η ανακοίνωση θα καταγραφεί στον αυριανό «Χ».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάνθηκε  για πρώτη φορά με ευρεία πλειοψηφία,  την αυστηρή επιβολή των κυρώσεων στην Τουρκία.