fbpx Pharmathen: Επεκτείνει το εργοστάσιο των Σαπών, νέες θέσεις εργασίας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Pharmathen: Επεκτείνει το εργοστάσιο των Σαπών, νέες θέσεις εργασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Pharmathen
Ανάπτυξη
Επενδύσεις
Θέσεις εργασίας

"Δημιουργούμε 50 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο στις Σάπες" μας πληροφορεί ο διευθυντής επικοινωνιών Νίκος Κοτζιάς

Η πιστοποίηση FDA εγγυάται ότι το εργοστάσιο έχει γερά "θεμέλια" στις Σάπες

Διονύσης Βοργιάς

Το εργοστάσιο της Pharmathen στις Σάπες επεκτείνεται και αυτή η επέκταση  "μεταφράζεται" σε πενήντα νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες και θα καλυφθούν κατά κόρον από Θρακιώτες. 


Κι αυτή δεν είναι η πρώτη αύξηση στο έμψυχο δυναμικό, το οποίο από το 2010 έχει διπλασιαστεί, δημιουργώντας συνολικά 300 νέες θέσεις εργασίας στις Σάπες.


Πρόκειται για ένα success story στο επιχειρείν της περιοχής, στη Θράκη όπου έχει να αντιπαλέψει τα δεινά που πλήττουν ευρύτερα την Ελλάδα αλλά - συγχρόνως - και τις τοπικές αντικειμενικές δυσκολίες.


Όπως μας ενημερώνει ο διευθυντής επικοινωνίας της Pharmathen Νίκος Κοτζιάς "το εργοστάσιό μας πέρασε FDA, αυτό σημαίνει πως εγκρίθηκε και θα είναι για πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή", και εξηγεί τι μέλλει γενέσθαι με την επέκταση και τις νέες θέσεις εργασίας: "Πιο περήφανος από όλες τις δράσεις, νιώθω για το ότι από το 2010 μέχρι σήμερα έχουμε διπλασιάσει το προσωπικό της εταιρίας.

Δημιουργήσαμε 500 νέες θέσεις εργασίας, 300 από τις οποίες βρίσκονται εδώ, στο εργοστάσιο των Σαπών. Και τα καλά νέα είναι πως στο εργοστάσιο θα γίνει επέκταση και θα έχουμε επιπλέον 50 θέσεις εργασίας. Κι αυτό είναι εταιρική κοινωνική ευθύνη στη σημερινή εποχή".
 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FDΑ
Τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της μεγαλύτερης αγοράς φαρμάκου στον κόσμο, αποτέλεσε για τη Pharmathen η πιστοποίηση από τον FDA του εργοστασίου της εταιρείας στις Σάπες Ροδόπης. Πρόκειται για μία θεαματική διάκριση, η οποία έρχεται από έναν Οργανισμό με πολύ υψηλές απαιτήσεις και επιβεβαιώνει το σημαντικό έργο που συντελείται στην πρωτοποριακή αυτή μονάδα, για τα δεδομένα της χώρας μας και όχι μόνον.


Κλιμάκιο του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων επιθεώρησε - τον Οκτώβριο - το εργοστάσιο σε μία σειρά από παραμέτρους ποιότητας και ασφάλειας για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων, τόσο στερεές μορφές (ταμπλέτες και κάψουλες), όσο και ενέσιμα φάρμακα. Η επιθεώρηση ήταν επιτυχής και επιβεβαιώθηκε ότι όλες οι γραμμές παραγωγής πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούνται.


Η σημαντική αυτή εξέλιξη απογειώνει τις δυνατότητες της Pharmathen, δίνοντας το πράσινο φως για το λανσάρισμα των προϊόντων της, στη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά στον κόσμο. Οι ΗΠΑ καλύπτουν το 40% της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκου, με ετήσιο τζίρο 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων (293 δισ. ευρώ). 


 Η πιστοποίηση από τον FDA, ανοίγει τον δρόμο στην Pharmathen να ανταγωνιστεί στην συγκεκριμένη αγορά με γίγαντες της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων στερεών μορφών και στα ενέσιμα φάρμακα παρατεταμένης δράσης (LAI), για τα οποία η Pharmathen είναι από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως που διαθέτουν σήμερα τη μοναδική αυτή τεχνογνωσία.   


Η παρουσία της Pharmathen στην παγκόσμια αγορά σχετίζεται με τις υψηλές επενδύσεις που πραγματοποιεί στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Σε ετήσια βάση, επενδύονται περισσότερα από 30 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων αλλά και καινοτόμων τεχνολογιών. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περισσότερες από 8.500 άδειες κυκλοφορίας παγκοσμίως, διατηρώντας παράλληλα ισχυρές συνεργασίες με όλες τις μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ ο τζίρος των προϊόντων που εξάγονται αποτελεί σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας. 


Σημαντικό μέρος της εξαγωγικής δραστηριότητας υποστηρίζεται από τη μονάδα των Σαπών. Η μονάδα σχεδιάστηκε ώστε να πληροί τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά κριτήρια παραγωγής φαρμάκων. 


Αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στον φαρμακευτικό κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκε σε μία εποχή που η ύφεση και οι αρνητικοί οικονομικοί δείκτες κυριαρχούν στην ελληνική αγορά. Η συνολική έκταση της βιομηχανικής μονάδας είναι 17.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η παραγωγική δυνατότητά της ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 3 δισεκατομμύρια δισκία, 2 δισεκατομμύρια κάψουλες, και 15 εκατομμύρια φιαλίδια και προγεμισμένες σύριγγες που αφορούν ενέσιμα προϊόντα.


ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΟΣ
Όπως ανέδειξε ο "Χρόνος" σε χθεσινό ρεπορτάζ, η Pharmathen ανέλαβε μέχρι στιγμής και τα έξοδα λειτουργίας των παιδικών χωριών SOS στις Σάπες, τα οποία και εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου. Η εν λόγω συνεισφορά εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης της εταιρίας αλλά και στο ...κάτι παραπάνω, με αποδέκτες τους κατοίκους της περιοχής.


"Στηρίζουμε τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών, από το 2006 που ξεκινήσαμε να είμαστε κι εμείς Θρακιώτες. Τότε είπαμε πως ήρθαμε για να μείνουμε, και θα μείνουμε. Έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, αλλά πάντα οι τοπικές κοινωνίες έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο. 


Οι κοινωνίες είναι που μας στηρίζουν, για να είμαστε επιτυχημένοι, κι εμείς νιώθουμε πως μέρος αυτής της επιτυχίας πρέπει να το επιστρέφουμε στην κοινωνία. Γι' αυτό και βοηθάμε όπου μπορούμε τον δήμο", είναι το μήνυμα του Νίκου Κοτζιά. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο