fbpx Περισσότερους νέους μαθητές θα δεχτεί τη νέα χρονιά το Εσπερινό Λύκειο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Περισσότερους νέους μαθητές θα δεχτεί τη νέα χρονιά το Εσπερινό Λύκειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εσπερινό Λύκειο Κομοτηνής
Μαθητές
Μαίρη Κοσμίδου

Οι εγγραφές ήδη είναι 15, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί κατά την τρίτη φάση εγγραφών τον Σεπτέμβριo
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Οι λόγοι για να επιλέξετε να φοιτήσετε στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο είναι πολλοί. Για να αποκτήσετε Απολυτήριο Λυκείου εύκολα με ενδοσχολικές εξετάσεις. Για να διεκδικήσετε την εισαγωγή σας στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε ποσοστό πρόσβασης 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών ΓΕΛ ή για να συνεχίσετε, ως απόφοιτοι Λυκείου, τις σπουδές σας σε σχολές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. Ι.Ε.Κ.).

Για να αποκτήσετε υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και περισσότερες γνώσεις. Για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να διεκδικήσετε μία καλύτερη θέση εργασίας στο μέλλον. Για να φοιτήσετε σ’ ένα φιλικό και ήσυχο σχολείο με μικρό αριθμό μαθητών (συνολικά και ανά τμήμα), στο οποίο διδάσκουν εκπαιδευτικοί με διάθεση να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας. Για να έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας κ.ά. και στοχεύουν στην ενημέρωση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.

Τους παραπάνω λόγους, συν τους προσωπικούς τους λόγους, έλαβαν υπόψη οι 15 μαθητές και μαθήτριες που ήδη έχουν εγγραφεί για να φοιτήσουν τη νέα χρονιά στο Εσπερινό Λύκειο της Κομοτηνής. Το ενδιαφέρον φοίτησης στη σχολική μονάδα που λειτουργεί μόλις δύο χρόνια αυξάνει και αυτό μόνο αισθήματα χαράς μπορεί να δημιουργεί στην προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου που προσπάθησε προσωπικά για την λειτουργία της, διαπιστώνοντας τις ανάγκες στο νομό μας. «Η αύξηση ενδιαφέροντος είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται στο σχολείο, επίσης της ωρίμανσης που έρχεται με τον χρόνο μέσα στην κοινωνία και της αναγκαιότητας που υπήρχε με την τοπική κοινότητα να βρίσκει αυτό που έψαχνε σε αυτό το σχολείο», σημειώνει η κα Κοσμίδου. Αναδεικνύει ακόμη την καλή συνεργασία μεταξύ των διευθυντών τριών σχολείων, δηλαδή του 3ου Λυκείου, του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού Λυκείου, που στεγάζονται στα ίδια κτίρια. Εκεί θα συνεχίσει την λειτουργία του και τη νέα χρονιά το Εσπερινό Λύκειο.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα της φοίτησης σε Εσπερινό Σχολείο

Το Εσπερινό σχολείο αναιρεί τις ακραίες αρνητικές συνέπειες, κοινωνικές και οικονομικές, του εκπαιδευτικού μας συστήματος διότι η φοίτηση σ’ αυτό:

  • Δημιουργεί τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο πριν τις ολοκληρώσουν.
  • Παρέχει τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ταυτόχρονης φοίτησης σε αυτό.
  • Προσφέρει την εναλλακτική ευκαιρία ολοκλήρωσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, σε όσους το επιθυμούν, τη δυνατότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Στο σχολείο μας μπορούν να φοιτήσουν:

  • Ενήλικες εργαζόμενοι που έχουν σε κάποια φάση διακόψει τις σπουδές τους.
  • Άνεργοι, κάτοχοι κάρτας ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.
  • Μητέρες ανήλικων τέκνων με αποκλειστική οικιακή απασχόληση.
  • Ανήλικοι μαθητές (από 16 χρονών έως 18 ετών) οι οποίοι εργάζονται και παράλληλα επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Εισήχθησαν σε ΑΕΙ απόφοιτοι του σχολείου 
Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του '17 είχε ανακοινωθεί πως επρόκειτο να ιδρυθεί Εσπερινό Γενικό Λύκειο στην Κομοτηνή και η εξαγγελία έγινε πράξη, με το εν λόγω Λύκειο να λειτουργεί κανονικά την σχολική χρονιά 2017-2018, για πρώτη χρονιά. Εκείνη την πρώτη χρονιά τρεις υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής εισήχθησαν σε ΑΕΙ. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.