fbpx Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Πήρε 6 εκχιονιστικά, περιμένει περισσότερα ανταποδοτικά
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ TAP

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Πήρε 6 εκχιονιστικά, περιμένει περισσότερα ανταποδοτικά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωγός TAP
Δωρεά
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Από ένα μηχάνημα θα λάβουν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας και δύο ο Έβρος


Χρήστος Μέτιος: Αναμένω από τον TAP την υλοποίηση και των υπόλοιπων προτάσεων που έχουμε καταθέσει

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η τελετή παράδοσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έξι εκχιονιστικών οχημάτων - πολυμηχανημάτων από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στην έδρα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή. 


Η τελετή έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου ο οποίος μίλησε για την σημαντικότητα του έργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ενισχύσει τον γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής μας. Μιλώντας ειδικά για τη δωρεά εξέφρασε την ικανοποίησή του και πρόσθεσε "αναμένω όμως και την ικανοποίηση των υπόλοιπων προτάσεων που έχουν καταθέσει. Αναλυτικότερα ο περιφερειάρχης είπε: "Το τελευταίο διάστημα υλοποιείται στην περιοχή μας ένα σημαντικό έργο ενεργειακής υποδομής διεθνούς σημασίας.

Η κατασκευή του αγωγού TAP που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια θα ενισχύσει τον γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής μας και παράλληλα θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Ως Περιφέρεια έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα στελέχη του TAP, κάτι για το οποίο θέλω και δημόσια να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αναμένω όμως την υλοποίηση και των υπόλοιπων προτάσεων που έχουμε καταθέσει".


Η δωρεά, που αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειας, εντάσσεται στις εθελοντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Περιφέρεια. Τις λεπτομέρειες του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων, παρουσίασε ο υπεύθυνος τοπικών κοινωνιών του ΤΑΡ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Σπύρος Νάκος. "Είναι ένα πρόγραμμα του οποίου η συνολική αξία ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ και αφορά πάνω από ενενήντα οχήματα κοινής ωφέλειας, εκχιονιστικά είναι ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα, δασικά οχήματα, οχήματα τα οποία εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 


Νούμερο ένα προτεραιότητα του ΤΑΡ είναι η ασφάλεια και με αυτό το σκεπτικό επιθυμούμε η συγκεκριμένη δωρεά να συμβάλει στην προστασία των πολιτών, των κατοίκων της περιοχής αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Τα οχήματα αυτά θα ενισχύσουν το έργο με τον καθαρισμό των δρόμων από χιόνια και πάγο την χειμερινή περίοδο αλλά θα συμβάλουν και στην συντήρηση των δρόμων καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου". 


Από το σύνολο των έξι πολυμηχανημάτων, από ένα μηχάνημα θα λάβουν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας και δύο ο Έβρος. 


Παρόντες στην σημερινή τελετή ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και οδηγοί από όλη την Περιφέρεια που θα εργαστούν με τα μηχανήματα. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ