fbpx Πέντε συν μία μουσικές σκηνές στην Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 23 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ

Πέντε συν μία μουσικές σκηνές στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής
ΔΚΕΠΠΑΚ
Συναυλία
Μουσική
Κομοτηνή

Ο "Χ" σας μεταφέρει το κλίμα και από τις έξι σκηνές


Στο πλαίσιο της δεύτερης  και τελευταίας  ημέρας της 7ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

Διονύσης Βοργιάς

Μουσική για κάθε γούστο, προσέφερε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, σε όλους τους Κομοτηναίους. Στο πλαίσιο της δεύτερης, και τελευταίας ημέρας, της 7ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, που διεξήχθη συγχρόνως σε πενήντα πόλεις της Ελλάδας, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην Κομοτηνή στήθηκαν πέντε συν μία υπαίθριες μουσικές σκηνές, σε ένα πρόγραμμα με ποικιλία σε ήχους, προκειμένου να υπάρχει μια επιλογή για κάθε γούστο.

Τη διοργάνωση στήριξε για έκτη χρονιά το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, ενώ σε κάθε σημείο βρέθηκε και ο Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής, με τουλάχιστον δύο εθελοντές διασώστες, αποδεικνύοντας ότι το "πλήρωμά" του είναι πρόθυμο και πλήρες.


Υπενθυμίζουμε πως η έναρξη της γιορτής είχε πραγματοποιηθεί μια μέρα νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, στον πανέμορφο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής. Την Τετάρτη, βεβαίως, οι επιλογές ήταν πολλές περισσότερες. 


Πιο συγκεκριμένα, στο πάρκο Αγίας Παρασκευής ακούστηκαν ήχοι hard rock από τους Adrenaline Junkies / Δημήτρης Βουτσάς και Σοφία Γεωργουλιού (φωνή), Κώστας Κυριάκου (τύμπανα), Χρήστος Ψαρράς (μπάσο) και Παύλος Ζακώνης (κιθάρα), σε μια συναυλία που κέντρισε το ενδιαφέρον κυρίως του νεανικού κοινού. 


Στην πλατεία Ειρήνης πραγματοποιήθηκε συναυλία των καθηγητών και μαθητών του Ωδείου Μενέλαου Συκάκη, που απέδειξαν ότι το παλιό σμίγει μουσικά με το νέο, ενώ κάτι αντίστοιχο κατάφεραν ...ενδοοικογενειακά ο Χρήστος και η Σοφία Χατζοπούλου.

Πατέρας και κόρη, με τα μουσικά τους όργανα σε πλήρη σύνθεση, συνοδεία φωνών διαφόρων τραγουδιστών, κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό τους στον αύλειο χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου Κομοτηνής. 

 


Παράλληλα, έξω από το Μαρώνειο Μέγαρο οι Μαρία Μουρατίδου, Γιάννης Κουλαουζίδης και Δημήτρης Μορφόπουλος, παρουσίασαν έντεχνα ελληνικά και ξένα τραγούδια, ενώ οι Λαλητάδες, μαζί με τον Νίκο Βερβερίδη, με τα ρεμπέτικα και σμυρναίικα τους, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα στην Κομοτηνή στην πλατεία Χρυσάνθου Αρχιεπισκόπου. 


Πέντε συν μία σκηνές, με τον τίτλο της "συν μία" να δίνεται στην μουσικο-θεατρική παράσταση των Χρύσα Ιωαννίδου και Κώστα Μαυρίδη, η πρώτη σε ρόλο τρελής γυναίκας και ο δεύτερος σε αυτόν του απηυδισμένου άντρα. Μαζί, ανέβασαν την παράσταση "Τρελές Γυναίκες", στον προαύλιο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. Το ντουέτο συμπλήρωσε ο Φώτης Ζανελάρης.

 


Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, ακόμη πιο δυναμικά, ενώ ο "Χ" κατάφερε να ...βρίσκεται σε όλα τα σημεία, προκειμένου να σας μεταφέρει το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ