fbpx «Πατέντα» υποστήριξης της Πολεοδομίας του Δ. Κομοτηνής για να μην καταρρεύσει
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ Δ. ΚΑΡΑΣΤΑΥΡΟΥ

«Πατέντα» υποστήριξης της Πολεοδομίας του Δ. Κομοτηνής για να μην καταρρεύσει

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημήτρης Καρασταύρου
Δήμος Κομοτηνής

Δ. Καρασταύρου: «Η λύση αυτή δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε και με σταυρωμένα χέρια»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση (πλην όσων θα γίνουν στα Σώματα Ασφαλείας), από την εποχή που υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο και εντεύθεν.

Και μπορεί το ελληνικό δημόσιο να μην διαθέτει πόρους για την αύξηση του προσωπικού του, οι ανάγκες των πολιτών όμως υπάρχουν και πρέπει να ικανοποιηθούν. Τουτέστιν, με γνώμονα την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και επενδυτών, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου σκέφτηκε μία «πατέντα» για να υποστηρίξει την πολεοδομία του Δήμου Κομοτηνής, που όπως είπε «βρίσκεται σε τραγική κατάσταση».

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο κος Καρασταύρου υπενθύμισε ότι «ο Δήμος Κομοτηνής κατέβαλε πολλές φορές προσπάθεια να φέρει μόνιμο προσωπικό στην Πολεοδομία». Πλην όμως οι προσπάθειες δεν καρποφορούν και έτσι σήμερα στην Πολεοδομία του Δήμου Κομοτηνής «υπάρχουν μόνο προϊστάμενοι χωρίς εργαζόμενους ενώ υπάρχουν και ορισμένοι υπάλληλοι που έχουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και αναγκάζονται να παίρνουν άδειες, οπότε η εξυπηρέτηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη».

Έρχονται εξωτερικοί συνεργάτες
Τούτων δοθέντων, ο κος Καρασταύρου δεν βλέπει άλλο τρόπο βελτίωσης της κατάστασης, πλην ενός: την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που θα λειτουργούν επικουρικά στους μόνιμους υπάλληλους της πολεοδομίας.

«Ο Δήμος Κομοτηνής βγάζει μια προκήρυξη –την έχουμε έτοιμη- για τρεις μηχανικούς στην πολεοδομία και θα βγαίνει κάθε χρόνο προκειμένου οι εξωτερικοί συνεργάτες να στηρίξουν τα μόνιμα στελέχη της πολεοδομίας», λέει συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος και εξηγεί ότι «όταν για παράδειγμα χρειάζεται μία αυτοψία, πρέπει να ετοιμαστεί ένας μεγάλος φάκελος, που είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Αυτή θα γίνεται από αυτούς που θα προσληφθούν και θα υπογράφουν οι μόνιμοι» διευκρινίζοντας και ότι η προκήρυξη δεν κινδυνεύει να «κοπεί» καθώς «αυτό είναι παροχή υπηρεσίας» και δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.

Τρεις και τρεις ίσον έξι
Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κος Καρασταύρου προτείνει την ίδια διαδικασία και στους άλλους τρεις δήμους του νομού Ροδόπης. Εξηγεί ότι «επειδή η Πολεοδομία του Δήμου Κομοτηνής εξυπηρετεί όλη τη Ροδόπη, πρέπει και οι άλλοι τρεις δήμοι να βοηθήσουν». Έτσι, προτείνεται σε όλους (Μαρωνείας Σαπών, Ιάσμου, Αρριανών) να κάνουν αντίστοιχες προκηρύξεις, προσλαμβάνοντας από έναν εξωτερικό συνεργάτη που θα συνδράμει την Πολεοδομία Κομοτηνής και θα εργάζεται σε υποθέσεις που αφορούν τον δήμο από τον οποίο προέρχεται.

Ήδη ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και μένει η ολοκλήρωση των επαφών με τους Οντέρ Μουμίν από τον Ίασμο και Αμέτ Ριτβάν από τα Αρριανά, πλην όμως ο κος Καρασταύρου αισιοδοξεί ότι θα υπάρχει η συναίνεση.

Αν πάντως, η συναίνεση επιτευχθεί, σύντομα η Πολεοδομία της Κομοτηνής θα έχει έξι νέους υπαλλήλους έστω και μέσω αυτής της λύσης «που δεν είναι η λύση που θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε και με σταυρωμένα τα χέρια» καταλήγει ο κος Καρασταύρου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;