fbpx Παρόν το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων - Απόν το Εργατικό Κέντρο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΠΟΙΟΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Παρόν το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων - Απόν το Εργατικό Κέντρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Εργατικό Κέντρο
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δεδουλευμένα ζητάει - μέσω της δικαστικής οδού - από το τοπικό κανάλι της Ροδόπης η Ειρήνη Τσακίρη

Διονύσης Βοργιάς

Τα δεδουλευμένα της, δώρα, υπερωρίες και αποζημιώσεις για το χρονικό διάστημα 2012 - 2017 ζητάει μέσω της δικαστικής οδού η εργαζόμενη Ειρήνη Τσακίρη από το τοπικό κανάλι της Κομοτηνής R Channel Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εργαζομένη ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης του καναλιού Γιώργος Μαλούσης δεν της έχει καταβάλει ένα τετραψήφιο ποσό. Η υπόθεση έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής αυτά τα εικοσιτετράωρα και πλέον αναμένουμε το επόμενο διάστημα την τελική απόφαση αναφορικά με το ποια πλευρά έχει δίκιο.

Εργασιακά ζητήματα στην Κομοτηνή και πανελλαδικά
Με αφορμή την διεκδίκηση, με την δικαστική οδό, δεδουλευμένων, δώρων, επιδομάτων, υπερωριών και αποζημιώσεων της συγκεκριμένης εργαζόμενης, πάντως, το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου συναντήσαμε έξω από τα δικαστήρια Κομοτηνής μέλη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής και του συλλόγου γυναικών Ροδόπης, ενώ απουσίαζαν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις της διοίκησης του εργατικού κέντρου Κομοτηνής. Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και σύλλογος γυναικών συστρατεύτηκαν υπέρ της εργαζόμενης.

"Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και στην εργαζόμενη αλλά και σε όλους τους εργαζομένους", είπε στον "Χ" ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, και συνέχισε: "Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν αποτελεί εξαίρεση, αποτελεί κανόνα. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι προσφεύγουν στο σωματείο μας για να μας καταγγείλουν αυθαιρεσίες εργοδοτών, με ανασφάλιστη εργασία, μειωμένες αποδοχές, να τους δηλώνουν άλλα και άλλα να τους πληρώνουν και πολλά ακόμη ζητήματα".

Κατήγγειλε μάλιστα - σε ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο - πως "η  μεταμνημονιακή εποχή είναι να σε κλέβουν είτε νόμιμα είτε παράνομα. Εμείς καλούμε τους εργαζομένους να οργανωθούν στα σωματεία τους και στους μαζικούς φορείς, ώστε από κοινού να βάλουμε φρένο σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και σε ό,τι ακολουθεί το επόμενο διάστημα. Η ανάπτυξη πατάει πάνω σε μισθούς 500 ευρώ, πάνω στον ΕΝΦΙΑ, στην μείωση του αφορολόγητου. Γίνεται μία συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης του Έλληνα εργαζομένου". 

Ζήτησε από εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους να απαντήσουν δυναμικά με την απεργία τους στις 8 Νοεμβρίου "όπου πρέπει να αναδείξουμε τα εργασιακά ζητήματα", όπως είπε. 

Ο "Χ" συνάντησε στο σημείο και την πρόεδρο του συλλόγου γυναικών Ροδόπης Γωγώ Φακιρίδου. "Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην διεκδίκηση της κας Τσακίρη των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών της. 

Στο πρόσωπό της δηλώνουμε την συμπαράσταση σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που διεκδικεί τα δικαιώματά του, γιατί αυτή είναι η θέση μας: Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, αλλά σήμερα μόνιμη έχει καταντήσει να είναι η απλήρωτη εργασία", είπε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας ότι "η 'ανάπτυξη' βασίζεται στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων των εργαζομένων" και ζητώντας από γυναίκες - εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες - να οργανωθούν στα σωματεία και να απεργήσουν καθολικά στις 8 Νοεμβρίου.

"Σκιά" το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής
Αν εξαιρέσουμε τον Β. Ευαγγελόπουλο, που αποτελεί εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου αλλά σε μειοψηφούσα παράταξη, το εργατικό κέντρο δεν είχε παρουσία ούτε στην συγκεκριμένη διεκδίκηση δεδουλευμένων από πλευράς εργαζομένου.

"Μερικές φορές έχει φανεί η πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου με ποιανού το μέρος είναι και μέσα στις πύλες των δικαστηρίων", κατηγορεί ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής, και εξηγεί: "Αυτές οι δυνάμεις που διοικούν το εργατικό κέντρο, βλέπουμε ότι όχι απλά δεν κάνουν τίποτα για το συμφέρον των εργαζομένων αλλά πολλές φορές με την στάση τους ενισχύουν το μεγάλο κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική για μία σειρά ζητημάτων. Έχουν τεράστιες ευθύνες, όπως ευθύνη έχουν και πως δεν είναι εδώ σήμερα". Κατηγόρησε μάλιστα, ο κος Ευαγγελόπουλος, ότι το ΔΣ του εργατικού κέντρου ακόμη κι όταν πρόκειται για πανελλαδικές απεργίες συνεδριάζει μόλις την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα μεθοδικές κινητοποιήσεις να δυσκολεύονται.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές