fbpx Παρέμβαση κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής από φοιτητές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Παρέμβαση κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής από φοιτητές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση
ίδρυσης τέταρτης Νομικής
Φοιτητές

Τα αιτήματα μετέφερε στους κ.κ. Παπαδημούλη και Κουρουμπλή ο φοιτητής Γ. Καράντζιος ζητώντας ανατροπή της απόφασης

Διονύσης Βοργιάς

Παρέμβαση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, έκαναν το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου φοιτητές Νομικής Δ.Π.Θ. κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής στην Πάτρα. Οι φοιτητές, ανένταχτοι σε παρατάξεις, εξέφρασαν τα επιχειρήματά τους κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής, η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από βδομάδα στην βουλή. Τα αιτήματα ακούστηκαν δια στόματος του φοιτητή Νομικής Γιώργου Καράντζιου, μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν οι υπ. ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ουφούκ Μουσταφά και Παναγιώτης Κουρουμπλής και πριν την έναρξη εκδήλωσης.

Επιχειρήματα, στήριξη αλλά όχι ...λευκός καπνός
Ο φοιτητής γνωστοποίησε πως όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας, αλλά ούτε τους έχει απαντήσει στα λογικά τους αιτήματα, τα οποία όπως είπε βασίζονται "σε στατιστικές αναλύσεις". Θύμισε ότι οι τρεις Νομικές, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, κι όχι μόνο, τάσσονται κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής.

Γνωστοποίησε ότι έχουν συγκεντρωθεί 500 και πλέον υπογραφές από φοιτητές Νομικής και κατηγόρησε όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έχουν προτάξει δυναμικά ότι η βιωσιμότητα της Νομικής Θράκης επηρεάζεται από την διαφαινόμενη ίδρυση τέταρτης σχολής. "Ποιά η βιωσιμότητα μίας τέταρτης Νομικής, μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα; Περιμένουμε απαντήσεις, για να μην συρρικνωθεί μία Νομική με μισό αιώνα ιστορίας και διανόησης", είπε, ζητώντας ενίσχυση αντί για συρρίκνωση της Νομικής Θράκης "που διακρίνεται εντός κι εκτός Ελλάδας" και "δεν πρέπει να αφανιστεί". Επιφυλάχθηκε επίσης, ότι, εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση, οι φοιτητές και η ακαδημαϊκή κοινότητα θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Απαντώντας, ο κος Παπαδημούπολης είπε: "Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον πρύτανη του Δ.Π.Θ. ο οποίος μας παρουσίασε τα επιχειρήματα που αναφέρατε και εσείς. Του είπαμε ότι τα θεωρούμε λογικά, πως πρέπει να ακουστούν, να συνεκτιμηθούν, καθώς συνοδεύονται από τοποθετήσεις δικές σας, της Ολομέλειας και των άλλων δύο Νομικών. Το ΔΠΘ χρειάζεται ενίσχυση και όχι υποβάθμιση, γιατί κάνει καλή δουλειά, βρίσκεται σε μία ακριτική περιοχή και στοχεύουμε στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη".

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι χθες Δευτέρα συναντήθηκαν ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τον πρύτανη του ΔΠΘ Αλ. Πολυχρονίδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Χ" από την συνάντηση δεν βγήκε ...λευκός καπνός στο θέμα της τέταρτης Νομικής, ενώ επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διεύρυνσης του Δ.Π.Θ. με νέα τμήματα. Πάντως, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, εκ προοιμίου, ο κος Παπαδημούλης δήλωσε την στήριξή του στους φοιτητές και πως θα μεταφέρει τα αιτήματα κατευθείαν στον πρωθυπουργό. Το κατά πόσο το ζήτημα μπορεί να ανακινηθεί, θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή εκφράστηκε κι αυτή κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής, ως αυτοδιοικητικός και δικηγόρος της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ