fbpx Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ ο Ντίνος Χαριτόπουλος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:00
«ΓΚΡΙΖΑ» ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ ο Ντίνος Χαριτόπουλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ντίνος Χαριτόπουλος
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών

Επικαλείται φόρτο εργασίας στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, βολές από δημοτικό σύμβουλο Σουφλίου για «απαξίωση δημοτικών συμβούλων»

Θανάσης Τσολάκης

Μία παραίτηση -αυτή του Ντίνου Χαριτόπουλου- έκανε «ποδαρικό» στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΔ ΑΜΘ) μετά την αλλαγή διοίκησης, της οποίας ηγείται ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης (σ.σ. πρόκειται για την πρώτη «κανονική» συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης κλπ).

Ο Ντίνος Χαριτόπουλος στην επιστολή της παραίτησής του, την οποία απευθύνει στον πρόεδρο της ΠΕΔ, επικαλείται φόρτο εργασίας στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών  και συγκεκριμένα αναφέρει: «Με την παρούσα επιθυμώ να σας κοινοποιήσω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ λόγω των σοβαρών μου υποχρεώσεων στο δήμο Μαρωνείας Σαπών. Εύχομαι προσωπικά σ’ εσάς και στο σύνολο του οργάνου καλή επιτυχία σας επ’ ωφελεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ».

ΠΕΔίο αντιπαράθεσης με το «καλημέρα»
Παρά την «παραφιλολογία» που διακινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες περί απογοήτευσης Χαριτόπουλου για θέση που δεν του δόθηκε μετά την εκλογή του στο ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την επιστολή του, όσες αναγνώσεις κι αν κάνει κανείς.

Πάντως, ανεξάρτητα από τη διάθεση του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών, η οποία δεν προκύπτει αρνητική από τα δεδομένα, υπάρχει ενοχλημένος σύμβουλος και αυτός κατάγεται από το δήμο Σουφλίου και ονομάζεται Απόστολος Δαβής. Ο κος Δαβής, σημείωσε ότι «τέτοια υποτίμηση, τέτοια απαξίωση προς το θεσμό των δημοτικών συμβούλων δεν έχει ξαναϋπάρξει σε καμία ΠΕΔ πανελληνίως. Τις οκτώ θέσεις του προεδρείου και της Εκτελεστικής να τις λάβουν πέντε δήμαρχοι. Είναι κάτι που θα το κουβαλάτε ως βαρίδιο, είναι μία σκιά στην ΠΕΔ. Υπήρξε ενδιαφέρον από δημοτικούς συμβούλους αλλά ένα ισχυρό μπλοκ έξι δημάρχων το απέτρεψαν». 

Εις απάντησιν, ο κος Μαυρίδης επέμεινε ότι «εδώ υπηρετούμε όλοι τους δημότες μας» και είπε ότι «θα προσπαθήσω να έχουμε απέναντί μας μόνο τα προβλήματα», ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει ότι είχε γίνει πρόταση συμμετοχής στην Εκτελεστική Επιτροπή προς τον ίδιο τον κο Δαβή για να δείξει ότι δεν ισχύουν τα περί αποκλεισμών.

Ο κος Δαβής πάντως επανήλθε για να πει ότι «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά δημοκρατικό και ιδεολογικό και θα το κουβαλάτε πάντα ως βαρίδιο (εν. τη μη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων στο διοικητικό σχήμα)» και αμφισβήτησε το γεγονός ότι η παρούσα διοίκηση της ΠΕΔ θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία της («δεν ξέρω αν θα φτάσετε έως το 2023», είπε) για να λάβει την απάντηση από τον Βασίλη Μαυρίδη ότι οι ώμοι του είναι ικανοί να «το κουβαλήσουν και αυτό».

Για την ιστορία, ο Ντίνος Χαριτόπουλος αντικαταστάθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας Χαράλαμπο Δράκο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.