fbpx Πάνος Καμμένος: "Γνωρίζουμε τις δράσεις του τουρκικού προξενείου"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Πάνος Καμμένος: "Γνωρίζουμε τις δράσεις του τουρκικού προξενείου"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάνος Καμμένος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Ελληνικός Στρατός

Ότι το τουρκικό προξενείο πιέζει τους Έλληνες Μουσουλμάνους, Έλληνες Πομάκους και Έλληνες Ρομά κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Διονύσης Βοργιάς

Ένα ελικόπτερο και πλήθος αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, κίνησαν τα βλέμματα των περαστικών το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή. Ο λόγος ήταν το πέρασμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από τη Ροδόπη και - ευρύτερα - την Θράκη. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Καμμένος βρέθηκε πρώτα στο νομό Ξάνθης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και, κατόπιν, σε Ροδόπη και Έβρο, προκειμένου να ελέγξει την ετοιμότητα του σώματος και να ευχηθεί χρόνια πολλά – ενόψει εορτών – στους Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς. 


Η επίσκεψη στη Ροδόπη ξεκίνησε από το στρατόπεδο Ηλιοπούλου στις 11:00, όπου ο υπουργός απηύθυνε τις ευχές του αλλά και σύντομο λόγο προς τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες, ενώ - κατόπιν - βάσει προγράμματος στις 11:30 κατευθύνθηκε προς το στρατόπεδο Μουζιοπούλου, τη γνωστή ως "Ταξιαρχία". Εκεί, ακολούθησε αντίστοιχο πρόγραμμα, ενώ - κατά τη διάρκεια της ομιλίας του - επεφύλαξε και μία έκπληξη προς το στράτευμα καθώς, μέσω τηλεδιάσκεψης συνδέθηκε ταυτόχρονα ακόμη και με το πιο ακριτικό φυλάκιο, προκειμένου να μεταφέρει τις ευχές του σε όλο το στράτευμα.


Τον κο Καμμένο, στις επισκέψεις του στην Κομοτηνή, συνόδευσε ο πολιτευτής ΑΝΕΛ Ροδόπης Κωνσταντίνος Βουζουκίδης.
Είχε προηγηθεί, το ίδιο πρωί, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, στο Πετροχώρι Ξάνθης. Εκεί, Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού Γεώργιο Καμπά, έφτασε στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη. Ο υπουργός Άμυνας συνάντησε αξιωματικούς και οπλίτες των μονάδων της 25 ΧΧV ΤΘΤ και ευχήθηκε για τις γιορτές σε στελέχη και στρατεύσιμους. Αντίστοιχο πρόγραμμα, μετά και τις επισκέψεις στη Ροδόπη, πραγματοποίησε ο υπουργός και στον Έβρο. Σε όλα τα στρατόπεδα, ο υπουργός επεφύλασσε δώρα προς τους ταξίαρχους, οι οποίοι ανταπέδωσαν με αναμνηστικά. 


ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΛΩΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσκεψή στην XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Ξάνθη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στάθηκε στη συνθήκη της Λωζάνης: "Επιζητούμε το σεβασμό απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στις διεθνείς συνθήκες, απέναντι σε αυτά τα οποία έχουμε υπογράψει διεθνώς και αναφέρομαι στη Συνθήκη της Λωζάνης. 


Όμως, δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίζει στη Θράκη την εθνική συνοχή", και πρόσθεσε: "Αυτή η πολιτική των αμφισβητήσεων και των διεκδικήσεων της γείτονος αποδεικνύει το αντίθετο από τη θέληση για καλή γειτονία. Θέλουμε, λοιπόν, να τους πούμε εν όψει και των ημερών που έρχονται ότι καλό θα είναι να ζήσουμε ειρηνικά και να σταματήσουν τις προκλήσεις".


Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσκεψη στην 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού στην Κομοτηνή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστρεψε τα βέλη του κατά του τουρκικού προξενείου, λέγοντας τα εξής:


"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να σας ευχηθούμε από κοντά και να σας ευχαριστήσουμε για το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή, στη Θράκη μας, και ιδιαίτερα εδώ στην Κομοτηνή, όπου γνωρίζουμε τις δράσεις του τουρκικού προξενείου, που προσπαθεί να πιέσει, κατά παράβαση κάθε συνθήκης και του διεθνούς δικαίου, τους Έλληνες Μουσουλμάνους, τους Έλληνες Πομάκους, τους Έλληνες Ρομά, που ζουν ειρηνικά με τους Έλληνες Ορθόδοξους σε αυτή την περιοχή", ενώ - σε άλλη θεματολογία - βεβαίωσε τους στρατιωτικούς ότι "ο πρώτος στόχος, ο οποίος είναι η κάλυψη κατά 100% της στέγασης των στελεχών μας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο