fbpx ΠΑΜ-Θ: Το "έτος τουρισμού" ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων με τη Ρωσία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΑΜ-Θ: Το "έτος τουρισμού" ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων με τη Ρωσία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Τουρισμός
Κώστας Αντωνιάδης

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη με την υπουργό Τουρισμού 

Στην ΑΜΘ  ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ – Στήριξη της περιοχής από την Έλενα Κουντουρά 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την στήριξη του ΕΟΤ στην τουριστική ανάδειξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξασφάλισε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο υπουργείο Τουρισμού, υπό την Έλενα Κουντουρά.

Όπως εξήγησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο κος Αντωνιάδης, στόχος της σύσκεψης ήταν να ενισχυθεί το τουριστικό προφίλ κάθε περιοχής και με βάση αυτό να προωθηθεί και η τουριστική προβολή: «Την περασμένη εβδομάδα συναντηθήκαμε με την υπουργό Τουρισμού την Έλενα Κουντουρά η οποία δείχνει ότι εμπιστεύεται πραγματικά την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Δείχνει ότι και θέλει να συνομιλεί μαζί μας αλλά και μας εμπιστεύεται, ήταν μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και οι 13 περιφέρειες με τους αντίστοιχους θεματικούς περιφερειάρχες τουρισμού. Η συνάντηση αυτή έγινε προκειμένου να υπάρξει ο συντονισμός και η σωστή προβολή της Ελλάδος αλλά και κάθε περιφέρειας ξεχωριστά για το επόμενο χρονικό διάστημα για το 2018 μέσω του ΕΟΤ που έχει εκείνες τις δυνατότητες για να μας βοηθήσει και με την προβολή, αλλά και με την προώθηση της κάθε περιφέρειας».


Για την ΑΜΘ, όπως είναι γνωστό, το 2017 αποτελεί «έτος τουρισμού» και σε αυτό το πλαίσιο γίνεται μία προσπάθεια ενδυνάμωσης των τουριστικών σχέσεων με τη Ρωσία, η οποία συνεπικουρείται και από το υπουργείο τουρισμού, σημείωσε ο κος Αντωνιάδης: «Το έτος 2017 είναι ένα έτος τουρισμού, είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για εμάς να εκμεταλλευτούμε και άλλο αυτή τη μεγάλη χώρα που λέγεται Ρωσία.

Ήδη το βλέπουμε φέτος που υπάρχει μια αύξηση των Ρώσων στην περιοχή μας, κάθε εβδομάδα έχουμε 600 Ρώσους τουρίστες και καταλαβαίνετε μέχρι το Σεπτέμβριο πόσο πολλαπλασιαστικά θα είναι τα οφέλη για την περιφέρειά μας από αυτό τον αριθμό Ρώσων τουριστών. Μάλιστα μαγεύονται από την περιφέρειά μας, από τον τόπο μας, από τους Φιλίππους, από την παλιά πόλη της Ξάνθης, από τη μονή της Εικοσιφοίνησσας στη Δράμα, γιατί έχουν έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, από τα νησιά μας - τη Σαμοθράκη και τη Θάσο. Επειδή είναι έτος τουρισμού το 2017 μας δίνεται η ευκαιρία με τη βοήθεια της κυρίας Κουντουρά να γνωρίσουμε νέους touroperator, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, ξενοδόχους και φυσικά και τη Ρωσική κυβέρνηση και με τη βοήθεια του ΕΟΤ στη Μόσχα έχουμε καλύτερη συνέργεια και δικτύωση με τη μεγάλη αυτή αγορά που λέγεται Ρωσία».


Βέβαια παράλληλα με την προσπάθεια της τόνωσης των Ελληνορωσικών σχέσεων, συνεχίζεται και η ροή των «παραδοσιακών» τουριστών της ΑΜΘ που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Τουρκία και τη Βουλγαρία: «Η δική μου πολιτική αλλά και του περιφερειάρχη είναι να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία που είναι μεγάλη χώρα, μια χώρα της οποίας η μεσαία τάξη της συνεχώς αυξάνει το εισόδημά της, επομένως έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει. Από Τούρκους και Βούλγαρους είναι πολύ θετικά τα σημάδια των κρατήσεων, όπως και από τη Γερμανία. Φέτος είναι πολύ καλή χρονιά και για την Αυστρία, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός Αυστριακών που επισκέπτονται την περιοχή μας. 


Οι Τούρκοι είναι η παραδοσιακή τουριστική δύναμη για την περιοχή μας, νομίζω ότι έχουμε όλα εκείνα τα σημάδια που δείχνουν ότι θα υπάρξει τουρισμός και για το μήνα Οκτώβριο. Ήδη η Θάσος από ότι πληροφορούμαι έχει μια πληρότητα που αγγίζει το 90% για τον Οκτώβριο και νομίζω ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά απλώς δεν πρέπει να παραμείνουμε μόνο σε αυτά - πρέπει να σχεδιάσουμε και το 2018 για αυτό υπήρξε αυτή η συνάντηση με την υπουργό»


Εν τω μεταξύ στην περιφέρεια ΑΜΘ θα βρεθεί και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όσο και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Απλοϊκές και βολικές για κάποιους εκτιμήσεις,  περί  δημάρχου που θυμώνει και  κρατάει μούτρα, η όπως εκτιμούν οι υποστηρικτές της  παίζει  κομματικά παιχνίδια  όταν  πρέπει να διεκδικήσει  για τον τόπο, μάλ