ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 14 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΠΑΣΣΟ

Παλεύει κόντρα στην ανεργία και ζητά μία δουλειά, ο Λεβέντ Ισμαήλ Γιουσούφ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεργία
Βοήθεια

Ο 25χρονος παρά τις οικονομικές ατυχίες, είναι γνωστός για την ανθρωπιά του, μιας που βοηθάει καθημερινά τρίτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια στον Πάσσο

Διονύσης Βοργιάς

Παλεύει κόντρα στην ανεργία και ζητάει μία δουλειά, ο 25χρονος Λεβέντ Ισμαήλ Γιουσούφ από τον Πάσσο. Βρίσκεται στην ανεργία από το 2013, κι από τότε αναζητά ανελλιπώς εργασία, δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση του έχει δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

"Στο χωριό δεν υπάρχει καμία δουλειά", θα μας πει, ενώ θα μας εξηγήσει ότι έχει ψάξει και σε Σάπες, Αρριανά κι αλλού, αλλά "μου λένε ότι δεν υπάρχουν θέσεις, λόγω οικονομικής κρίσης". Ο πατέρας του είναι οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία, η μητέρα του ζει με τον πατέρα της στον Πάσσο Ροδόπης, ενώ ο ίδιος μένει με τον παππού του (τον πατέρα του πατέρα του), επίσης στον Πάσσο, σε άλλο σπίτι. 

Στα 25 του και παρά την ανεργία δεν το έχει βάλει κάτω και διατηρεί το χαμόγελό του. Μάλιστα, έχει γραφτεί και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών, δυστυχώς όμως, λόγω των οικονομικών δυσκολιών όπως μας λέει, έχει παραμείνει ακόμη στην πρώτη τάξη. Παρόλα αυτά, από Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στα θρανία. "Μπορώ να κάνω όποια χειρονακτική δουλειά υπάρχει, εκτός από σερβιτόρος", θα μας πει, κάνοντας έκκληση για θέση εργασίας σε οποιαδήποτε σχεδόν περιοχή της Ροδόπης. 

Ο Λεβέντ Ισμαήλ Γιουσούφ είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συγχωριανοί του στον Πάσσο. Εκεί άλλωστε, καθημερινά από την ανθρωπιά του και μόνο, βοηθάει τρίτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια της περιοχής, να ορθοποδήσει. "Η μητέρα μου δεν μπορεί, για λόγους υγείας, να εργαστεί. Ο πατέρας μου έχει φύγει στο εξωτερικό κι όταν μπορεί στέλνει κάποια χρήματα. Η σύνταξη του παππού μου είναι 300 ευρώ και δεν επαρκεί", είναι τα λόγια του 25χρονου, ο οποίος δεν ζητιανεύει, δεν χάνει το χαμόγελό του, αλλά ζητά μία θέση εργασίας για να ορθοποδήσει.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Θα πάρουμε μέτρα και στοχευμένα μάλιστα,  αλλά στο προσεχές μέλλον,  εναντίον της Τουρκίας,  απεφάνθη ο βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, για τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην αν