fbpx ΟΡΟΣΗΜΟ: Από το 1980 "σφραγίζει" τις επιτυχίες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2001-ΟΡΟΣΗΜΟ

ΟΡΟΣΗΜΟ: Από το 1980 "σφραγίζει" τις επιτυχίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο
Πανελλήνιες 2018

Τρεις έφηβοι με πολλά όνειρα μόλις άφησαν τη σάκα τους για πρωτοκλασάτες σχολές και μιλούν στον "Χ"

Και ποιος δεν έχει περάσει από το φροντιστήριο 2001 - Ορόσημο, το οποίο από το 1980 πρωτοπορεί στα ακαδημαϊκά δρώμενα της περιοχής και σφραγίζει κάθε χρόνο και περισσότερες επιτυχίες, πάντα με γνώμονα την καλή σχέση μαθητή - εκπαιδευτικού, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την πραγματική - όχι στείρα - μόρφωση της νέας γενιάς. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ιδρυτής του φροντιστηρίου 2001- Ορόσημο, αγαπητός σε όλους Σάκης Λιπορδέζης, αποχαιρετά με συγκίνηση τους μέχρι πρότινος μαθητές, που τώρα πλέον ξεκινούν τη φοιτητική τους ζωή και μάλιστα έχοντας πετύχει -στην πλειοψηφία τους- στις λεγόμενες ‘πρώτες’ επιλογές τους.

"Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, είναι μια μεγάλη μέρα γεμάτη από συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας που τη μοιραζόμαστε με τους γονείς και τα παιδιά τους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και προετοιμάστηκαν στο φροντιστήριό μας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι στιγμές αυτές είναι μοναδικές και έχουν πάντα την ίδια αίσθηση και πλούτο συναισθημάτων", θα πει - εμφανώς συγκινημένος όπως είναι κάθε χρόνο σα να είναι η πρώτη φορά που μαθητές του σφραγίζουν την επιτυχία - ο Σάκης Λιπορδέζης, εκπροσωπώντας φυσικά όλο το προσωπικό του φροντιστηρίου. Ο μαθηματικός δίνει το δικό του μήνυμα και τονίζει πως  "οι αναμνήσεις των υπέροχων στιγμών που ζήσαμε με τα παιδιά θα τα συνοδεύουν στην φοιτητική τους ζωή και όχι μόνο. Ευχόμαστε στα παιδιά ένα λαμπρό μέλλον και τα εφόδια που τους δώσαμε ελπίζουμε να τους φανούν χρήσιμα σε όλη τους τη ζωή".

Αποχαιρετώντας τα θρανία - Χαιρετώντας τα έδρανα
Όπως κάθε χρόνο στο φροντιστήριο μας περιμένουν ...γλυκά και δεκάδες μαθητές με ένα πλατύ χαμόγελο, που δίχως άλλο προδίδει πως έχουν πετύχει σε μία από τις πρώτες τους επιλογές. Μεταξύ των μαθητών που κατάφεραν να κάνουν υψηλές "πτήσεις" που μεταφράστηκαν και πρωτοκλασάτες σχολές είναι και η Φαίη Ψάλτη που συγκέντρωσε 18704 μόρια, τα οποία της χάρισαν τη θέση της στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης. 

"Την ήθελα από την αρχή την Ιατρική", λέει στον "Χ" και εξηγεί ότι "η επίτευξη του στόχου ήταν μια σχετικά δύσκολη διαδικασία μέσα σε μια χρονιά που ήθελε έναν συνεχή αγώνα". Σπεύδει όμως να διευκρινίσει το εξής: "Διάβαζα 3-4 ώρες την ημέρα. Γι' αυτό θέλω να πω ότι η Γ' Λυκείου παρουσιάζεται στους μαθητές πολλή δραματική, ενώ τελικά δεν είναι έτσι".

Την ίδια άποψη με την μέχρι πρότινος συμμαθήτριά του, μοιράζεται και ο Κάρεν Χαναγκιάν, ο οποίος είναι πλέον ένας μελλοντικός Φιλόλογος και πιστεύει ότι "ότι η σχολική χρονιά για την Γ' Λυκείου παρουσιάζεται κάπως υπερβολική στους μαθητές της Β' μέχρι να τη φτάσουν" και στο σημείο αυτό, συναρτά την επιτυχία στις εξετάσεις με τη στήριξη που λαμβάνουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της φροντιστηριακής τους εκπαίδευσης, έχοντας μόνο τα καλύτερα να πει για το Ορόσημο και το έμψυχο δυναμικό του: "Πιστεύω ότι η Γ' Λυκείου είναι ανάλογα με την αγάπη και τη θαλπωρή που προσφέρουν οι καθηγητές. Θέλω να τονίσω ότι το φροντιστήριό μας, μας πρόσεχε πάρα πολύ γι' αυτό και οι περισσότεροι πετύχαμε το στόχο μας".

Όσο για τον δικό του στόχο, αυτός ήταν η Φιλολογία και μάλιστα της Κομοτηνής επειδή "είναι μια πόλη που γνωρίζει" και ως εκ τούτου είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τα 16600 μόρια που συγκέντρωσε. Πάντως, έχει ήδη αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με την κλασική Φιλολογία και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Από το 2001-Ορόσημο φεύγει ένας ακόμη εκκολαπτόμενος γιατρός που είναι Μεχμέτ Μπατουχάν, να προστεθεί σε μία γενιά επιστημόνων που κάθε χρόνο περνούν από το φροντιστήριο για να μην χάσουν επαφή με τους καθηγητές και τον ιδρυτή του. Ο Μεχμέτ εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων που ήταν η τρίτη του επιλογή "γεωγραφικά', αλλά πρώτη ουσιαστικά, καθώς είχε από την αρχή θέσει ως στόχο να γίνει ιατρός. Όμως θα επιχειρήσει μια μεταγραφή είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αλεξανδρούπολη για λόγους τοποθεσίας, ενώ δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα, έτοιμος να στηρίξει την περιοχή.

Και ο Μεχμέτ είναι από τα παιδιά που πιστεύουν ότι η Γ' Λυκείου παρουσιάζεται με έναν τρομακτικό μανδύα, αλλά αυτό εν τέλει δεν ισχύει. Ο ίδιος λέει συγκεκριμένα: "Όπως είπαν και οι άλλοι, το διάβασμα για τις πανελλαδικές είναι προσωπική υπόθεση. Εντάξει, έχει και το φροντιστήριο μεγάλη ευθύνη, αλλά έχει να κάνει και το πόσο θες εσύ να πετύχεις το στόχο σου. Στην αρχή της Γ' Λυκείου ζορίστηκα να βάλω στόχους. Όμως, όταν αποφάσισα ότι η Ιατρική είναι ο οριστικός μου στόχος, τότε είχα μεγάλο κίνητρο να διαβάσω".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε