fbpx Ομόφωνα τα θέματα, αλλά ένταση και κριτική για την έλλειψη ενημέρωσης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ομόφωνα τα θέματα, αλλά ένταση και κριτική για την έλλειψη ενημέρωσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΕΡ
Αντώνης Γραβάνης
Γιάννης Κιλτσίκης

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης που θέτει ως προτεραιότητα ο Αντώνης Γραβάνης, στηρίζει και ο Γιάννης Κιλτσίκης

Αντίδραση εκ μέρους του Γιάννη Κιλτσίκη για το ζήτημα των αναθέσεων από το Επιμελητήριο σε επαγγελματίες

Δήμος Μπακιρτζάκης

Συμφώνησαν στην έγκριση των θεμάτων, όπως το Κέντρο Διαμεσολάβησης, όμως δεν έλειψε η ένταση και η κριτική εκ μέρους της παράταξης του Γιάννη Κιλτσίκη για έλλειψη ενημέρωσης και παραγκωνισμό από τις ενέργειες της διοικούσας. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, παρόντος του προέδρου Αντώνη Γραβάνη και σχεδόν του συνόλου των μελών των δύο παρατάξεων. 


Η κριτική που διατυπώθηκε εκ μέρους του κου Κιλτσίκη αφορούσε στην έλλειψη συνεργασίας, την οποία διαπιστώνει όπως είπε, κατηγορώντας μάλιστα "τη διοίκηση του κου Γραβάνη αλλά και τους συμβούλους του ότι λειτουργούνε σαν να έχουν κερδίσει τις εκλογές ενενήντα - δέκα. "Σε αυτά ήμασταν πολύ έντονοι, μέχρι ένα βαθμό το κατάλαβε ο κος Γραβάνης, του επιστήσαμε την προσοχή ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κι εμάς, ότι εμείς δεν είμαστε αντιπολίτευση, 620 ψήφισαν τον κο Γραβάνη, 600 ψήφισαν εμάς. Δεν μπορώ εγώ να μην έχω ενημέρωση για το τι συναντήσεις γίνονται και τι λέγονται σε αυτές τις συναντήσεις.

Όταν ένας επαγγελματίας με ρωτήσει τι θα του απαντήσω εγώ;". Οι συναντήσεις αφορούσαν σε επισκέψεις της διοίκησης του ΕΒΕΡ στη ΔΟΥ Κομοτηνής, όπως και στο ΙΚΑ. Παράλληλα ο κος Κιλτσίκης κατήγγειλε ότι δεν έλαβε καμία πρόσκληση για τη συμμετοχή στη σύσκεψη φορέων που έγινε στο Επιμελητήριο σχετικά με την ίδρυση Νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Ακόμα και στην εκδήλωση κοπή της βασιλόπιτας του ΕΒΕΡ που έγινε στη Λέσχη Κομοτηναίων και όχι στον χώρο του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε ο Γιάννης Κιλτσίκης σημειώνοντας "προεκλογικά δεσμευτήκαμε ότι το Επιμελητήριο θα το κάνουμε σπίτι μας και τελικά αναγκαστήκαμε να πάμε και να νοικιάσουμε άλλη αίθουσα. Ενώ είχε ερωτηθεί για την κοπή της πίτας δεν ήρθε στο διοικητικό συμβούλιο κανένα θέμα". 


Τη θέση του αναφορικά με την κριτική που δέχτηκε για έλλειψη ενημέρωσης, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης. Ειδικά για τις συναντήσεις είπε "κάποιες συναντήσεις θα τις κάνει π.χ. η διοικητική επιτροπή και κάποιες συναντήσεις θα τις κάνει το διοικητικό συμβούλιο. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε παντού 21 άτομα. Εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει πλέον είναι το Επιμελητήριο να γίνεται γνωστό για τις δράσεις του και πραγματικά τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε δείξει πόσο το Επιμελητήριο βγαίνει μπροστά, πόσο το Επιμελητήριο θα είναι πρωταγωνιστής. Άκουσα κάποια πράγματα από την αντιπολίτευση, τα λαμβάνω υπόψη μου συνεχίζουμε για να κάνουμε το Επιμελητήριο πρωταγωνιστή". 


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Το Κέντρο Διαμεσολάβησης που θέτει ως προτεραιότητα για το ΕΒΕΡ ο Αντώνης Γραβάνης, στηρίζει και ο Γιάννης Κιλτσίκης. Ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου με τον πρόεδρό του να λέει τα εξής: "Είμαστε το τέταρτο Επιμελητήριο στην Ελλάδα το οποίο το προχωράει και πιστεύουμε ότι λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στη δικαιοσύνη ότι η διαμεσολάβηση είναι ένας τρόπος για να κερδίζουνε χρόνο και χρήμα οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες και να μπορέσουν να σταθούν στην αγορά. 


Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν υποθέσεις οι οποίες υποχρεωτικά πάνε στη διαμεσολάβηση. Οπότε εμείς σαν Επιμελητήριο  ετοιμάζουμε αυτή τη δομή για να έχουν όφελος πρωτίστως τα μέλη μας αλλά η δομή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από οποιονδήποτε άλλο". Εκτίμηση του κου Γραβάνη είναι ότι το Κέντρο Διαμεσολάβησης θα εγκαινιαστεί εντός του ερχόμενου μήνα. 


Αντίδραση εκ μέρους του Γιάννη Κιλτσίκη υπήρξε, τέλος, και στο ζήτημα των αναθέσεων από το Επιμελητήριο σε επαγγελματίες. 
Εργασίες που ανατέθηκαν σε δύο επιχειρήσεις των Σαπών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον κο Κιλτσίκη να αναδεικνύει το όριο των 300 ευρώ για απευθείας αναθέσεις και να προτείνει να μη γίνεται καμία πράξη και καμία πρωτοβουλία πλην των εκτάκτων και αυτά σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί το Δ.Σ. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σημαντική η δήλωση της ΠτΔ  Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που επισημαίνουμε και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, ότι «εθνική προτεραιότητα στο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας,  να περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο γ