fbpx Οι ξενοδόχοι της Κομοτηνής ζητούν τουρίστες απ’τον Άη Βασίλη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:00
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

Οι ξενοδόχοι της Κομοτηνής ζητούν τουρίστες απ’τον Άη Βασίλη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ξενοδόχοι Ροδόπης
Τουρισμός

Αφού κανένας άλλος δεν προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση

Θανάσης Τσολάκης

Μόνο στον Άη Βασίλη μπορούν πλέον να στηρίξουν τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι της Κομοτηνής, που παρά το εορταστικό κλίμα των ημερών δεν βλέπουν ιδιαίτερες αλλαγές στα ταμεία και τις κρατήσεις τους.

Ένα μίνι γκάλοπ του «Χ» με τέσσερις διαφορετικούς ξενοδόχους της Κομοτηνής, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και φέτος τα ξενοδοχεία του νομού Ροδόπης θα φιλοξενήσουν λίγους Έλληνες που έρχονται στην πόλη για να επισκεφτούν συγγενείς και πιθανόν κάποιους Βούλγαρους τουρίστες.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα γκρουπ που επισκέπτονται την Κομοτηνή, είτε σταθμεύουν διασχίζοντας τη Θράκη, αλλά σίγουρα η κατάσταση που επικρατεί δεν συνιστά «τουριστική ανάπτυξη» για το Νομό Ροδόπης. Άλλωστε, όλοι οι τοπικοί φορείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό έχουν αναλύσει το ζήτημα παντί τρόπω και έχουν θέσει ως αιχμή του δόρατος το γεγονός ότι «η Κομοτηνή δεν πίνει νερό» από την πηγή που έχει δίπλα της και είναι φυσικά ο κάθετος άξονας Νυμφαία – Μακάζα, που ως γνωστόν καταγράφει τεράστια κινητικότητα, αλλά χωρίς οικονομικό αποτύπωμα για το νομό και την Κομοτηνή.

Στην Αθήνα συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού
Και ενώ στη Ροδόπη οι τουρίστες έχουν προ καιρού καταστεί είδος προς εξαφάνιση, στην Αθήνα συνεδρίασε για πρώτη φορά στα γραφεία του ΕΟΤ «το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσία του ΕΟΤ, με συμμετοχή περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας».

Από την περιφέρεια ΑΜΘ εκεί βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης και έχει ενδιαφέρον να καταγράψουμε, μερικά από τα συμπεράσματα-προτάσεις αυτής της συνεδρίασης, την εξέλιξη των οποίων θα παρακολουθήσουμε στο μέλλον.

Θέλουμε ποιοτικό τουρισμό 12 μηνών, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αυτή είναι η βασική στόχευση της στρατηγικής μας. Στο νέο μοντέλο που σχεδιάζουμε, η τουριστική πολιτική κάθε Περιφέρειας δεν αναπτύσσεται ανεξάρτητα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τους εθνικούς στόχους» είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ανέφερε πως «η διαρκής και ουσιαστική συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, όπως και με τους φορείς και τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα της χώρας μας, αποτελεί και προσωπικό μου στόχο γιατί μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει μια καλύτερη στρατηγική για την αναβάθμιση της αγοράς του τουρισμού, και η βιωσιμότητα αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κατ’ επέκταση οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία σήμερα».

«Η λέξη-κλειδί και στον τουρισμό είναι "συνέργειες". Αυτό ακολουθούμε στον ΕΟΤ, με τις Περιφέρειες, τους δήμους, τον ιδιωτικό τομέα» είπε ο γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκθέσεων του ΕΟΤ για το 2020 ανακοίνωσε μια καινοτομία της παρουσίας της Ελλάδας στο εξωτερικό:

«Στις 47 διεθνείς εκθέσεις του επόμενου χρόνου, μετά τη λήξη τους θα οργανώνονται workshops με εκπροσώπους των Περιφερειών και τουριστικών παραγόντων της εκάστοτε αγοράς, ώστε η ελληνική παρουσία να είναι παρεμβατική. Το πρώτο workshop θα γίνει στην έκθεση του Τελ Αβίβ τον Φεβρουάριο του 2020, με τη συμμετοχή και των 13 Περιφερειών».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές