fbpx Οι μικροί διασκεδάζουν και… ενημερώνονται στο «Δημοκρίτειο»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:00
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Οι μικροί διασκεδάζουν και… ενημερώνονται στο «Δημοκρίτειο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βιβλιοπαρουσίαση

Διαδραστικά παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ»

Στο βιβλιοχαρτοπωλείο Κομοτηνής «Δημοκρίτειο» οι βιβλιοπαρουσιάσεις έχουν… άποψη. Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, είτε πρόκειται για παιδική βιβλιοπαρουσίαση είτε για ενήλικο κοινό, όλοι περνούν όμορφα χάρη στο οικογενειακό περιβάλλον.

Έτσι έγινε και το περασμένο Σάββατο, όταν παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ» (εκδ. Ακυβέρνητες Πολιτείες) από την συγγραφέα του Χρύσα Καραμήτρου. Οι μικροί άκουσαν την συγγραφέα να λέει πολλές ιστορίες και μίλησαν μαζί της για πολλά. «Είχαμε δύο ελιές έξω από την τάξη μας […] μία μέρα, εκεί που κάναμε μάθημα ήρθε ένας μεγάλος πράσινος ωραίος παπαγάλος με μακριά ουρά». Κάπως έτσι ξεκίνησε την αφήγηση η συγγραφέας. Τα παιδιά ψυχαγωγούνταν και οι γονείς μπορούσαν είτε να παρακολουθήσουν κι εκείνοι την εκδήλωση είτε να πιουν έναν χαλαρό καφέ σε κάποιον από τους χώρους του βιβλιοπωλείου, σερβιριζόμενοι από τον μπουφέ που πάντα φροντίζει να υπάρχει στον χώρο η Ιωάννα Δεμιράκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο νεαρός παπαγάλος Σαν Αλ Σουρ μετά από ένα δύσκολο κι επικίνδυνο ταξίδι ξυπνάει στην όμορφη Ρεματιά, χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο του. Το τροπικό δάσος, όπου μεγάλωσε, καταστράφηκε από τους ανθρώπους και τον πόλεμο. Τώρα πια ο Σαν Αλ Σουρ επιθυμεί μια ήρεμη κι αρμονική ζωή με τους κατοίκους της Ρεματιάς, κάτι που αρχικά δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς οι περισσότεροι αντιδρούν στην παρουσία του. Στις δυσκολίες θα του συμπαρασταθεί η καλόκαρδη και θαρραλέα δεκαοχτούρα, Κοκτώ Ντεκαοκτώ, που θα πάρει αμέσως το μέρος του. Δυναμική και δίκαιη, εξίσου περιθωριοποιημένη όμως από τους κατοίκους της Ρεματιάς, αποδιωγμένη και ξένη στον ίδιο της τον τόπο, θα υπερασπιστεί τον παπαγάλο μέχρι το τέλος.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Χρύσα Καραμήτρου κατάγεται από την Αδριανή Δράμας. Γεννήθηκε από μετανάστες γονείς στο Έσλιγκεν της Γερμανίας, αλλά σύντομα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έπειτα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε θέματα Εκπαίδευσης και Κοινωνικού Αποκλεισμού. Από το 2007 ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως δασκάλα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί για εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα σε περιοδικές εκδόσεις και στο διαδίκτυο. Το βιβλίο «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ» είναι το πρώτο της παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προτροπή των προέδρων των επιμελητηρίων ΑΜΘ στον περιφερειάρχη « να γίνει Τζιτζικώστας»,  ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα του συναδέλφου του για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που  πλήττονται απ