fbpx Οι γονείς του Θρυλορίου έπαιξαν θέατρο για τα παιδιά τους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Οι γονείς του Θρυλορίου έπαιξαν θέατρο για τα παιδιά τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θρυλόριο
Θεατρική παράσταση
Χρυσάνθη Μπαξεβάνη
Χρύσα Μαυρίδου

Δεν περίμεναν μία μικρή θεατρική παράσταση να είναι τόσο δύσκολη, ένωσαν δυνάμεις με τις νηπιαγωγούς όλοι οι γονείς

Διαφορετική σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει, ήταν η τελική γιορτή στο νηπιαγωγείο του Θρυλορίου. Πέρσι, στο νηπιαγωγείο, οι μαθητές μαζί με τις νηπιαγωγούς είχαν ‘ανεβάσει’ επί σκηνής έναν ποντιακό γάμο, κερδίζοντας το χειροκρότημα των γονέων.

Φέτος, όμως, έγινε κάτι διαφορετικό. Νηπιαγωγοί και γονείς συναποφάσισαν …οι γονείς να ανέβουν επί σκηνής και να παρουσιάσουν μία παράσταση για τα μικρά τους παιδιά, μπαίνοντας στην θέση τους. Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, η γιορτή χωρίστηκε σε δύο μέρη – στο πρώτο οι γονείς έπαιξαν θέατρο για τα παιδιά και στο δεύτερο τα παιδιά παρουσίασαν την δουλειά που έκαναν φέτος στο νηπιαγωγείο, με την μορφή παιχνιδιών.

Χαρούμενες οι νηπιαγωγοί
Χαρούμενες ήταν οι νηπιαγωγοί Χρυσάνθη Μπαξεβάνη και Χρύσα Μαυρίδου, δίνοντας τα εύσημα στους γονείς που ανέλαβαν εκείνοι το ρόλο των ηθοποιών. Μιλώντας στον «Χ» η κα Μαυρίδου έκανε λόγο για μία χρονιά «γεμάτη όμορφα πράγματα και δράσεις», ενώ για το θεατρικό καθαυτό είπε ότι οι γονείς αντιλαμβάνονται «το ότι δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να ανέβουν στην σκηνή για να κάνουν ένα θεατρικό. Εμείς τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό που έκαναν – ήταν σύμμαχοί μας σε όλη την χρονιά στην προσπάθειά που κάναμε για το νηπιαγωγείο».
Οι «αγχωμένοι» γονείς πήραν το μάθημά τους

Σίγουρα πήραν το μάθημά τους οι γονείς, για το ότι δεν είναι εύκολο να πεις έστω και μία απομνημονευμένη κουβέντα μπροστά σε κοινό, πόσω δε μάλλον σε μορφή θεατρικής παράστασης. Δεκαεπτά γονείς σε ρόλο ηθοποιών και κάποιοι άλλοι στα υπόλοιπα θεατρικά πόστα, παρουσίασαν στα παιδιά τους μία παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού «το δέντρο που έδινε», όπως μας ενημερώνει η γονέας Λίλιαν Μπούτση. Όπως είπε, προσπάθησαν να διαμορφώσουν κατάλληλα το παραμύθι για τα παιδιά τους, προκειμένου αυτά να διασκεδάσουν και οι ίδιοι να δουν «το πώς αισθάνονται τα παιδιά μας, όταν ανεβάζουν ένα θεατρικό».

Θυμάται ότι πέρσι έκαναν παράσταση οι μικροί, για να πει «φέτος είπαμε να κάνουμε μία παράσταση εμείς οι μεγάλοι, για να την δείξουμε στα παιδιά», ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου Γιάννης Χονδρός, μη κρύβοντας ότι η προετοιμασία εμπεριείχε συναντήσεις ένα μήνα πριν την ...πρεμιέρα. «Είναι αγχωτικό, είναι η πρώτη μας φορά, δεν το έχουμε ξανακάνει», πρόσθεσε.

Δεν γνωρίζουμε εάν κέρδισε το όσκαρ του α’ γυναικείου ρόλου, αλλά σίγουρα κερδίζει το βραβείο της πιο αγχωμένης μητέρας – ηθοποιού η Θέκλα Κογκίνου. Είχε αναλάβει τον απαιτητικό ρόλο του πνεύματος της αγάπης και δεν έκρυψε, λίγο πριν ‘ανέβει’ στην σκηνή: «Έχω πάρα πολύ άγχος – ευτυχώς η κόρη μου μού λέει ότι θα είναι από κάτω για να με εμψυχώνει και να χτυπάει παλαμάκια». Μάλιστα, αυτή η διαδικασία είναι βιωματική για την ίδια, καθόσον, όπως μας διηγείται, «είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναπιέσω την κόρη μου να πάρει μέρος σε καμία θεατρική παράσταση – δεν το περίμενα ότι θα είναι τόσο αγχωτικό και πιεστικό», μεταφέροντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα προς τους υπόλοιπους γονείς να μην είναι υπερβολικά πιεστικοί προς τα παιδιά τους, καθώς εάν οι ίδιοι ως ενήλικες αγχώνονται, το συναίσθημα του άγχους θα είναι ακόμη πιο μεγάλο για τους μικρούς. «Πριν από αυτήν την θεατρική παράσταση είχα άλλη νοοτροπία, που πλέον θα την αλλάξω», διαμηνύει.

Όλοι οι γονείς ευχαρίστησαν τις νηπιαγωγούς του σχολείου για το μεράκι τους.

Όσον αφορά στην παράσταση καθ’ αυτή, έχοντας παρακολουθήσει και την περσινή που ‘ανέβασαν’ τα παιδιά, θα περιοριστούμε να καταγράψουμε ότι …οι μικροί τους έβαλαν τα γυαλιά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φρονιμότερο και πιο συνετό πολιτικά και διπλωματικά,  είναι να υπάρχουν έστω και αποτυχημένες διερευνητικές επαφές,  αλλά και ανεπιτυχείς προσπάθειες διαλόγου,  παρά εντάσεις,  πολεμικές ιαχές,  καθώς και αδ