ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, εκλάπη μηχανάκι, μία ακόμη απόπειρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κικίδιο
Διαρρήξεις
Κλοπές

Οι κάτοικοι της περιοχής Κικιδίου είχαν ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα την αστυνομία για αγνώστους που κινούνται με στόχο να πραγματοποιήσουν κλοπές και διαρρήξεις

Δήμητρα Συμεωνίδου

Οι φόβοι των κατοίκων της περιοχής Κικιδίου για αγνώστους που κινούνται με στόχο να πραγματοποιήσουν κλοπές και διαρρήξεις, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν. Ένα μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο σε κοινόχρηστο χώρο στη συνοικία των εργατικών, εκλάπη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ έγινε ακόμη μία απόπειρα κλοπής δικύκλου.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ενημερώσει την αστυνομία για αγνώστους που κινούνται με στόχο να πραγματοποιήσουν κλοπές και διαρρήξεις ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Όλα αυτά στον απόηχο των διαρρήξεων που έγιναν τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, σε σπίτια στο Ροδίτη.

Τέσσερις ήταν οι διαρρήξεις που είχαν καταγγελθεί στην αστυνομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του "Χ" οι διαρρήκτες είχαν αποπειραθεί να μπουν σε τουλάχιστον ένα ακόμη σπίτι στο Ροδίτη, αλλά ανεπιτυχώς. Από τα τέσσερα σπίτια είχαν αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.

Τις βραδινές ώρες εκείνης της ίδιας μέρας, η αστυνομία είχε κληθεί και στην περιοχή του Κικιδίου, μετά από καταγγελίες περίοικων για άγνωστο που προσπαθεί να διαρρήξει σταθμευμένα οχήματα. Ξημερώματα Κυριακής 4 Νοεμβρίου άγνωστο άτομα είχε θεαθεί να κινείται ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα αναζητώντας σε αυτά οτιδήποτε αξίας.

Η  παρουσία όμως ενός περίοικου απέτρεψε τότε τη διάρρηξη. Τότε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Κικιδίου που είχαν πληροφορηθεί για τις διαπραχθείσες διαρρήξεις στο Ροδίτη εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Η ανησυχία τους αυτή επιβεβαιώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά, όταν πληροφορήθηκαν πως εκλάπη μηχανάκι στα εργατικά του Κικιδίου. Οι δράστες, άγνωστο πως, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το μηχανάκι και να το αφαιρέσουν. Τόσο ο κάτοχος όσο και γείτονες διαπίστωσαν την κλοπή το πρωί, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε έγινε μία ακόμη απόπειρα κλοπής στην ίδια γειτονιά. Μία γυναίκα άκουσε τη φασαρία και βγαίνοντας στο μπαλκόνι είδε κάποιους να προσπαθούν να αφαιρέσουν μηχανή. Οι φωνές της τους έτρεψε σε φυγή, ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία, αλλά δεν κατάφερε να συλλάβει κάποιον. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας θα είναι το  κείμενο που θα συνυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μνημόνιο με τη Λιβύη,  σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών,  όπως αναφέρει  το πρακτορείο Reute