fbpx Οι φοιτητές στο πλευρό των Αγίων Θεοδώρων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Οι φοιτητές στο πλευρό των Αγίων Θεοδώρων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαζάρ
Φιλανθρωπία
Εθελοντισμός
Σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι
Φοιτητές
ΤΕΦΑΑ
Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης

Φοιτήτρια Κοινωνικής Διοίκησης Αρετή Χατζηβασιλείου: «Γεμίζουμε δημιουργικά την καθημερινότητα των παιδιών»

Και σήμερα Παρασκευή 10:00-21:00 το μπαζάρ στήριξης του συλλόγου μέριμνας

Διονύσης Βοργιάς

Σε αυτούς τους φοιτητές λέμε ...ναι! Γιατί επέλεξαν να εξασκήσουν τα μελλοντικά τους επαγγέλματα, σε έναν από τους πιο δραστήριους και καίριας σημασίας συλλόγους της περιοχής, τον σύλλογο μέριμνας Άγιοι Θεόδωροι.


Προέρχονται από τη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής-Αθλητισμού και από το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ευαισθητοποιημένοι στα θέματα της αναπηρίας, επέλεξαν το επάγγελμά τους, με γνώμονα την αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο. Οι Στέφανος Μανωλαράς και Ιουλία Μεσσήνη, τεταρτοετείς φοιτητές ΤΕΦΑΑ, και οι Αρετή Χατζηβασιλείου, Ζηνοβία Κάππα, Αγγελική Κατσαρού, Δέσποινα Βασιλειάδου, επίσης τεταρτοετείς φοιτήτριες Κοινωνικής Διοίκησης, δίνουν το καλό παράδειγμα.


Στο ΤΕΦΑΑ λειτουργεί ειδικότητα σχεδιασμένη για τα άτομα με αναπηρία, η ειδικότητα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και δραστηριότητας. «Ασχολούμαστε με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και με κινητικά προβλήματα, καρκινοπαθείς κ.α. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μέσω της γυμναστικής», μας πληροφορεί ο Στέφανος, ο οποίος επέλεξε να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα, ορμώμενος από τη ζωή του. 


«Έχω ένα μέλος της οικογένειάς μου που έπασχε από κινητικά προβλήματα, δηλαδή το είχα ζήσει από μικρός, γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό τον κλάδο», μας εξηγεί σχετικά.


Παράλληλα, στην Κοινωνική Διοίκηση λειτουργεί κατεύθυνση ειδικής αγωγής, για την οποία μας μιλάει η Αρετή. «Επέλεξα την ειδική αγωγή, όπως και οι συμφοιτήτριές μου, γιατί μας αρέσει το σκεπτικό αυτής της κατεύθυνσης. Υπήρχαν κι άλλες επιλογές, αλλά επιλέξαμε και οι τέσσερις την ειδική αγωγή, κι έτσι τοποθετηθήκαμε στον σύλλογο», εξηγεί, ενώ για το πως βοηθούν τα παιδιά αναδεικνύει ότι «ασχολούμαστε με τα παιδιά, φτιάχνουμε δημιουργικές ομάδες απασχόλησης, μαγειρικής, βγαίνουμε βόλτες, και γενικά προσπαθούμε να γεμίζουμε την καθημερινότητα των παιδιών δημιουργικά. 


Επομένως, οι φοιτητές ΤΕΦΑΑ και κοινωνικής διοίκησης συνεργάζονται αρμονικά, μαζί με τους εθελοντές, τα μέλη και φυσικά τους επαγγελματίες του συλλόγου, προσδοκώντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά των Αγίων Θεοδώρων.


ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Μέριμνας Άγιοι Θεόδωροι, διοργανώνει πασχαλινό μπαζάρ, για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας. Πάντα «καρδιά» του συλλόγου και κινητήριος δύναμη ήταν και συνεχίζουν να είναι οι εθελοντές του, ανώνυμοι και επώνυμοι, που στηρίζουν οικονομικά ανάλογα με τις δυνάμεις τους.


Από χθες Πέμπτη 22 Μαρτίου μέχρι και σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία θα βρείτε τον πιο ...πασχαλινό πάγκο. Από τις 10:00 μέχρι τις 21:00, ο σύλλογος είναι εκεί, και σας προσφέρει τις πιο συμβολικές λαμπάδες της πόλης, κατασκευασμένες από τα παιδιά του συλλόγου και τους εθελοντές. Με τρία ή πέντε ευρώ ή όσα τραβάει η καρδιά και το πορτοφόλι σας, μπορείτε να στηρίξετε το αξιέπαινο έργο του συλλόγου.


Για το φετινό μπαζάρ μας ενημερώνει η αντιπρόεδρος του συλλόγου Βάσω Μπιλμπέρη, που πάνω από όλα είναι μητέρα. «Αγοράζοντας μια λαμπάδα, ενισχύετε το έργο του συλλόγου. Έχουμε σημαντική προσέλευση από τον κόσμο, κι ευχαριστούμε καθέναν ξεχωριστά γι’ αυτή την κίνηση αγάπης, που γίνεται τόσα χρόνια προς τον σύλλογό μας. Συνεχίζουμε το έργο μας με δύναμη, οργανώνουμε τη μονάδα φιλοξενίας που είναι σε στάδιο αποπεράτωσης κι ευελπιστούμε ότι με τη νέα χρονιά θα είμαστε στο νέο μας χώρο», αναδεικνύει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην