fbpx Οι επαφές της Μαρίας Σοφιανού και του Γιάννη Τζαμπάζη στο Παρίσι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ

Οι επαφές της Μαρίας Σοφιανού και του Γιάννη Τζαμπάζη στο Παρίσι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαρία Σοφιανού
ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής
Γιάννης Τζαμπάζης

Συναντήσεις με εκπροσώπους της οργάνωσης Θυγατέρες της Πηνελόπης και ΑΧΕΠΑ

Ιδρύθηκε νέο τμήμα Θυγατέρων Πηνελόπης στο Παρίσι, το δεύτερο γυναικείο τμήμα στην Ευρώπη μετά από αυτό της Στουτγκάρδης. Το Τμήμα  επισκέφθηκε κατόπιν έγκρισης  από τα κεντρικά της Οργάνωσης η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον,  η Liaison Ελλάδος Μαρία Σοφιανού Τζαμπάζη προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα οργανωτικά του νέου τμήματος, να μοιραστεί μαζί τους τις σκέψεις τους ως προς τις δράσεις που προγραμματίζουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες. Αποτελείται από εξαιρετικά αξιόλογες Ελληνίδες που μένουν μόνιμα στο Παρίσι, πολύ μορφωμένες, εργαζόμενες σε πρεσβείες, σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και ως εκ τούτου έχουν πρόσβαση σε κέντρα αποφάσεων γεγονός πολύ σημαντικό για την χώρα μας.  


Το νέο τμήμα λοιπόν, έχει όλα τα εχέγγυα ότι θα πάει πολύ καλά και αυτό βέβαια μας χαροποιεί αφού οι Ελληνίδες αυτές θα εργαστούν για την εκπλήρωση των σκοπών της Οργάνωσης  που είναι κυρίως η προαγωγή του  Ελληνισμού.  Άλλωστε όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η κα Σοφιανού Τζαμπάζη, στο Παρίσι οι Έλληνες είναι πολύ αγαπητοί, η δε ελληνική παρουσία είναι αξιοσημείωτη αφού ζουν περισσότεροι από 40.000 Έλληνες εκεί. Όπου υπάρχει ελληνισμός καλό είναι να υπάρχει τμήμα της Οργάνωσης, με ανθρώπους που θα εργάζονται για το καλό της  χώρας μας.
Τα νέα μέλη έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αλλά και για τη Θράκη, πολλές από αυτές δε, έχουν έρθει στην Κομοτηνή και εξέφρασαν την επιθυμία να την  επισκεφθούν  ξανά. 


Συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος ΑΧΕΠΑ Παρισίων Γιώργο Μάρκου χειρουργό γυναικολόγο είχε και ο Γιάννης Τζαμπάζης, πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ «Ορφέας» Κομοτηνής. Ο δύο πρόεδροι είναι και συντοπίτες Ηπειρώτες αφού ο κος Μάρκου, έλκει την καταγωγή του από το Σούλι.
Όλα τα τμήματα της Ελλάδας έχουν πλέον προγραμματίσει τις εκδηλώσεις και τις φιλανθρωπικές τους δράσεις για το προσεχές διάστημα. 


Όσον αφορά το τμήμα των Νηρηίδων Θυγατέρων Πηνελόπης Κομοτηνής, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου θα φέρει για άλλη μια χρονιά την κινητή μονάδα μαστογραφίας του Θεαγενείου στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στις Σάπες. Η πρόεδρος του Τμήματος κα Ελπινίκη Μπλεκάτση, με το διοικητικό συμβούλιο έχουν κάνει μεγάλη κινητοποίηση ώστε να εξυπηρετηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός γυναικών. Θα ακολουθήσει συνέντευξή της στην οποία θα αναφερθεί λεπτομερειακά στο θέμα. Η κινητή μονάδα το ίδιο Σαββατοκύριακο, θα σταθμεύσει και  στην πόλη της Ξάνθης όπου θα συνεργαστούν με το τμήμα Αρσινόη και την πρόεδρό του Πέλα Βώβου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές