fbpx Οι έλεγχοι των 54 τελωνειακών στα σύνορα και τα ευρήματα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 2.500 ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι έλεγχοι των 54 τελωνειακών στα σύνορα και τα ευρήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελωνείο Κήπων
Λαθρεμπόριο

Αθ. Γρηγορίου: Επί των ημερών μου εντοπίσαμε χρυσό 35 κιλά, 20 κιλά ηρωίνη, 200.000 ευρώ κ.ά.


Περισσότερο προσωπικό απαιτεί η αποδοτική χρήση του συστήματος X-Ray

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η τελευταία επιτυχία των τελωνειακών που υπηρετούν στον σταθμό των Κήπων Έβρου αφορά 2.500 παραποιημένα προϊόντα. Καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα 12 Μαρτίου και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αποδοτικών ελέγχων που διεξάγονται σε όλα τα φορτία και τους ανθρώπους που εισέρχονται και εξέρχονται από το σημείο.  


Η μεγάλη ποσότητα παραποιημένων προϊόντων "πιάστηκε" την Δευτέρα 12 Μαρτίου στο τελωνείο των Κήπων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Κήπων, κατόπιν υπόδειξης του συστήματος ανάλυσης κινδύνου, σε φορτηγό με πινακίδες κυκλοφορίας της Π.Γ.Μ.Δ. το οποίο πραγματοποιούσε είσοδο στην Ελλάδα προερχόμενο από Τουρκία, βρέθηκαν εντός του φορτίου του, 2.500 περίπου τεμάχια παραποιημένων προϊόντων (μπλούζες, γυναικείες τσάντες, κλπ) επώνυμων εταιρειών. Άμεσα δείγματα από τσάντες και ρούχα που έφεραν τα σήματα γνωστών εταιρειών, όπως Puma, Adidas, Polo, Gucci, εστάλησαν για επιβεβαίωση της πλαστότητας στις εταιρείες.

Οι υποψίες των τελωνειακών περί της πλαστότητας των μεταφερόμενων προϊόντων, επιβεβαιώθηκαν και επίσημα και έτσι τα προϊόντα δεσμεύθηκαν για καταστροφή. Όπως είπε μιλώντας στον "Χ" ο διευθυντής του Τελωνείου Κήπων Αθανάσιος Γρηγορίου πρόκειται για τελωνειακή παράβαση στην οποία  επικρέμεται πρόστιμο 5.000 ευρώ. Το ποσό αυτό επιβλήθηκε στην μεταφορική εταιρεία.


Σήμερα στο Τελωνείο Κήπων υπηρετούν 54 υπάλληλοι, αριθμός επαρκώς αυξημένος σε σχέση με το παρελθόν, όμως οι ανάγκες είναι αυξημένες, αφού στόχος είναι ο περιορισμός της παράνομης διακίνησης προϊόντων και ανθρώπων. "Επί των ημερών μου εντοπίσαμε χρυσό 35 κιλά, ναρκωτικά 20 κιλά ηρωίνη, 200.000 ευρώ κ.ά.", μας λέει ο κος Γρηγορίου εκθέτοντας ορ

ισμένα από τα ευρήματα που κατά καιρούς έχουν αναδείξει οι στοχευμένοι έλεγχοι των τελωνειακών στο συνοριακό σημείο. 
Περισσότερο προσωπικό όμως απαιτεί η αποδοτική χρήση του συστήματος X-Ray. Το τέταρτο από τα συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα X-RAY που παρέλαβε η ΑΑΔΕ τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2017 για την θωράκιση του τελωνείου των Κήπων. Διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τα στελέχη της τελωνειακής υπηρεσίας και δίνει την δυνατότητα να εντοπίζουν ακόμα ευκολότερα προϊόντα κάθε είδους, που επιχειρείται να μπουν ή να φύγουν λαθραία από τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, είναι ικανό να ελέγχει οχήματα και εμπορευματοκιβώτια μήκους έως 20 μέτρα, πλάτους έως 2,6 μέτρα και ύψους τουλάχιστον 4,5 μέτρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με διαπερατότητα τουλάχιστον 290 mm ατσάλι και με ικανότητα πλήρους διαχωρισμού, με διακριτή και πραγματική απεικόνιση του ελεγχόμενου φορτίου σε οργανικά ανόργανα και μικτά υλικά. Για να αποτελέσει όμως ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, απαιτείται η υποστήριξή του και από επαρκές προσωπικό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κυβέρνηση  και υπουργοί, προσπαθούν  να δώσουν μία άκρως ενθαρρυντική και αισιόδοξη εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα με δόσεις και  με σταδιακές βελτιώσεις σε  εστίαση και   διασκέδαση.