fbpx Οι ΑΧΕΠΑ σχεδιάζουν ένα «Εθνικό project» για τη Θράκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017 - 11:00
Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι ΑΧΕΠΑ σχεδιάζουν ένα «Εθνικό project» για τη Θράκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής
Στάθης Κεφαλίδης

Στην Ξάνθη θα γίνει το 19ο Συνέδριο των ΑΧΕΠΑ 

Την επανεκλογή του στη θέση του αντικυβερνήτη Ελλάδος της φιλανθρωπικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ κατάφερε ο Κομοτηναίος Στάθης Κεφαλίδης, κάνοντας χρήση του δικαιώματος 1+1 θητειών στη συγκεκριμένη θέση. 


Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο κος Κεφαλίδης παρουσίασε για άλλη μία φορά το έργο των ΑΧΕΠΑ, που αποτελείται από 40.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Εξήγησε τους στόχους της οργάνωσης, που έρχεται πλέον σε ευθεία επαφή με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των ΗΠΑ, όπου είναι και η έδρα της, δίνοντας μάλιστα και την είδηση ότι οι ΑΧΕΠΑ σχεδιάζουν ένα «Εθνικό project» για τη Θράκη. 


«Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ έχει ένα και μοναδικό στόχο, να αναδεικνύει τον ελληνισμό και τις αξίες του και αυτό το καταφέρνει πολύ καλά 95 χρόνια τώρα, γιατί μπορεί και βλέπει τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, οι εκπρόσωποί μας μπορούν και συναντιούνται με τους γερουσιαστές για να συζητήσουν τα θέματα της Ελλάδος όπως είναι η Κύπρος όπως είναι η Μακεδονία, όπως είναι τα μάρμαρα, όπως είναι η Θράκη όπως είναι ζητήματα της Ελλάδος και η κρίση που περνάει. Είναι μια σειρά από ζητήματα τα οποία περνούν στην ατζέντα της ΑΧΕΠΑ και τα συζητάει και με την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και με τις ηγεσίες των τοπικών κυβερνήσεων» εξήγησε κατ’ αρχήν ο κος Κεφαλίδης. Συνεχίζοντας περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, που έχει ως εξής: «Το κάθε τμήμα λειτουργεί σαν ένα κύτταρο της ΑΧΕΠΑ, το οποίο κοιτάει τι γίνεται στην τοπική κοινωνία και κοιτάει πρώτα από όλα τα μέλη της ΑΧΕΠΑ που μπορούν να βοηθήσουν, είτε με δικές τους χορηγίες, είτε χορηγίες τις οποίες μαζεύουν από την κοινωνία, είτε όταν υπάρχει ένα πολύ μεγάλο project.

Για παράδειγμα, στον Ευαγγελισμό έφτιαξαν αυτό που λένε εθνικό project. Έφτιαξαν μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όταν είδαν ότι με την κρίση πολλοί γιατροί δεν έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στις βιβλιοθήκες γιατί έχουν πολύ ακριβές συνδρομές. Αποφασίσαμε αυτό σαν οργάνωση να το κάνουμε εθνικό project. Το πήγαμε στην Αμερική, εγκρίθηκε  -αυτό σημαίνει ότι από όλο τον κόσμο, όλα τα μέλη της ΑΧΕΠΑ βάζουν λεφτά για να γίνει αυτή η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον Ευαγγελισμό- και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες γιατρούς σε όλα τα επίπεδα να μπορούν δωρεάν πλέον να παίρνουν όλα αυτά τα συγγράμματα μέσα από αυτή τη βιβλιοθήκη»


Στη δική μας περιοχή, είπε ο κος Κεφαλίδης δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη κάποιο εθνικό Project, όμως υπάρχουν προτάσεις: «Μέχρι τώρα  στην περιοχή μας δεν μας ήρθε κάτι το οποίο να μπορεί να γίνει σε εθνικό πρόγραμμα, αλλά θεωρώ ότι δουλεύονται 2-3 προτάσεις ώστε να αποτελέσουν ένα πρόγραμμα που θα το πάμε στην Αμερική. Όταν γίνει πρόγραμμα ΑΧΕΠΑ ένας από το Ντάλας μπορεί να έρθει και να βάλει 10.000 ευρώ γιατί ουσιαστικά το διαδίδεις σε όλα τα μέσα, 40.000 email, συνέχεια στέλνεις σε όλο τον κόσμο και τους λες ότι υπάρχει αυτό το πρόγραμμα, αυτή η ανάγκη, έχει τη σφραγίδα της ΑΧΕΠΑ και μπορείς να μαζέψεις πολύ εύκολα και γρήγορα -αν είναι σωστό- και 10 και 20 και 40.000 ευρώ. Μας ήρθαν προτάσεις αλλά μέχρι τώρα αυτές οι προτάσεις είναι προτάσεις που είτε μπορούν να ενταχθούν σε άλλα προγράμματα ευρωπαϊκά είτε να χρηματοδοτηθούν από τα υπάρχοντα τα οποία υπάρχουν τα εθνικά. Θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα μπορούμε και εμείς να πάρουμε εθνικό πρόγραμμα και να το πάμε έξω».


Ο κος Κεφαλίδης εξήγησε ότι στόχος της ΑΧΕΠΑ είναι να καλύψει όλη την Ελλάδα. Σήμερα αριθμεί 36 παραρτήματα, αλλά ο στόχος είναι η πλήρης κάλυψη, ώστε τα αποτελέσματα του έργο της οργάνωσης να φτάνουν παντού. 


Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ έχει εντοπίσει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα, και αυτοί είναι οι εξής: «Αυτή την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται δύο πράγματα: πρώτα επενδύσεις και επίσης χρειάζεται να σταματήσουμε το να φεύγουν τα μυαλά έξω. Φεύγουν τα καλύτερα μυαλά μας έξω αλλά και οι άνθρωποι που ζουν εδώ αυτή την ώρα ψάχνουν να βγουν επαγγελματικές διεξόδους στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν επενδύουν το μυαλό τους εδώ γιατί δεν έχουν ευκαιρίες, δεν υπάρχουν επενδύσεις».
Τέλος, ο κος Κεφαλίδης ενημέρωσε ότι το 19ο συνέδριο των ΑΧΕΠΑ θα γίνει στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δύσκολου πάλι καλοκαιριού τουριστικά στην ΑΜΘ, εξαγγέλθηκε με το κυβερνητικό-πολιτικό- αυτοδιοικητικό «αλαλούμ»,  ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης μας,  με το αδικαιολόγητ