fbpx Ο Τζερόνιμο Στίλτον αρέσει στα παιδιά
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017 - 11:01
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ

Ο Τζερόνιμο Στίλτον αρέσει στα παιδιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βιβλία
Βιβλιοπαρουσίαση
Κομοτηνή
Βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης

Αποδέχθηκε την πρόσκληση των Βιβλιοπωλείων Βαφειάδη για να επισκεφτεί την Κομοτηνή

Άφησε για λίγο το σπίτι του στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό, και αποδέχθηκε την πρόσκληση των Βιβλιοπωλείων Βαφειάδη για να επισκεφτεί την Κομοτηνή.


Είναι ο Τζερόνιμο Στίλτον δημοσιογράφος, που σπούδασε Ποντικολογία, φιλολογία των Τρωκτικών, καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία και διευθύνει την «Ηχώ των Τρωκτικών», την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου και χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς σε απίθανες περιπέτειες, δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και στις αδυναμίες των άλλων, επιδεικνύει σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη.


Η επαφή με το κοινό της Κομοτηνής έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαρτίου στην Λέσχη Κομοτηναίων για να μας παρουσιάσει τη νέα σειρά βιβλίων του, με τίτλο ΠΟΝΤΙΚΙΝΓΚ!


H σύλληψη και η δημιουργία της σειράς βιβλίων του Τζερόνιμο Στίλτον ανήκει στην Ιταλίδα Elisabetta Dami και ο εκδοτικός οίκος που τον ανέλαβε ήταν οι Edizioni Piemme of Milan το 2000. Μέσα στα χρόνια, τα βιβλία παρουσιάζουν πλέον τον συγγραφέα με το ψευδώνυμο/όνομα του Τζερόνιμο Στίλτον, του ποντικού, ο οποίος εμφανίζεται σε όλες τις παρουσιάσεις των βιβλίων, ανάμεσά τους και αυτή που έγινε στην Κομοτηνή.


Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 40 τίτλοι βιβλίων με τις ιστορίες του, ενώ οι ιστορίες του έχουν μεταφραστεί σε 45 γλώσσες! Έχει λάβει πολλές διακρίσεις για τα βιβλία του, μεταξύ των οποίων το βραβείο Πόντιτζερ για τον τίτλο  "Τα μυστήρια του χαμένου θησαυρού"


ΠΟΝΤΙΚΙΝΓΚ: Σειρά βιβλίων για παιδιά από 7 ως 12 ετών


Στο μακρινό Βορρά, σε ένα μυστηριώδες αρχιπέλαγος, ζει ένας λαός τρωκτικών που δε φοβάται τίποτα, εκτός από τους δράκους… Οι Ποντίκινγκ! Είναι όλοι ψηλοί, γεροδεμένοι και θαρραλέοι, όλοι εκτός από τον Τζερόνιμορντ. Αυτός είναι ο διανοούμενος του χωριού και το όνειρό του είναι να καταφέρει να κερδίσει ένα κράνος των Ποντίκινγκ και… την καρδιά της όμορφης Τουρφίνας!


ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΖΕΡΟΝΙΜΟΡΝΤ;
Είναι ένας ποντικός διανοούμενος. Δεν είναι καθόλου γυμνασμένος. Είναι όμως πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί την οικογένεια και τους φίλους του απέναντι στους δράκοντες, τους τρομερούς γίγαντες δράκους!


1. ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ!
Στο Ποντικοφιόρδ έχει σημάνει συναγερμός: η Ποντικοζίλντα, η γυναίκα του αρχηγού και η μόνη που μπορεί να μαγειρέψει τον πεντανόστιμο ποντικινγκοχυλό, πάσχει από ποντικινγκοσυνάχι. Μέχρι να γίνει καλά, τέρμα τα περίφημα δείπνα των Ποντίκινγκ. Ο Τζερόνιμορντ ξεκινά αμέσως για να φέρει το γιατρικό αλλά πολύ σύντομα βρίσκεται μουσούδα με μουσούδα με… τους τρομερούς Δράκοντες!


2. ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ!
Ο σπουδαίος ήρωας Μουσκ Ου Λος ο Γενναίος έχει έναν και μόνο στόχο: να κάνει τον Τζερόνιμορντ αληθινό Ποντίκινγκ! Για να αποδείξει την αξία του, ο διανοούμενος ποντικός πρέπει να καταφέρει να πάρει… το δόντι ενός δράκου! Πριν συγκρουστεί όμως με τους τρομερούς δράκους, ο Τζερόνιμορντ θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει θυμωμένες κατσίκες, ορμητικούς χειμάρρους και απειλητικές καφέ αρκούδες! Θα καταφέρει άραγε να κατακτήσει το πρώτο του κράνος των Ποντίκινγκ;

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε