fbpx Ο Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων φροντίζει τα παιδιά του
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων φροντίζει τα παιδιά του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι
Νατάσα Λιβεριάδου

Νατάσα Λιβεριάδου: Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα


Το επόμενο βήμα για τον σύλλογο ατόμων με νοητική υστέρηση είναι η ανέγερση των οικίσκων αυτόνομης διαβίωσης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια οι άνθρωποι του συλλόγου ατόμων με νοητική υστέρηση Άγιοι Θεόδωροι Ροδόπης είδαν μετά από 35 χρόνια ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για τη νέα στέγη που κατασκευάστηκε σε οικόπεδο στο 6ο χλμ Κομοτηνής - Ιάσμου, όπισθεν του κέντρου Βράχος. Τα εγκαίνια της στέγης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουνίου και τα δάκρυα της προέδρου του συλλόγου Νατάσας Λιβεριάδου δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Η ίδια ευχαρίστησε διαχρονικά όλους όσους διετέλεσαν στα διοικητικά συμβούλια του συλλόγου, όσους είναι παρόντες αλλά και όσους απεβίωσαν. Μίλησε για ένα όνειρο πολλών ετών που γίνεται πραγματικότητα και αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια, τα οποία δεν σταματούν στην ανέγερση της κεντρικής μονάδας. 


"Αργήσαμε λίγο, αλλά σημασία έχει ότι έγινε η αρχή. Αυτό που εγκαινιάζουμε είναι το ξεκίνημα για να τελειώσουμε την μονάδα μας, αυτή την στέγη για την οποία εμείς οι Ροδοπίτες θα είμαστε υπερήφανοι γιατί φτιάξαμε έναν χώρο για ανθρώπους που έχουνε δικαίωμα στην ζωή, για ανθρώπους που θα έχουν μια αξιοπρεπή ζωή αν φύγουν οι γονείς τους", είπε η κα Λιβεριάδου και μνημόνευσε όλους όσους από το 1981 και έπειτα "με τον τρόπο τους βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ. Κάποιοι δεν υπάρχουν στην ζωή, δεν κατάφεραν να δουν το όνειρο. Ευχαριστώ τον κόσμο που ίσως δεν κατάλαβε το πιο σημαντικό που έκανε. Η Ροδόπη το πιο σημαντικό που έκανε είναι ότι κράτησε αυτόν τον σύλλογο όρθιο και καταφέραμε 37 χρόνια να έχουμε τα παιδιά μας σε ένα υγιεινό χώρο, με την εκπαίδευσή τους, με την κοινωνικοποίηση τους και δεν τα είχαμε εγκλωβισμένα στο σπίτι".


Το επόμενο βήμα για τον σύλλογο ατόμων με νοητική υστέρηση Άγιοι Θεόδωροι Ροδόπης είναι η ανέγερση των οικίσκων αυτόνομης διαβίωσης. "Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε την επέκταση των 100 τετραγωνικών με μια αίθουσα που θα είναι η καθημερινότητά τους, τα γραφεία των επιστημόνων και το πρώτο σπίτι. Πιστεύω αν είμαστε γεροί και με την θέληση και την δύναμη που έχουμε όλοι μας θα συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το όνειρο και θα ξαναγιορτάσουμε εδώ την ολοκλήρωσή του". 


Στην κεντρική αίθουσα του κεντρικού κτιρίου που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο δόθηκε το όνομα του μεγάλου δωρητή Νικόλαου Κάρρα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κληροδότησε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, με το οποίο έγινε δυνατή η κατασκευή του κεντρικού κτιρίου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που είχαν καθυστερήσει την υλοποίηση. Αυτόν τον δωρητή και κάθε άνθρωπο που πρόσφερε διαχρονικά για τον σύλλογο, ευχαρίστησε η κα Λιβεριάδου.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε τα εγκαίνια και βλέποντας γύρω του δακρυσμένα πρόσωπα τόνισε τα δάκρυα είναι το λουτρό της ψυχής. Στον χώρο λειτούργησε μπαζάρ με τις δημιουργίες των μελών του συλλόγου. Όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια έδωσαν πέντε ευρώ στην είσοδο προς ενίσχυση του συλλόγου για τη συνέχιση του έργου της στέγης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φοβερά δύσκολη διαδικασία να ισορροπήσεις την οικονομία και τις απαιτήσεις της αγοράς,  κρατώντας συγχρόνως όλους τους κανόνες και τα μέτρα που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο,  λόγω του κορωνοϊού.