fbpx Ο Σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι αποκτά Στέγη!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΡΑ

Ο Σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι αποκτά Στέγη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι
Βασιλόπιτα
Νατάσα Λιβεριάδου
Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ροδοπίτες ευεργέτες συνδράμουν -36 χρόνια- στη βιωσιμότητα του συλλόγου

Ν. Λιβεριάδου: "Πιστεύουμε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είμαστε στο δικό μας χώρο!"

Διονύσης Βοργιάς

Η "στάθμη" πολιτισμού μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει τα αδύναμα μέλη της. Στη Ροδόπη φαίνεται ότι η "στάθμη" ανεβαίνει, καθώς ο Σύλλογος Μέριμνας Άγιοι Θεόδωροι, χάρη στην ανιδιοτέλεια και την προσφορά κατοίκων της Ροδόπης, αποκτά μόνιμη στέγη. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης προετοιμάζεται, προκειμένου, αν όλα πάνε καλά, τα παιδιά να μεταστεγαστούν σε έναν φιλόξενο χώρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΡΑ
Μπορεί να μη βρίσκεται στη ζωή, όμως η παρακαταθήκη του για τον σύλλογο θα μείνει για πάντα αναλλοίωτη. Ο αείμνηστος Νικόλαος Κάρρας άφησε ως κληρονομιά στον σύλλογο, ένα ποσό χάρη με το οποίο η στέγη μπορεί να ολοκληρωθεί και τα 26 παιδιά-μέλη του να βιώσουν μια ποιοτική αναβάθμιση στη ζωή τους.


"Πέρασαν 36 χρόνια από τότε που φτιάχτηκε ο σύλλογός μας, είμαστε γεροί, η κρίση δεν μας πτοεί, αισιοδοξούμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας, εντός κι εκτός Ροδόπης", αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία αναδεικνύει την προσπάθεια δημιουργίας στέγης. "Κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να ολοκληρώσουμε τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν το δικό τους χώρο. Αυτό το καταφέρνουμε σιγά-σιγά. Ροδοπίτες μας στηρίζουν, κι ένας ευεργέτης που δυστυχώς δεν είναι πλέον στη ζωή, μας άφησε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ώστε να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τη στέγη μας. Πρόκειται για τον αείμνηστο Νικόλαο Κάρρα, ο οποίος θα τιμηθεί αναλόγως την ημέρα των εγκαινίων", λέει, ενώ για το πότε περιμένουμε την ολοκλήρωση του έργου αναφέρει πως "πιστεύουμε ότι τον Σεπτέμβριο της ερχόμενης χρονιάς θα είμαστε στο δικό μας χώρο, όπου θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να χτίσουμε τα σπιτάκια.

Όταν ξεκινήσαμε τη μονάδα είχαμε μαζέψει ένα σεβαστό ποσό, όμως κάποια στιγμή αυτό τελείωσε. Εκεί ήρθε η δωρεά του Νίκου Κάρρα, ο οποίος με τα χρήματα που μας άφησε μας έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τη μονάδα το καλοκαίρι και του χρόνου να σταματήσουμε να είμαστε περιφερόμενοι και να φύγουμε από τον Δήμο Κομοτηνής, τον οποίο ευχαριστούμε για την φιλοξενία".
Ο χώρος θα είναι μεγάλος, στα 300 τμ, και πλήρης, με εστιατόριο, γυμναστήριο, καθιστικό, εργαστήρι, ώστε να προσφέρονται οι καλύτερες δυνατές παροχές στα παιδιά.


70.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ
Παράλληλα, τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου "τρέχουν", καθώς αφενός πρέπει να πληρώνονται τα τρία άτομα που απαρτίζουν το προσωπικό κι αφετέρου πρέπει να αγοράζονται τρόφιμα-αναλώσιμα-ρουχισμός για τα παιδιά. Γι' αυτό κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, είναι ευπρόσδεκτη. "Τα χρήματα που πήραμε σήμερα, ως δωρεές, αφορούν στην καθημερινότητα των παιδιών. Στη μονάδα υπάρχουν τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι φροντίζουν τα παιδιά καθημερινά εδώ και 36 χρόνια, οι οποίοι πρέπει να πληρώνονται, ενώ χρειάζονται χρήματα για τα υλικά της καθημερινότητας. Άρα χρειαζόμαστε ένα πολύ μεγάλο ποσό τον χρόνο για τη λειτουργία της μονάδας κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση, όλα τα χρήματα έρχονται από προσφορές και από τις λαμπάδες και τα ημερολόγιά μας", επιβεβαιώνει η κα. Λιβεριάδου.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ
Σε ένα ευχάριστο κλίμα ο σύλλογος έκοψε την ετήσια βασιλόπιτά του στο κέντρο Diamond, το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της βραδιάς υπήρξαν αρκετές δωρεές προς τον σύλλογο, και φυσικά φαγητό, ποτό και τραγούδι. Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κκ. Παντελεήμων, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φορείς της αυτοδιοίκησης και της πολιτείας.


Μεταξύ τους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος. "Το πόσο προοδευτική είναι μια κοινωνία φαίνεται από το ενδιαφέρον που δείχνει για τους γέροντες και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Οι τελευταίοι πρέπει να έχουν στέγη, ακόμη κι όταν φεύγουν οι γονείς τους. Εκεί φαίνεται ο πολιτισμός μας κι όχι στα χρήματα", ανέδειξε, τονίζοντας ότι ο Δήμος είναι αρωγός του συλλόγου παρέχοντας στέγη, ενώ υπάρχει δομή και στην Αίγειρο.


Το "παρών" έδωσε και ο βουλευτής Ν. Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, που κάλεσε όλους να συνδράμουν με δωρεές στο έργο του συλλόγου. Αυτά τα παιδιά έχουν μέσα τους -καλοπροαίρετη και μεγάλη - αγάπη κι εμείς καλούμαστε να την ανταποδώσουμε. Σαν πολιτεία πρέπει να κάνουμε όλα όσα είναι εφικτά για την κοινωνική μέριμνα, κι εγώ προσωπικά θα είμαι συμπαραστάτης σας", είπε.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ