fbpx Ο Διονύσης Κλάδης από τον Έβρο καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ο Διονύσης Κλάδης από τον Έβρο καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διονύσης Κλάδης
ΚΚΕ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
υποψήφιος ευρωβουλευτής

"Η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι ένα μήνυμα ότι φτάνει με αυτή την κατάσταση, φτάνει ως εδώ"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε μία ανάπαυλα της περιοδείας του στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα σε σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον  υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διονύση Κλάδη. Ζώντας στον Έβρο ξέρει από πρώτο χέρι τα ζητήματα της περιοχής, όμως δεν περιορίζεται σε αυτό. Συνομιλεί με τον κόσμο, τους εργαζομένους, τη νεολαία και αφουγκράζεται τις δικές τους ανάγκες, εκείνες που πρέπει να ακουστούν και να ικανοποιηθούν. 

Στις επαφές του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αναδεικνύει την ανάγκη να στηριχτεί το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο και όχι το πανεπιστήμιο-επιχείρηση, όπως επιδιώκουν οι κυβερνώντες να γίνει, σύμφωνα με τον κ. Κλάδη. Στην ίδια ατζέντα βρίσκεται και η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή να βλέπει την αιτία αυτού του φαινομένου στο ότι "υπάρχει ένα σύστημα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους. Δεν υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός που να λέει ποιες ειδικότητες χρειαζόμαστε και σε τι ποσότητα. Έχουμε συγκεκριμένες ανάγκες. Πρέπει να το δούμε πάντα με γνώμονα το τι συμφέρει τον λαό μας. Δεν γίνεται και μπαίνει μπροστά το κέρδος των επιχειρηματιών και το σχολείο επιχείρηση, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πολλά προβλήματα".

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής περιοδεύει σε εργασιακούς χώρους και αναδεικνύει ότι "αυτή η ανάπτυξη που λένε όλοι, είτε η δίκαιη όπως την λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η βιώσιμη όπως την λέει η ΝΔ, τελικά αφορά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ομίλους. Για τους εργαζόμενους μένουν τα ψίχουλα από το καρβέλι των άλλων. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι στηρίζουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Στο επίκεντρο θα είναι τα λαϊκά στρώματα που παράγουν τον πλούτο και σε μια χώρα που δεν έχει να στερηθεί τίποτα". 

Για την Θράκη και ευρύτερα την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο κος Κλάδης εμφανίζεται επικριτικός όταν λέει ότι "περνάνε δύο αγωγοί από την περιοχή μας με φυσικό αέριο και ο κοσμάκης δεν έχει να ζεσταθεί. Το φυσικό αέριο έχει 10 χρόνια που έχει πάει στην Αθήνα και έχει πιο ήπιο κλίμα από εμάς. Τι είναι αυτό που οδηγεί και παίρνονται τέτοιες αποφάσεις; Το συμφέρον. Δεν έπρεπε μια περιοχή σαν τη δική μας να ήταν η πρώτη με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες, και να  έχει πρόσβαση σε φθηνό φυσικό αέριος Και εδώ μπαίνει το κριτήριο του κέρδους".

Άποψη του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα το 80% των νόμων του κράτους είναι εναρμόνιση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Έχοντας αυτό κατά νου καλεί τους πολίτες να κατανοήσουν πως "αυτές οι αποφάσεις δυστυχώς δεν αφορούν τον λαό μας, είναι ενάντια και αυτό το είδαμε και το προηγούμενο διάστημα με τα μνημόνια, σε κάθε τομέα της ζωής". Γι' αυτό προσθέτει "η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι ένα μήνυμα ότι φτάνει με αυτή την κατάσταση, φτάνει ως εδώ. Χρειαζόμαστε αγωνιστές εκλεγμένους στους Δήμους και στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες που να διεκδικούν. Αυτός που θα διεκδικήσει, για να το πω λαϊκά, είναι στην ουσία αυτοί που δεν γλείφουν τους θεσμούς". Καταληκτικά καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά τι στεναχωριόμαστε σε αυτό τον τόπο,  αφού όλα θα τα φτιάξει η Διακομματική Επιτροπή; Φράγμα Κομψάτου, Ιασίου αλλά και αντιπλημμυρικά έργα και πλείστες άλλες παρεμβάσεις.