fbpx Νέοι οπλίτες θητείας ορκίστηκαν στην Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Νέοι οπλίτες θητείας ορκίστηκαν στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ορκωμοσία οπλιτών
Στρατόπεδο Ηλιοπούλου

Υπό εξέταση η αύξηση ή μη της θητείας, δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση
 

Διονύσης Βοργιάς

Νέους οπλίτες θητείας υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου η Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, περί των 10 το πρωί, στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου, έλαβε χώρα ορκωμοσία νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2019 Γ’ ΕΣΣΟ των μονάδων της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Πόγραδετς, της 21ης Ταξιαρχίας Πίνδος, της ΙV ΤΑΞΥΠ, της 182 ΜΚ/Β TORM1, καθώς και του 1ου Λ/ΒΕΚΕΕΔ που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης.

Ορκίστηκαν 197 οπλίτες θητείας, παρόντων πολλών γονέων, συγγενών και φίλων, που παρακολούθησαν την τελετή η οποία ξεκίνησε με ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ολοκληρώθηκε με την στρατιωτική παρέλαση, που ξεκίνησε ως είθισται με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή». Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, οι ταξίαρχοι Λεωνίδας Γιοβάνης και Ιωάννης Μπόγδος. Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης. Παρέστη επίσης ο τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ. Η μεγάλη πλειοψηφία των οπλιτών έδωσε όρκο στο Ευαγγέλιο, ενώ ακολούθησε ο όρκος των αλλόθρησκων και των άθεων.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς των φαντάρων, ο ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης μετέφερε την βεβαίωση πως «κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια των στρατευομένων και η ομαλή ένταξή τους στην στρατιωτική ζωή». Κατόπιν, μετέφερε τον χαιρετισμό του αρχηγού ΓΕΣ Γεωργίου Καμπά. «Δώσατε την κορυφαία υπόσχεση στην πατρίδα. 

Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του ελληνισμού», ακούστηκε, με τον ταξίαρχο να κάνει λόγο για «ύψιστη τιμή» αναφερόμενος στην υπηρεσία προς την πατρίδα. Και συνέχισε: «Αναλαμβάνετε το ιερό καθήκον της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ επικεντρώνεται στην διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του αξιομάχου του ελληνικού στρατού.

Υπό εξέταση η διάρκεια της θητείας
Εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έχουν κάνει οι Αρχηγοί των τριών όπλων, όπως αποκάλυψε το περασμένο διάστημα, μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο Καβαλιώτης υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν εισηγήσεις αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση καθώς είναι θέμα που πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς το επόμενο διάστημα. «Αυτή την ώρα δεν τίθεται θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ωστόσο υπάρχει μια εσωτερική συζήτηση στο υπουργείο που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα», είπε, τονίζοντας πως «αν δεν έχω εγώ ως πολιτική ηγεσία μια συγκεκριμένη πρόταση, δεν μπορώ να σχεδιάζω και πολύ περισσότερο να εξαγγέλλω κάτι».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πολιτικό και κοινωνικό ξεκατίνιασμα,  με φόντο την ηθική σήψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο,  από πρωταγωνιστές οι οποίοι δεν τίμησαν ούτε το ρόλο που ηθοποιού-ποιώ ήθος- και αυτό έπρεπε να διδάσκου